Nextent – elkészült a vulgaritást érzékelő motor

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 11. 14:09

A Nextent Informatika Zrt. Vulfi elnevezésű projektje keretében készült el az a motor, amely azonosítja a kommunikációs stílust, és érzékeli a trágárságot. A kutatást az Európai Unió finanszírozta, a vállalat pedig már saját temékébe be is építette.

A fejlesztést nem csupán a Nextent saját termékében, a Yepnában találhatjuk meg, más érdeklődök is használhatják a jövőben.

 

A fejlesztési projekt fő célkitűzése egy olyan többnyelvű felügyelőeszköz kifejlesztése volt, mely ellenőrzi, elemzi, és szükség esetén kijavítja a hivatalos ügyintézők ügyfélszolgálati chat-kommunikációját. A protokoll-előírások naplózására, valamint a kapcsolattartó stílusának elemzésére szolgáló modul tovább növelheti az ügyfelek elégedettségét mindazon cégeknél, ahol online ügyfélszolgálat is üzemel.

 

Az eredeti terveknek megfelelően a magyar és az angol nyelvek mellett a rendszer elkészült még lengyel, svéd, bolgár és japán nyelven is. A fejlesztők a fenti nyelvekre készítették el a rendszer működésének alapjául szolgáló protokoll- és vulgáris kifejezések listáját, de a lista a későbbiekben a rendszer nyelv-független összetevőinek köszönhetően tetszőleges számú nyelvre bővíthető majd.

 

A piacon újdonságnak számító megoldással a cég a hazai piacon túl a nemzetközi piacon is meg kíván jelenni, az alkalmazott technológiák és módszertanok nyelvfüggetlenségének köszönhetően.

 

A fejlesztés 2011 negyedik negyedévében indult, az első prototípus tesztelése jelenleg előkészítés alatt van. A kutatás-fejlesztési projekt a cég Budapesten található innovációs központjában valósul meg. A KMOP-2011-1.1.4/A azonosító szám alatt futó beruházást az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió 85 millió forinttal támogatta.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05