Ideális védelem a weben terjedő támadások ellen a Cyberoamtól

Inuitive Website Flow Detector

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 5. 09:55

Az Inuitive Website Flow Detector egy olyan kifinomult technológia, mely valós időben, automatikusan felismeri és betartatja a weboldalak egyedi felhasználási irányelveit. Valós időben működik, a weboldalakon történő módosításokat automatikusan felismeri, így nincs szükség hosszadalmas folyamatokra. A valós időben történő beazonosítás miatt jelentősen csökken a hálózat biztonsági eszközök beállítására és adminisztrációjára fordított idő.

 

A Cyberoam Web Application Firewall (WAF) modulja a pozitív védelmi modell alapján a saját Intuitve Website Flow Detectorát használva, intelligens módon "tanulja meg" a webes alkalmazások legitim viselkedését. Az új pozitív védelmi modell könnyen kezelhető, manuálisan beállítható az ismert vagy nem rosszindulatú programok engedélyezése

 

Az Internet felől érkező web alkalmazás kéréseket a WAF átvizsgálja és az ártalmatlan kéréseket továbbítja a back-end kiszolgáló szerverek felé, az ártalmasakat pedig blokkolja. Például ha egy HTML formátumú szöveges mezőt kitöltünk, és visszaküldjük a szerverre (és nem felel meg bizonyos szabványoknak), akkor a Cyberoam WAF leblokkolja, mivel megsértette a legális irányelveket. Hasonló elven működik a WAF a rejtett mezők, az internet sütik és egyéb gyakran előforduló alkalmazásokat manipuláló támadások esetében is.

 

Az Intuitive Website Flow Detector emellett webes erőforrások hozzáférését is kezeli. Az összes URI kérést, mely nem tartozik egy weboldalhoz, azonnal blokkolja. Például, blokkolja az URI-t ha azt nem tüntetik fel pontosan a weboldal valamelyik másik részén is. Más szóval, a szerveren található erőforrást blokkolja, ha azt nem tesszük elérhetővé az internet felől. Ezzel a funkcióval az ismert és még ismeretlen URL-alapú férgek nem fognak tudni a weboldal részévé válni. Ezen kívül a Cyberoam WAF az úgynevezett “zero-day” támadástól is megvédi az alkalmazásokat. Ez a megközelítés eltér a szignatúra alapú technológiától, mely csak és kizárólag az ismert támadásokat blokkolja. 

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt: hogyan kerülhetjük el, hogy csalók áldozatává váljunk?

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált. Aztán az állítólagos “emberrabló” szól bele a telefonba, és váltságdíjat követel, ellenkező esetben soha többé nem láthatjuk a fiunkat vagy a lányunkat. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint a csalók a jövőben egyre gyakoribbá váló telefonos átverések során a mesterséges intelligenciára támaszkodva súlyos érzelmi és anyagi károkat okozhatnak az áldozatoknak.

2024. február 28. 11:37

Romantika helyett átverés Valentin-napon? Kerüljük el a csalásokat a szerelem ünnepén!

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés: korábban nem ismert módokon keressük a szerelmet. A társkereső alkalmazásoknak 2022-ben világszerte több mint 350 millió felhasználójuk volt. Bár ilyen összetett hazai statisztikai adat nem ismeretes, de például az 1999-es alapítású magyar Randivonal.hu oldalt az évek során több, mint 3 millióan próbálták ki. Akár a telefonunkon is átlapozhatjuk potenciális jelöltjeink online katalógusát – a rémes beszélgetések és a kínos dupla randik ideje lejárt. Persze itt sem mindenki a szerelmet keresi: Valentin-nap alkalmából az ESET szakértői tanácsokat adnak arra vonatkozóan, hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a csalók a szívünkön túl az értékeinket is ellopják.

2024. február 14. 11:32

Rendelhetek biztonságosan a Temuról? – Minden, amit tudnunk kell, mielőtt az új webáruházból vásárolunk

Valószínűleg nincs olyan közösségi média használó, aki az elmúlt időszakban ne találkozott volna a világ egyik legnagyobb webáruháza, a Temu hirdetéseivel. 3000 Ft egy pár sportcipőért? Számítógépes billentyűzet 4000 forintért? Látszólag verhetetlen ajánlatok. Köszönhetően a több tízmilliósra becsült termékkínálatnak és a rendkívül alacsony áraknak, az oldal tömegeket vonz, olyannyira, hogy a Temu a világ legtöbbször letöltött vásárlási appja lett. Vajon a Temu előretörése milyen hatással van a környezetre, a termékbiztonságra és jogszerűen működik-e a webáruház? 

2024. január 30. 12:55

Érinteni vagy nem érinteni: biztonságosabbak az NFC-fizetések?

A mágnescsíkos bankkártyák nagyjából 20 évvel ezelőtt jöttek divatba, de amellett, hogy az aláírások szükségessége megnehezítette a tranzakciókat, nem rendelkeztek megfelelő adattitkosítással. Biztonsági szempontból egyértelmű előrelépést jelentettek utódaik, a chipalapú kártyák, melyek az adattitkosítás révén fokozott biztonságot nyújtanak. Az ESET kutatói szerint ezek a kártyák továbbra is alkalmasak klónozásra vagy adatlopásra, bár az ilyen bűncselekmények elkövetése nagyobb kihívást jelent a bűnözők számára, mint a mágnescsíkos kártyák esetében. Közben pedig az érintésmentes fizetések egyre gyakoribbak – de vajon biztonságosabbak, mint a hagyományos fizetési módok?

2024. január 16. 13:09

Neked is az az újévi fogadalmad, hogy végre biztonságossá teszed az online életedet?

A január jó alkalom arra, hogy rendet tegyünk nem csak a fizikai környezetünkben, hanem a minket körülvevő virtuális világban is. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint ennek épp itt az ideje: ha mindenki tudatosan óvná adatait, akkor az online csalók nem tudnának boldogulni. 2023-ban 10 milliárd forintot csaltak ki magyar károsultaktól – és ez az összeg évről évre csak nő. Ha nem akarjuk, hogy idén tovább emelkedjen a károsultak száma, ideje kézbe venni a kiberbiztonságunkat.

2024. január 4. 16:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05