Régi iPhone-ok kreatív, környezettudatos újrahasznosítása

Czipperer Dia, 2013. november 19. 10:13

Az újrahasznosítás nagyon fontos, hiszen a legtöbb ma használatos eszköz nehézfémeket és veszélyes anyagokat tartalmaz. Az iPhone javítócég, a Twice Used azonban megtalálta a módját a kreatív újrahasznosításnak.

Nem is gondolnánk, milyen kreatív módon lehet újrahasznosítani a régi, nem használt iPhone alkatrészeket. Attól, hogy már az eredeti rendeltetésüknek nem felelnek meg, még érdemes újragondolt formában valami maradandót alkotni belőle.

 

Sok iPhone kijelző hibásodott már meg, melyeket nem tudtak valamilyen oknál fogva kijavítani, így a kukában landoltak. Pedig igazi dizájntermék válhat belőlük, és nem is akármilyen, csak elő kell venni a fantáziánkat. (lásd a képeken).

 

 

Home gomb fülbevalóként - menő :)

 

A Twice Used egyik dolgozója, Chris Koerner meg is tette ezt, és máris támadtak kreatívnál kreatívabb ötletei: ahelyett, hogy kidobta volna ezeket, összegyűjtötte és különféle tárgyakat alkotott belőle, mint például dohányzóasztal, óra, fotókeret stb. Mindegyik tárgy Albamában készült, ahol a Twice Used található.

 

iPhone őrülteknek kreatív ajándék - képkeret

 

A kezdeményezés a Kickstarteren is helyett kapott, ahol lehet támogatni a nem mindennapi ötletet. December 18-ig lehet a kezdeményezés mellé állni.

 

Dohányzóasztal
Karkötő

 

A vállalat már több mint három éve javít meghibásodott iPhone készülékeket, és tavaly óta foglalkozik telefon kijelzők újrahasznosítással, melyeket nem tudnak megjavítani.

 

Íme egy videó a kezdeményezésről!

 

 

Forrás: Gizmodo.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58