Felhőalapú adatközpontokhoz kifejlesztett új Intel technológia

Széll Zoltán, 2013. szeptember 6. 09:00

Az Intel bemutatta a az adatközpontokhoz kifejlesztett termékeit, valamint azon felhőalapú szolgáltatóknak szánt technológiáinak legújabb választékát, akik nagyobb hatékonyságot és rugalmasságot szeretnének biztosítani az infrastruktúrájuk számára, és meg kívánnak felelni az új szolgáltatásokkal és a jövőbeli innovációval szemben támasztott egyre növekvő igényeknek.

A szerverek, a hálózatok és az adattárolásnál alkalmazott infrastruktúrák fejlődése abba az irányba mutat, hogy ezek egyre jobban alkalmazhatók az alacsonyabb igénybevétellel járó különböző rendszerekhez. Mindennek eredménye a mikro-szerverek, a „cold srorage” szerverek és az alapszintű hálózati szegmens megjelenése lett.


A meghatározott igénybevételhez optimalizált technológiák révén az Intel támogatja a felhőalapú szolgáltatókat abban, hogy jelentősen növelni tudják a kihasználtságot, csökkenthessék a költségeket, valamint, hogy magas-fokú felhasználói élményt biztosíthassanak vásárlóik és a vállalati szegmens számára. Az új csomagban megtalálható a második generációs 64-bites, a mikro-szerverekhez, az („Avoton” kódnevű) „cold storage” platformokhoz és a („Rangeley” kódnevű) alapszintű hálózati platformokhoz tervezett Intel Atom C2000 SoC („system-on-chip” = rendszer egy lapkán) termékcsalád. Ezek az új SoC termékek a vállalat első olyan fejlesztései, amelyek a „Silvermont” mikro-architektúrán alapulnak. A Silvermont az iparágon belül a legmodernebb, 22nm-es „Tri-Gate” SoC eljárással készülő olyan termék, amely jelentős teljesítmény-növekedést és jobb energiahatékonyságot tesz lehetővé. Ez a CPU család mindössze kilenc hónappal az előző generáció megjelenése után jelent meg a piacon.


 Az Intel bemutatta az Intel Ethernet Switch FM5224-et is, amely – ha a WindRiver Open Network Software-rel együtt használják – Software Defined Networking (SDN – szoftveresen vezérelt hálózati) megoldásokat kínál a szerverekhez a nagyobb adattárolási kapacitás és az alacsonyabb energiafelhasználás érdekében.


Az Intel ezen felül bemutatta az első üzembe helyezett „Intel Rack Scale Architecture” (RSA) alapú, az Intel Silicon Photonics technológiára épülő rack-et is, amelynél az új MXC csatlakozókat és a „Corninggal” együtt, az Intel követelményei szerint kifejlesztett „ClearCurve” száloptikát alkalmaztak.


URL: www.intel.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50