SAP: HANA-ban a jövő

Czipperer Dia, 2013. szeptember 9. 18:42

Az SAP memória alapú szolgáltatása, a HANA egyre inkább kezdi kitaposni magának az utat, bár hazánkban még nem sikerült megvetnie a lábát. A középtávú tervek között szerepel, hogy ez megváltozzon.

Ablonczy Balázs, az SAP ügyvezető igazgatója egy sajtóbeszélgetés keretében vázolta fel az iparági helyzetet, az SAP helyzetét, céljait, eredményeit Siófokon az SAP Forumon, ahová a sajtó képviselői is meghívást kaptak.

 

 

Bár 2012-ben a teljes informatikai piac csökkent, az SAP „nagyon jó évet zárt”, jobban teljesített az előző évekhez képest. A vállalat összbevétele 2 milliárd forinttal nőtt: 15,2-ről 17,1 milliárdra. De hogy lehetséges mindez, hiszen a piaci helyzet fordított képet mutat.

 

Az eredmények sokban függnek attól, milyen területekre fókuszál a vállalat, de sok múlik azon is, kik valósítják meg mindezt, és milyen tudással rendelkeznek.

 

Az SAP-nál 2010 óta van egy innovációra épülő stratégia, melynek fókuszában az iparági megoldások, a mobilitás, cloud, adatbázis és analitikai megoldások állnak.

 

Ablonczy Balázs azt is elmondta, hogy 2015-re ezek az eredmények a duplájára is nőhetnek, és a jelenlegi több mint 40%-os piaci részesedés is csak emelkedhet.

 

A legértékesebb

 

Jelenleg az SAP nemcsak egyszerűen jól teljesít, hanem a leggyorsabban növekvő adatbázis-kezelő cég címét is megkapta tavaly. Emellett olyannyira jó eredményeket tudhat magáénak, amivel jelenleg a német tőzsde legértékesebb cégévé vált, maga mögé utasítva ezzel például az Audit és a Siemenst.

 

A vállalat több mint 50 ezer új ügyféllel gazdagodott az elmúlt évben, és mintegy 16,4 milliárd euró globál bevételt realizálhat. Jelenleg 25 iparágban végez fejlesztést, melyek közül a legújabb a sport és a szórakoztatás.

 

 

Trendforduló

 

Úgy tűnik, egy teljesen új irány az, ami előre viszi a vállalatot, és új lehetőségeket, pespektívákat nyithat meg startupok, vállalkozások előtt is. Az SAP HANA-t 2010 végén jelentette be a vállalat – 2011 májusában jelent meg nálunk is –, és ez nem más, mint egy memória alapú adatbázis rendszer, amely valós idejű információfeldolgozást tesz lehetővé. A vállalat számára ez a „legdinamikusabban növekvő motor”, amely iparágakat is képes teljes mértékben megváltoztatni.

 

Sikeres példákat is megismerhettünk a HANA kapcsán. A német egészségügyben aktívan használják a technológiát a rákos betegségek feltérképezésére. A korábban 3 hetes folyamatot a HANA-nak köszönhetően sikerült lecsökkenteni 3 percre.

 

Hazánkban egyelőre még ismeretlen ez a terep, azonban világszerte 17 vállalat és számos elégedett ügyfél használja már ezt a megoldást. Ablonczy Balázs szerint a középtávú jövőképek között szerepel a vállalat életében az is, hogy a HANA valós változást fog hozni, és hisznek benne, hogy itthon is sikeres lehet a hazai startupok körében is.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

A PPF Csoport és az Antenna Hungária bejelentette, hogy a PPF eladta a magyarországi Telenor cégek (a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate) 25%-át az Antenna Hungáriának. 

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

Ötödik alkalommal hirdette meg fiatal vezetőknek szóló pályázatát a Coaching Team Kft.; a felhívást október 17-én tették közzé a HR Festen. Az Év Fiatal Vezetője díjjal azokat kívánják elismerni, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. A pályázat az úgynevezett leader szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlődésének igényét helyezi fókuszba. Újdonság, hogy idén a nevezések előtt ajánlásokat is fogadnak. 

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

Az ABB megkezdte új robotikai gyártó- és kutatólétesítményének építését Kínában, a világ legnagyobb robotikai piacán. A 150 millió amerikai dollár (1,1 milliárd RMB) összköltségű beruházás keretében épülő gyáregységet várhatóan 2021-ben nyitják meg. 

2019. szeptember 23. 09:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás