Játékhoz optimalizált mini-ITX Maximus VI Impact alaplap az ASUS-tól

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 22. 13:21

Az ASUS ma bejelentette kifejezetten játékhoz készült mini-ITX Maximus VI Impact alaplapját, amely a legújabb 4. generációs Intel Core processzorok fogadására alkalmas Intel Z87 lapkakészletre épül.

 

A Maximus VI Impact az első mini-ITX ROG alaplap, amely arra készült, hogy rengeteg újdonsággal járjon a játékok szerelmeseinek kedvében, és tudatosítsa bennük, hogy a méret többé nem jelzi a teljesítményt. Különálló SupremeFX Impact hangkártyája a kategória legjobb 115 dB-es jel-zaj arányú audioélményét kínálja, míg a digitális tápellátási technológia ugyanazt a híres túlhajtás-vezérlést kínálja, mint a ROG teljes méretű ATX alaplapjai.
 
 
A Maximus VI Impact a kapcsolattartást is magasabb szintre emeli az alaplapi 802.11ac Wi-Fi és Bluetooth 4.0 eszközzel.
Szigorú tesztek százai garantálják, hogy Maximus VI Impact kompatibilis az elterjedt mini-ITX házakkal és processzorhűtőkkel. Így ha valami a mini-ITX házakhoz készült, az jó lesz a Maximus VI Impact alaplaphoz.
 
 
 

Mini ház, maxi hang

 
A ROG Maximus VI Impact különálló, egyedi tervezésű SupremeFX Impact hangkártyával rendelkezik, amely szabadon hagyja a PCI Express x16 bővítőhelyet. Az exkluzív kettős differenciál áramkör az audiolapka analóg jelét két ellentétes fázisra bontja. Ezt a két fázist négy műveleti erősítő egyesíti egyetlen erősebb és tisztább kimenet előállításához, míg a minőségi ELNA audiokondenzátorok zavarmentes magas- és alacsonyfrekvenciás jelei melegebb hangszíneket eredményeznek. 
 
 
A Maximus VI Impactban használt Perfect Voice technológia aktív zajszűrést használ a mikrofonbemenetnél, hogy a VoIP-csevegés még a zajos környezetekben is tiszta és élvezhető legyen. A termék szolgáltatásai között megtalálható a Music PnP technológia is, amellyel külső hangforrások jelei játszhatók le a PC hangszóróin keresztül még akkor is, ha a gép le van kapcsolva. Az elektromágneses interferenciából adódó torzításokat kiküszöbőlő exkluzív SupremeFX árnyékolással, a veszteségmentes 115 dB-es kimenettel és a magas impedanciájú (akár 600 ohmos) fejhallgatók meghajtásának képességével a Maximus VI Impact új szintekre emeli a mini-ITX audioélményt. 
 

Különösen stabil túlhajtás és fantasztikus kapcsolati lehetőségek

 
A ROG mérnökei az alaplap tervezésénél a legigényesebb játékosok elvárásaira is figyeltek, akik anélkül szeretnék élvezni a mini-ITX méret előnyeit, hogy ezért fel kellene áldozniuk a túlhajtási és kompatibilitási funkciókat. A ROG Extreme Engine DIGI+ III technológiájára építő Impact Power egy olyan kis helyigényű feszültségszabályozó (VRM) modul, amely a 60 amperes BlackWing tekercsekkel és 10K Black Metallic kondenzátorokkal precíz digitális tápszabályzást nyújt a túlhajtásnak a ROG teljes méretű ATX alaplapjaiéval egyenrangú kézben tartásához. 
 
 
A Maximus VI Impact a kapcsolattartást is magasabb szintre emeli. A kompakt kiegészítő mPCIe Combo II + Wi-Fi 802.11ac/Bluetooth 4.0 kártya akár háromszoros sebességű Wi-Fi kapcsolatokat kínál a 802.11n szabványhoz képest, az M.2-es kártyahely pedig a legfrissebb, nagy teljesítményű SSD-k fogadására is képes.
 
 

Játékosok számára összeállítva

 
A ROG Maximus VI Impact számos exkluzív szolgáltatással segíti tulajdonosát abban, hogy uralja a csatamezőt. A Sonic Radar érzékeli a játékon belüli hangok forrását és ezeket egy külön képernyőrétegen megjelenítve egyedi módszert kínál az ellenség felderítésére. Az Intel Gigabit Ethernet és a ROG GameFirst II együttes használata kiküszöböli az online játék laggolásait és akadozását azzal, hogy az optimális ping-értékek eléréséhez az adatforgalomnak ad prioritást. 
 
 
A termékhez olyan különleges eszközök is tartoznak, mint a ROG RAMDisk, amellyel a számítógép rendelkezésre álló memóriájának (RAM) maximum 80%-a nagysebességű virtuális lemezzé alakítható, felgyorsítva ezzel a játékok betöltését, míg a Maximus VI Impact UEFI BIOS-ába beépített SSD Secure Erase segítségével a felhasználók gyorsan gyári állapotba állíthatják vissza a lemezeket a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez.
 
 

Felhasználóbarát diagnosztikai funkciók

 
Az I/O hátlap beépített diagnosztikai és hibaelhárítási szolgáltatásai nagymértékben megkönnyítik a PC-k szerelmesei számára, hogy különféle túlhajtási konfigurációkat próbáljanak ki a ROG Maximus VI Impact alaplapon. A Q-Code kétjegyű kódok megjelenítésével segíti a POST-hibák gyors azonosítását, a DirectKey billentyű lenyomása pedig azonnal előhozza az UEFI BIOS kezelőszerveit. A Maximus VI Impact egy alaplapi MemOK! gombbal is fel van szerelve, amely automatikusan betölti a hibamentes memóriabeállításokat, ha a PC egy túl agresszív időzítés miatt nem indul.
 
 

Elérhetőség és árak

 
A Maximus VI Impact szeptembertől lesz kapható hazánkban, méghozzá 69 500 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron.
 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips monitors új gaming monitorokkal jelentkezik

Az elmúlt év során sok felhasználó fedezte fel újra a PC gaming örömét és élményét, miközben megértették, hogy szükségük van egy jó, teljes értékű monitorra, amely mind az újonnan felfedezett hobbijuk, mind a konzol játékok terén megfelel az elvárásaiknak. 

2021. október 28. 18:10

Új Kingston SSD asztali gépekhez és laptopokhoz

Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta asztali PC-khez és laptopokhoz szánt, újgenerációs PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD meghajtóját, a KC3000-et. A Kingston az SSD-t a legújabb Gen 4x4 NVMe vezérlővel és a piacon elérhető legnagyobb sebességet igénylő, nagy teljesítményigényű felhasználóknak szánt 3D TLC NAND technológiával látta el.

2021. október 28. 10:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20