Közös stratégiaalkotás az IVSZ MENTA konferencián

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 1. 08:36

Idén szeptember 12-13 között Győrben rendezik meg az IVSZ hagyományos menedzsertalálkozója, a MENTA. A szokásostól eltérően idén a tagság igényeire válaszolva alkotó és produktív konferenciát szervez Magyarország legjelentősebb informatikai, távközlési és elektronikai vállalatait tömörítő civil szervezete.

A következő 3 év szövetségi stratégiájának kialakítása lesz a cél, amely a jövőre esedékes parlamenti választások miatt is kiemelt jelentőséggel bír. A konferencián nyitóelőadást tart Dr. Cséfalvay Zoltán - parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, és jelen lesz Vályi-Nagy Vilmos - Infokommunikációért felelős államtitkár is.

 

„A májusi tisztújító közgyűlésen is a párbeszéd fontosságára, a tagság aktivitásának szükségességére hívtuk fel a figyelmet, amelyet idén Győrben igyekszünk gyakorlattá formálni. Az idei MENTA konferencián minden tagnak lehetősége lesz a Szövetség jövőbeli céljait, közvetve pedig az egész IKT szektor jövőjét formálni. Remélem sokan fognak élni a lehetőséggel.” – mondta a konferencia kapcsán Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

 

A konferencia panelbeszélgetései olyan – nem csak az IKT szektor, hanem a gazdaságfejlesztés szempontjából is fontos – területekkel foglalkoznak, mint a szoftver- és IT szolgáltatások exportja, a köz- és felsőoktatás jövőképe, vagy a magyar távközlési szabályozási környezet problematikája.  Az IVSZ célja bemutatni – elsősorban nem csak a szektornak, hanem a társadalomnak is a szektorban rejlő óriási lehetőségeket – hogy a szoftverexportra fordított egyetlen forint négyet hoz az országnak, hogy érdemes a befektetőknek a start-upok közül a magyar technológiai cégeket választani, és hogy az ágazati különadók növelése helyett a következő tervezési periódusban érdemes megharcolni Brüsszellel a szoftverfejlesztésre szánt források elismertetéséért vagy még inkább az ágazat önálló program szintű képviseletéért.

 

A konferencia részletes programja és regisztráció a hivatalos oldalon.

Kulcsszavak: konferencia IVSZ MENTA

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyszínpadon a Love Revolution

A Sziget két éve hirdette meg a "Love Revolution" kampányt, zászlajára tűzve a fenntarthatóság fontosságát, az emberi jogokat, elitélve a háborút és a fegyverkezést, szót emelve a bőrszín, vallás, vagy akár nemi identitás miatti kirekesztés ellen. Kádár Tamás főszervező elmondta, „A Sziget történetében idén először úgy szeretnénk felhívni a figyelmet a Love Revolution legfontosabb ügyeire, és ezzel a fesztivál értékrendjére, hogy a szó valódi értelmében vett "influenszereket” hívtunk meg, akik a Nagyszínpadon fejtik ki véleményüket a saját témáikban.”

2019. július 23. 17:34

Új mesterségesintelligencia-központot nyit a Bosch

A Bosch bővíti tevékenységét a mesterségesintelligencia-kutatásának terén: a technológiák és szolgáltatások szállítója Tübingenben, a német Cyber Valley régiójában megközelítőleg 35 millió eurót fog befektetni az új „Bosch AI Campus” létrehozásába. 

2019. július 23. 15:57

Még lehet jelentkezni az Év Informatikai vezetője pályázatra

A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2019-ben is kiírta az év CIO-ja pályázatot. Pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, valamint díjjal elismerje az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó CIO munkáját.

2019. július 23. 14:13

A mesterséges intelligencia segítségével fejlődnek az együttműködő mobil robotok

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) az emberekkel együtt dolgozva hoznak létre magasan termékeny munkakörnyezetet, mely során átveszik az ismétlődő és balesetveszélyes, anyagmozgatással járó feladatokat. A mobil robotokat érintő eladások várhatóan világszerte jelentős mértékben emelkedni fognak az elkövetkező években, a földrajzi régiótól, valamint az iparágtól függetlenül. A folyamatos kutatás és fejlesztés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a számos, újonnan kialakított termék, amely egyre gyorsabb ütemben kerül a robotikai piacra. Az AMR-ek evolúciójának következő lépése a mesterséges intelligencia (MI) beépítése, mellyel az okos mobil robotok jóval többre lesznek képesek, mint eddig.

2019. július 23. 11:22

Buddy, chili, házépítés és lépésszámlálók

Létezik olyan IT-cég Magyarországon, ahol 5 százalék alatt van a fluktuáció. Egy olyan iparágban, ahol naponta 5-6 állásajánlatot kapnak a munkatársak és folyamatosan csábítják őket külföldi pozíciókra. Mégis maradnak, a Liferay sikeresen veszi fel a versenyt a nagy, közismert márkákkal, toborzási és megtartási megoldásai példaként állhatnak mások előtt.

2019. július 23. 10:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás