Közös stratégiaalkotás az IVSZ MENTA konferencián

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 1. 08:36

Idén szeptember 12-13 között Győrben rendezik meg az IVSZ hagyományos menedzsertalálkozója, a MENTA. A szokásostól eltérően idén a tagság igényeire válaszolva alkotó és produktív konferenciát szervez Magyarország legjelentősebb informatikai, távközlési és elektronikai vállalatait tömörítő civil szervezete.

A következő 3 év szövetségi stratégiájának kialakítása lesz a cél, amely a jövőre esedékes parlamenti választások miatt is kiemelt jelentőséggel bír. A konferencián nyitóelőadást tart Dr. Cséfalvay Zoltán - parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, és jelen lesz Vályi-Nagy Vilmos - Infokommunikációért felelős államtitkár is.

 

„A májusi tisztújító közgyűlésen is a párbeszéd fontosságára, a tagság aktivitásának szükségességére hívtuk fel a figyelmet, amelyet idén Győrben igyekszünk gyakorlattá formálni. Az idei MENTA konferencián minden tagnak lehetősége lesz a Szövetség jövőbeli céljait, közvetve pedig az egész IKT szektor jövőjét formálni. Remélem sokan fognak élni a lehetőséggel.” – mondta a konferencia kapcsán Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

 

A konferencia panelbeszélgetései olyan – nem csak az IKT szektor, hanem a gazdaságfejlesztés szempontjából is fontos – területekkel foglalkoznak, mint a szoftver- és IT szolgáltatások exportja, a köz- és felsőoktatás jövőképe, vagy a magyar távközlési szabályozási környezet problematikája.  Az IVSZ célja bemutatni – elsősorban nem csak a szektornak, hanem a társadalomnak is a szektorban rejlő óriási lehetőségeket – hogy a szoftverexportra fordított egyetlen forint négyet hoz az országnak, hogy érdemes a befektetőknek a start-upok közül a magyar technológiai cégeket választani, és hogy az ágazati különadók növelése helyett a következő tervezési periódusban érdemes megharcolni Brüsszellel a szoftverfejlesztésre szánt források elismertetéséért vagy még inkább az ágazat önálló program szintű képviseletéért.

 

A konferencia részletes programja és regisztráció a hivatalos oldalon.

Kulcsszavak: konferencia IVSZ MENTA

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Online vásárlási szokásaink

Vajon mennyi időt szánunk egyes termékek megvásárlására? Ebben a cikkben a ShopAlike csapata megvizsgálta, hogy mennyi ideig tartott az európai vevőknek bizonyos termékek online vásárlása 2018-ban. Vajon ki a leggyorsabb döntéshozó az online piacon és melyek azok a termékek, amelyeket alaposan megfontolunk vásárlás előtt? Vajon mennyire különböznek az európai nemzetek egymástól?

2019. február 19. 19:03

Az európai kontinens lehet a vesztese a technológiai megszorításoknak

A nyílt és tisztességes verseny korlátozása nem csökkenti a biztonsági kockázatokat, ugyanakkor növeli a telekommunikációs költséget és késlelteti a digitális átállást az európai kontinensen – hívja fel a figyelmet Austin Zhang, a Huawei Technologies közép-kelet-európai régiós vezetője az amerikai külügyminiszter látogatása kapcsán. A vállalatvezető szerint amerikai tisztviselők egy csoportja politikai nyomás alá igyekszik helyezni az európai országokat, és állítólagos biztonsági okokra hivatkozva megpróbálja kizáratni piacaikról a Huawei Technologies-t. A vezető bízik benne, hogy az ügyfelek nem a teljesen alaptalan vádak, hanem saját tapasztalataik alapján jutnak helyes következtetésre a vállalattal kapcsolatban. 

2019. február 19. 17:35

A Panasonic új hangprojektorai bármilyen televízióhoz és beltérhez tökéletesen illeszkednek

A Panasonic bemutatja az SC-HTB900, SC-HTB700 és SC-HTB510 hangprojektorjait, amelyek az eddigi legkifinomultabb mozi- és zeneélményt adják a házimozirendszerekhez. A HTB900 és a HTB700 a Dolby Atmos és DTS:X technológiákat is támogatják, a legmodernebb területalapú audioformátumokat, amelyek úgy képesek mindent körülölelő hanghatást alkotni, hogy a hangokat pontosan oda helyezik, ahol azok a valóságban is megszólalnának a térben.

2019. február 19. 15:58

Különleges VR élmény várja a látogatókat a KÖKI Terminálban

Fantasztikus élmény, feledhetetlen családi kaland egy soha nem látott virtuális valóságban. Először Magyarországon a DinoSafari VR a KÖKI Terminálban.

2019. február 19. 14:15

eNet kutatás a hazai e-sport piac helyzetéről

Folyamatosak a viták arról, sportnak tekinthető-e a versenyszerű videojáték használat. Közben pedig az iparág egyre erősödik: már 24 milliárdos éves forgalmat tudhat magáénak. A játékok közül repülőstartot vett idehaza is a PuBG és a Fortnite, játékplatformot tekintve pedig erősödik a konzolok részesedése, de nem ez az egyetlen átrendeződés tavalyhoz képest. Merre tovább, e-sport? Kiderül az eNET, az Esport1 és az Esportmilla immár harmadik alkalommal elkészített, közös e-sport kutatásából.

2019. február 19. 12:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53
cloudappsportal.com