Bill Gates: az egészség fontosabb, mint a technológia

Czipperer Dia, 2013. november 5. 14:32

A Microsoft egykori igazgatója egy, a Financial Timesnak adott interjúban elmondta, hogy bár magát technokratának vallja, vannak számára fontosabb dolgok is, mint a technológia.

Bill Gates és felesége, Melinda már több mint egy évtizede töretlenül küzd azért, hogy a fejletlen régiókban élő emberek is megfelelő egészügyi ellátásban és oktatásban részesüljenek. Gates számára ezek a problémák sokkal fontosabbak, mint az, hogy mindenki számára biztosított legyen az internethasználat – erről a Financial Timesnak adott interjúban beszélt.

 

 

Mark Zucerberg, a Facebook feje néhány hónappal ezelőtt fejtette ki, mennyire fontosnak tartja, hogy mindenki számára adott legyen az internethozzáférés lehetősége, ám Gates úgy véli, vannak ennél fontosabb, megoldandó problémák, mint például a malária visszaszorítása.

 

Az interjú során úgy fogalmazott: „az internet nem menti meg a világot”, annak ellenére, hogy magát technokratának vallja. Bár elkötelezettnek érzi magát az IT területén, úgy véli, ha az életünket jobbá szeretnénk tenni, előbb olyan alapvető kérdésekkel kell foglalkoznunk, mint a gyermekhalandóság, különféle betegségek vagy az alultápláltság visszaszorítása.

 

 Bill Gates fiatalon (jobb oldal)

 

Zuckerberg terve, hogy a világ további 5 milliárd emberének szeretne internethozzáférést biztosítani, akik számára még nem adott ez a lehetőség, ám Gates ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „ez egy vicc”. Fel is tette a kérdést: vajon mi a fontosabb, az internetkapcsolat vagy a malária elleni védőoltás? Attól ugyanis, hogy az internethozzáférési kérdés megoldódik, attól annak az ötmilliárd embernek a helyzete mit sem változik. Szerinte a világ nem lapos, és a legalapvetőbb emberi szükségletek közé nem a technológia tartozik.

 

Forrás: Mashable.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

A Telenor HiperSuli programjában résztvevő pedagógusok jóideje alkalmaznak digitális eszközöket a normál tanmenetben is. A pénteken bejelentett iskolabezárások hírére aktivizálta magát a HiperSuli pedagógus-közösség és elkészült egy tanároknak/intézményeknek és szülőknek szóló javaslatcsomag, amelyet a nyilvánosság mellett a szakmai szervezetek felé közvetlenül is eljuttatnak a szervezők. Az iskolabezárások idejére összeállított szakmai javaslatcsomag az alábbi linken érhető el: http://hipersuli.hu/tavoktatas.

2020. március 15. 11:53

A koronavírus okozta félelmet használják ki a digitális bűnözők

A Sophos kiberbiztonsági szakértő egy új spam email támadást fedezett fel, amely a koronavírus fertőzés ( COVID-19) okozta félelmet használja ki egy kattintható dokumentum felajánlásával, mely elvileg egy óvintézkedéseket tartalmazó listát tartalmaz, amivel megakadályozható a fertőzés. Ám a dokumentum sajnos egy digitális fegyvert rejt. A Sophos szerint hasonló támadásokra számíthatunk más országokban is.

2020. március 10. 12:57

A Thoma Bravo megvette a Sophost

A Sophos, kiberbiztonsági szakértő bejelentette, hogy lezáródott az akvizíció, aminek keretében a Thoma Bravo körülbelül 3,9 milliárd dollár értékében megvásárolta a Sophost. A Thoma Bravo egy vezető magántőke-befektetési társaság, mely a szoftveres és a technológiával támogatott szektorokra koncentrál. A felvásárlásra vonatkozó ajánlat 2019. október 14-én lett bejelentve.

2020. március 5. 17:24

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

Még két teljes hónap sem telt el az évből, de már folyamatosan jelennek meg az újabbnál újabb adathalász kampányok, amelyek egyre profibbak, ezáltal pedig egyre megtévesztőbbek. Az E.ON és a NAV után most a Nemzeti Közműszolgáltató ügyfelei is felkerültek a céltáblára: a kiberbűnözők hamis számlák online befizetésével próbálják bankkártya-adataikat megszerezni – hívja fel a lakosság figyelmét Solymos Ákos, a QUADRON Kibervédelmi Kft. szakértője, aki hozzáteszi: céges adathalász szimulációik során az alkalmazottak átlagosan 51 százaléka rákattint az ilyen típusú levelekre.

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és több kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 46 pályázatot nyújtottak be különböző magyarországi cégek.

2020. február 24. 11:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás