Itt az új, biztonságos üzleti HP Ultrabook termékcsalád

forrás: Prím Online, 2013. október 4. 13:27

A HP bemutatta legújabb, elegáns üzleti notebook portfolióját. A különféle üzleti igényekhez tervezett, biztonságos és megbízható Ultrabookok újradefiniálják mindazt, amit eddig a mindennapi mobil számítástechnikáról gondoltunk. 

Számos vállalatnál a munkavállalók igényei az új, elegáns hordozható IT megoldások iránt nem férnek össze az informatikai vezetők biztonsággal és kezelhetőséggel szemben támasztott követelményeivel. Ezt szem előtt tartva alkotta meg a HP az új EliteBook és ProBook sorozatát, amely nemcsak könnyen hordozható, hosszú élettartamú és biztonságos, de ugyanakkor kellemes látvány nyújt a teljesítményt tükröző dizájnnak és a radikálisan vékonyabb kialakításnak köszönhetően.



HP Elitebook 800: ideális társ az utazáshoz

 

A HP EliteBook 800 széria 40 százalékkal vékonyabb és 28 százalékkal könnyebb, mint elődei, de rendelkezik minden olyan üzleti tulajdonsággal, ami a tökéletes  Ultrabook  élményhez szükséges. Mivel gyakori utazóknak tervezték, az akkumulátor képes 33 órán át folyamatosan működni, a  MIL-STD 810G tanúsítvány pedig garantálja, hogy az eszközök jól bírják a hosszú munkaórákat. 

 

A grafit- és meteoritszürke díszítőelemeket a luxusautók dizájnja ihlette. Az egységes magnézium ház további acél elemekkel dísztett. A billentyűzet háttérvilágításának köszönhetően, gyengébb fényviszonyok között is könnyű az eszközökkel dolgozni. A megbízható kapcsolódásról a tartós drop-jaw hinge gondoskodik, így nincs szükség sem adapterre sem pedig dongle-ra. A HP Trust Circle csak a kiválasztott felhasználókat engedi hozzáférni a kritikus dokumentumokhoz.



·    A HP EliteBook 820 G1 35 százalékkal vékonyabb és 18 százalékkal könnyebb, mint ez előző generáció modelljei. A 12 inch (30,5 cm) átmérőjű kijelzővel együtt a súlya kevesebb, mint 1,4 kg, így ideális társ olyan utazók számára, akik egy könnyű, de minden extrával felszerelt eszközt keresnek.


·    A HP EliteBook 840 G1  Ultrabook minősítésű. A képernyő átmérője 14 inch (35,6 cm) és elérhető hozzá egy Windows 8-ra optimalizált érintéstechnológia is. Az akkumulátor működési ideje lenyűgöző, a másodlagos Slice Battery segítségével akár 33 óráig is képes működni. 


·    A HP EliteBook 850 G1  kijelzője 15.6 inch (40cm) átmérőjű és opcionálisan elérhető hozzá Ultrabook minősítés. Az eszköz a legújabb Intel architektúrával felszerelt és a HP Client Security portfolió védi.

HP Sure Start Technológia: Automatikus védelem a BIOS támadások ellen
 

A vállalat központi kutatóegységével, a HP Labs-szel közösen kifejlesztet, EliteBookon elérhető, HP Sure Start kizárólagosan a HP BIOSphere-hez készült és képes automatikusan helyreállítani a sérült rendszereket, így csökkenti az állásidőt.

 

HP Sure Start kríziskezelő mód azonnal és automatikusan érzékeli a támadásokat és 30 másodpercen belül kicseréli a fertőzött BIOS rendszerindító blokkokat, egy tiszta, megbízható verzióra a memóriából.  A technológia segítségével minimalizálhatók a BIOS támadások miatti kényszerleállási idők, így az IT Help Desk dolgozói is kevesebb hívást és bejelentést kapnak. Továbbá, a hardver alapú megközelítés miatt a védelem a támadás olyan újfajta módjai ellen is hatékony, amiket eddig még nem is azonosítottak.



HP ProBook 600 széria: Vékonyabb, erőteljesebb feladatkezelő


A stílusos kialakításáról közismert HP ProBook 600 széria olyan üzleti technológiák és hagyományos funkciók széles választékát kínálja, mint a nagyfelbontású (HD) monitor vagy a csatlakozási lehetőségek széles választéka.

 

Az opcionális 4G LTE WWAN gondoskodik az állandó kapcsolatról az üzleti egységek között. A hosszú élettartamú akkumulátor kibír feltöltés nélkül egy egész munkanapot. Az USB 3.0 és DisplayPort 1.2 párosítható HD+ vagy full HD kijelzővel és beépített hangszórókkal is. Ezek a funkciók maximális élményt nyújtanak a munkavállalóknak, akárhány konferenciatermet is kell összekapcsolni szerte a világon.


·    A HP ProBook 640 G1 notebook kijelzője 14-inch (35.6cm). A teljesítményéről a legújabb 4. generációs Core i7, i5 vagy i3 kétmagos szabványos feszültségű processzorok gondoskodnak.


·    A HP ProBook 650 G1 notebook kristálytiszta DTS Sound+ hangtechnikával és 15.6-inch (40cm) átmérőjű HD kijelzővel van felszerelve.


·    A HP ProBook 645 G1 notebook a legújabb AMD 35W-vel és két-vagy négymagos  APU-kal működik. A kijelző átmérője 14-inch (35.6cm) és számos különféle dokkolási lehetőséggel rendelkezik.


