Windows Azure platformon is elérhető a SUSE Linux Enterprise Server

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 24. 08:39

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy általánosan elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Server mellé nyújtott alapszintű, illetve kiemelt támogatás a Windows Azure platformon. Emellett mostantól az openSUSE 12.3 is futtatható a Microsoft platformján.

Az újdonságoknak köszönhetően a vállalatok és a fejlesztők gyorsan, könnyedén, időt és pénzt megtakarítva telepíthetnek igény szerinti Linux szolgáltatásokat a Windows Azure rendszeren.

 

A Microsoft és a SUSE több éve dolgozik azon, hogy egymással hatékonyan együttműködő megoldásokat fejlesszenek ki a vegyes Windows és Linux informatikai környezeteket alkalmazó vállalatok részére. A közös munka hat évvel ezelőtt kezdődött a Linux Integration Components összetevők kifejlesztésével, amelyek lehetővé tették, hogy a Linux problémamentesen fusson a Windows Server Hyper-V hypervizoron.

 

A stratégiai partnerség legújabb eredményeinek köszönhetően a fejlesztők és a szervezetek kihasználhatják a Windows Azure platformon egyedüliként elérhető, stabil és megbízható nagyvállalati Linux-disztribúció, a SUSE, valamint az ingyenesen elérhető openSUSE előnyeit, és az igényeiknek megfelelően választhatnak a két rendszer közül. Mivel a két megoldás működése és kezelése hasonló, nincs szükség új ismeretek elsajátítására, ha a vállalatnak az egyikről a másikra kell váltania a későbbiekben.

 

A Windows Azure segítségével a felhasználók egyszerűen felügyelhetik és kezelhetik az erőforrásokat, amelyek a számítási kapacitások konfigurálásához és méretezéséhez szükségesek a magas rendelkezésre állású, igény szerint alakítható, felhőalapú környezetben. A SUSE Linux Enterprise Server révén a Microsoft ügyfelei tanúsított alkalmazások széles köréből válogathatnak, miközben a Microsoft és a SUSE támogatásában egyaránt részesülnek. A SUSE Linux Enterprise Server rendelkezik a legszélesebb körű iparági támogatással a Linux operációs rendszerek között: összesen mintegy 1800 szoftverszállító tízezernél is több tanúsított alkalmazást kínál a felhőalapú környezetekben.

 

A SUSE Linux Enterprise Server on Windows Azure rendszert futtató Microsoft-ügyfeleknek lehetőségük van az igényeiknek leginkább megfelelő támogatási szint kiválasztására. Azok az ügyfelek, akik csupán naprakészen szeretnék tartani a SUSE Linux Enterprise Server rendszerüket, dönthetnek az alapszintű támogatás (Basic Support) mellett, amely automatikus karbantartást biztosít a legfrissebb biztonsági javításokkal, hibajavításokkal és új szolgáltatásokkal. A 24 órás telefonos támogatást is biztosító kiemelt támogatás (Priority Support) ezzel szemben azoknak lehet ideális, akik magasabb szintű biztosítékra vágynak.   

 

A SUSE Studio Online szolgáltatással a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futtatható alkalmazások egyszerűen kiterjeszthetők a Windows Azure platformra. A legújabb SUSE Studio 1.3 már magában foglalja a Hyper-V Manager-integrációhoz szükséges összes illesztőprogramot. Az eszköz segítségével összeállított virtuális alkalmazások problémamentesen futtathatók Windows Server-környezetekben, többek között a Windows Azure platformon is. Az ügyfelek továbbá egyetlen kattintással, közvetlenül a SUSE Studio használatával közzétehetnek Linux-lemezképeket Azure-fiókjukban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27