A magyar startup első külföldi lépése

Az Egérút csapata Romániában

forrás: Prím Online, 2013. október 15. 17:04

Az Egérút nevű intelligens navigációs rendszer, amely Magyarországon már 60 000 felhasználóval rendelkező elindította első külföldi szolgáltatását Romániában, Scurtatura néven. Ezzel hamarosan összehasonlíthatóvá válik a két ország útminősége és forgalmának dinamikája.

 

A magyar startup első külföldi lépése Románia, amelyet a jövőben további országok követnek majd. Androidos készülékekre már ott is letölthető az alkalmazás Scurtatura néven.A szolgáltatást a Kolozsváron működő MicroMapper cég üzemelteti Románia egész területén.

 

Az Egérút egy intelligens navigációs program, ami a felhasználóktól érkező anonim statisztikák alapján számol útvonalat, mely mindig az éppen aktuális forgalmat veszi figyelembe, és a leggyorsabban megtehető útvonalat javasolja a felhasználóknak.

 

 

A román megjelenésnek köszönhetően az Egérút és a Scurtatura anonim felhasználói adatai alapján Bukarest és Budapest forgalma számszerűen összehasonlítható lesz a közeljövőben, és megkapjuk a választ a kérdésre, miszerint Budapesten vagy Bukarestben jobb autózni?

 

Az Egérút nem csak az egyes utak járhatóságát, de minőségét is méri. A telefonban található Accelerometer használatával pontos képet kaphatunk az egyes utakon való rázkódásokról, vagyis az utak minőségéről.

 

Ezen felül minden GPS koordinátán térerősség mérést is végez a csapat a navigációban, így kapva képet az egyes szolgáltatók valós térerő viszonyairól.

 

Az Egérút csapat 100 000 felhasználót vár a következő évben Románia szerte. Hamarosan tehát valós képünk lehet a két ország úthálózatának különbségeiről. A tesztelési adatok már hoztak meglepetéseket, mivel a romániai térerő lefedettség a várakozásoknál jobb értékeket mutatott.

 

A keletkező adatbázisok egyre nagyobb értéket képviselnek. A csapat célja, hogy a közeli jövőben Bécs, Prága, Pozsony, Bukarest és Budapest egy egyesített adatbázisban összehasonlíthatóvá váljék.

 

A magyar és a román alkalmazás is letölthető a Google Play áruházból.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20
online sportfogadás