·    A HP ProBook 655 G1 notebook 19 százalékkal vékonyabb, mint az előző generáció. A vizuális élményekről a 16,5 inch (40cm) átmérőjű kijelző és az AMD Radeon HD 8000G grafikus kártya széria gondoskodik.



HP ProBook 400 széria: A hosszú élettartam és a dizájn találkozása

 

A kisvállalkozások igényeihez és költségvetéséhez tervezett új, stílusos és hosszú élettartamú HP ProBook 400 notebook széria villámgyors a 4. generációs Intel Core i3/i5/i7 processzoroknak köszönhetően.

 

A HP ProBook 450 G1 és s HP ProBook 470 G1 rendelkezik egy opcionális törés-, kosz- és karcálló érintő képernyőfelülettel, így könnyebben kezelhetők az alkalmazások és az adatok.

 

A meteoritszürke puhatapintású anyaggal borított ház és a fém billentyűzet a HP ProBook 400 széria külsejét is látványossá teszi.  A ProBook 400-hoz egy új hibrid merevlemez opció társul, amely az SSD gyorsaságával és egy hagyományos merevlemez kapacitásával rendelkezik és opcionálisan kérhető 4G LTE, HSPA+ WWAN, Skype és DTS Sound+ technológiákkal.

HP Spectre X2 Pro


A vékony, precíziós 4. generációs Intel CoreTM i3/i5 processzorral felszerelt HP Spectre X2 Pro  a leszerelhető képernyőnek és a tartós rögzítésnek köszönhetően mindent tud, amit egy Ultrabook, miközben olyan kényelmesen használható, mint egy tablet.
Az üzleti felhasználók egyre nehezebben tudnak lépés tartani a növekvő rendszerigényű feladatokkal, de a legújabb 4. generációs Intel CoreTM i3/i5 processzorokkal és a gyors és hatékony HP Solid-State Drive segítségével folyamatosan dolgozhatunk kényszerszünetek nélkül. 

 

A teljesen alumíniumból készült, elegáns színű Spectre X2 a HP egyik legkönnyebb és legvékonyabb hibridje. A HP Spectre X2 Pro rendelkezik HP CoolSense technológiával is, ami az eszköz hőmérsékletét a használatnak és a külső kondícióknak megfelelően szabályozza.




HP Security Jacket: Továbbfejlesztett azonosítás és hálózatvédelem az Elitepad 900-hoz


A HP Windos 8 alapú üzleti használatra szánt táblagéphez, az Elitepadhez készült HP Security Smart Jacket a mobilhálózat hitelesítésével garantálja a biztonságos bejelentkezést a vállalati mobil hálózatokba. A rendszer csak azokat engedi hozzáférni a hálózathoz, akiket jóváhagyott az egy- vagy többfaktoros felhasználó hitelesítési eljárás, amit egy vékony és könnyű jacket dizájn végez.

 

Az eljárás ideális a kormányzat, az egészségügy, és minden biztonságra különösen érzékeny vállalat számára. A TAA kompatibilis Security Smart Jacket tartalmaz egy FIPS 140-2 tikosításra és ujjlenyomat azonosításra alkalmas Smart Kártyaolvasót, amelyek megfelelnek a FIPS-201 követelményeknek.

 

A megfelelő kapcsolatért a beépített USB 3.0 és HDMI portok felelnek. A HP Device Access Manager szoftverrel és Just In Time hitelesítéssel párosított USB port egyszerűen teszi biztonságossá a korlátozott és hitelesített külső tárolók használatát. A hitelesítési idő csak rövid időt vesz igénybe. A jobb produktivitás és a két képernyős funkció miatt a HP Security Jacket kompatibilis a HP Elitepad dokkal.

 

HP Mobile Connect

 

A HP új nemzetközi mobilszolgáltatást vezet be üzleti ügyfelei számára Európában. A HP Mobile Connect egy előre kifizetett szélessávú mobil szolgáltatás, amit a HP teljes mértékben integrált a HP Probook és Elitebook széria néhány modellébe és az Elitepad 900 táblagépbe.

 

A Cubic Telecom segítségével, HP Mobile Connect helyi és nemzetközi lefedettséget kínál, mindezt helyi árakon a nagy mobilhálózat-üzemeltetők hálózatnélküli technológiáját használva. A felhasználók többféle lehetőség közül választhatnak. Van olyan verzió, ami csak egy adott országon belül érhető el, de a Fearless Roaming Plan számos országon átívelő, elérhető árú roaming szolgáltatást kínál és megszünteti a roaming díjak körüli homályt.

 

A költséghatékony, egyszerű, rugalmas, szélessávú HP Mobil Connect szolgáltatás segítségével, minden felhasználó könnyedén követni tudja a mobil egyenlegét, internethasználatát és ennek megfelelően tud kiegészítő szolgáltatásokat vásárolni, amennyiben szükséges.

 

A szolgáltatás néhány üzleti HP táblagépen és notebookon érhető el, amelyekben van beépített Qualcomm® GobiTM 3G és 4G technológia. A HP Mobil Connect segítségével vezeték nélküli szélessávú adatforgalom vásárolható, anélkül, hogy szerződésekhez, hot spotokhoz vagy beüzemelési díjakhoz lennénk kötve. 

 

Elérhetőség


·    The HP EliteBook 800 és a HP ProBook 400 már a boltokban van.
·    The HP ProBook 600 széria és a HP ElitePadhez készült HP Security Jacket december közepén kerül forgalomba.
·    The HP Spectre X2 Pro novembertől válik elérhetővé.
·    HP Mobile Connect Magyarországon nem érhető el.

Kulcsszavak: notebook ultrabook HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05