Titkosításba kezd a Yahoo

Czipperer Dia, 2013. november 20. 13:14

A Yahoo bejelentette, hogy minden felhasználói adatot titkosít jövő év március végéig. Onnantól kezdve adatközpontjaik között csak titkosított információtovábbítás történik majd.

A szolgáltató azért szánta el magát erre a lépésre, mert a Snowden ügy kapcsán kiderült, hogy az amerikai kormány gond nélkül hozzáférhetett a különféle adatokhoz, és ezt meg is tette, csak mindezt a Yahoo tudta nélkül. Azonban ez a őket és Google-t is arra ösztönözte  akik szintén nem titkosították adataikat , hogy sokkal jobban ügyeljenek a biztonságra, és óvják felhasználóikat.

 

Marissa Mayer, a vállalat feje hangsúlyozta, hogy ők sosem adtak az NSA-nak vagy bármilyen kormányszervnek hozzáférést az adatokhoz. Ahogy fogalmazott: „Semmi sem fontosabb számunkra, mint az, hogy védjük a felhasználóink magánszféráját”.

 

A változások az elektronikus levelezést előbb érintik majd, ott már januárban életbe lép a titkosított forma. A felhasználóknak a titkosítás lehetőségként jelenik majd meg, ők adhatják meg, hogy milyen csatornán kívánnak levelezni a jövőben.

 

Forrás: BBC.co.uk

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB automata pantográffal bővítette az e-busztöltési portfólióját

Az ABB – kiegészítve a fenntartható tömegközlekedést szolgáló, átfogó töltési megoldásait - piacra dobta rugalmas, automata áramszedőjét, amellyel az e-buszflották hatékonyan üzemeltethetők. 

2019. június 17. 14:22

Magyar szebészeti világújdonság

Bemutatkozott a Sanat Akadémia, mert a Sanatmetal hisz abban, hogy a legkiválóbb orvostechnikai eszközök a magas szinten kiképzett orvosok kezében lesznek igazán hatékonyak. Ezt szemléltette a Sanat Akadémia bemutatkozása a Magyar Sebész Társaság Kísérletes Sebészeti Szekcióján 2019. június 13-án, Szegeden.

2019. június 17. 12:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20
online sportfogadás