Nő a kereslet a szélesformátumú nyomatok iránt

A Xerox bevezette hazánkban az IJP2000-et

forrás: Prím Online, 2013. november 19. 14:21

A Xerox bevezette a már Magyarországon is elérhető IJP2000-et, amely jelenleg egyike a leggyorsabban dolgozó berendezéseknek a nyomdai szektorban. Ezt az az igény hívta életre, hogy folyamatosan nő a szélesformátumú nyomatok iránti kereslet világszinten, és ez a magyar piacon is jellemző tendencia. Ezt a Info Trends tanulmánya is igazolja.

 

A magyar piacon is jellemző a szélesformátumú nyomatok iránti növekvő igény. Az Info Trends előrejelzése is megerősíti ezt a keresletbővülést. 2016-ban csak Észak-Amerikában közel 8 százalékkal nő ennek a szegmensnek a piaca. Ezeket pedig egyre gyorsabban kell kiszolgálni, amihez extra sebességgel működő nyomagépek kellenek majd. A Xerox ennek jegyében vezette be a már Magyarországon is elérhető IJP2000-et, amely jelenleg egyike a leggyorsabban dolgozó berendezéseknek a nyomdai szektorban.

 

 

 

A digitális nyomdagépek esetén jellemző nyomtatási sebességhez viszonyítva az IJP2000 negyvenszer gyorsabban végzi a nyomtatási feladatait. A gépről 420 m2/óra sebességgel gördülnek le a kész anyagok 1600X1600 dpi felbontással akár a 1067mm szélességű nyomatok esetében is. Öt másodpercenként színes posztereket, egy perc alatt kilenc méteres bannert képes készíteni. A berendezés kevés mozgó alkatrészből áll, és öt fixen rögzített nyomtatófejjel rendelkezik. Ennek köszönhetően a gyártás gyors, a karbantartás pedig rövidebb ideig tart. 

 

Az IJP 2000 élénk színű és részletgazdag nyomatairól a rendkívül apró cseppméret, és a vízbázisú tinta gondoskodik. Ennek használatával az ezer színben pompázó kiállítási bannerektől kezdve az életnagyságú fotókon át a promóciós megállító táblákig bármilyen nyomat elkészíthető.

 

A hordozók terén sem kell a felhasználóknak kompromisszumot kötniük. A Xerox berendezése a legváltozatosabb felületekre is kiváló minőségű nyomatokat helyez el, így többek közt bevonatos, öntapadó, szatén, film nyersanyagra is, 64g/m2-190g/m2 tartományban. A papírkiszolgálásról a kézitálca és két darab, akár 4 médiát fogadó nagytálca gondoskodik, akár 2 inch (50mm) vagy 3 inch (76mm) hengerről van szó.

 

 

 

A gép professzionális használatát a szélesformátumú munkafolyamat támogató szoftver, a Caldera GrandRIP+ segíti elő, amely maximális sebességgel hozza működésbe a berendezést, hogy a nyomatok minél gyorsabban készülhessenek el.  Ez a könnyen használható szoftveres megoldás alkalmas arra is, hogy egységesítse a különböző felületekre kerülő nyomatok képét, színvilágát. Opcionálisan perszonalizációs alkalmazással is bővíthető a berendezés. Az IJP 2000-hez hozzáadható a FreeFlow VI Design Express szoftver, amelynek révén jelentősen egyszerűsíthetőek a különféle táblák, templatek, használati útmutatók tervezési és kivitelezési munkái.

Kulcsszavak: nyomdagép Xerox megoldás

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xerox bemutatta kisvállalkozásoknak szánt új kompakt nyomtatócsaládját

A Xerox egy új, három eszközből álló, költséghatékony nyomtatócsaládot mutatott be, amelyek célja a kisebb irodák mobilitásának a segítése anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a képminőség, a biztonság vagy a felhasználói élmény tekintetében. A Xerox B210, B205 és B215 multifunkcionális nyomtatók nagy sebességű, vezeték nélküli kapcsolatot biztosítanak, lehetővé téve a felhasználóknak hogy bármikor bárhonnan nyomtathassanak.

2019. augusztus 26. 16:53

Az MMD lerántja a leplet a vadonatúj Philips E1 monitorsorozatról

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti a Philips E1 sorozat megjelenését. Ez a kívül- belül lenyűgöző monitorcsalád egyesíti az elegáns dizájnt és az innovatív funkciókat, amelyek által a termékek a munka és a szórakozás területén egyaránt kivételes felhasználói élményt nyújtanak. 

2019. augusztus 5. 11:48

Bemutatkozott az LG új UltraFine 5K monitora Apple termékekhez

Az LG Electronics (LG) bemutatta új, 27 hüvelykes UltraFine 5K kijelzőjét (27MD5KL modell), amely a gyártó 24 hüvelykes UltraFine 4K monitorához (24MD4KL modell) hasonlóan olyan felsőkategóriás eszköz, amelyet kifejezetten a legújabb Apple termékekhez terveztek.

2019. augusztus 5. 10:50

A Xerox továbbfejleszti tintasugaras technológiáját új nyomdagépével

A Xerox bemutatta a Xerox Baltoro HF Inkjet Press tintasugaras, vágott lapos nyomdagépet, amely lehetővé teszi a nagy mennyiségű tranzakciós nyomtatást, a kiváló minőségű DM levelek és katalógusok készítését egyetlen nyomdagépen, tökéletes képminőséggel és termelékenységgel.

2019. július 30. 15:40

Nagy sebességű fekete-fehér multifunkciós nyomtató az Epsontól

Az Epson legújabb A3-as üzleti tintasugaras készüléke kiváló minőségű és nagy mennyiségű nyomtatásra képes akár 100 lap/perc sebesség mellett, így kiváló választás például logisztikai célokra.

2019. július 14. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás