Mobiltelefonnal azonnal küldhető adomány a QR-kód lefotózásával

forrás: Prím Online, 2013. november 21. 14:11

A Cellum által fejlesztett MasterCard Mobile alkalmazáson keresztül néhány kattintással küldhető adomány a Magyar Vöröskereszt facebookos akciójában a tájfun áldozatainak. Ez az első adománygyűjtő kezdeményezés Magyarországon, ahol összekapcsolják a gyors mobilfizetés technológiáját a közösségi médiával. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet és a fejlesztő kérik, hogy aki teheti, ossza meg a fotót a Facebookon és más közösségi oldalakon.

Több magyarországi karitatív szervezet is alkalmazza a Cellum mobilfizetési technológiáját adománygyűjtésre. M-donation-re, azaz mobiltelefonos adományozásra a MasterCard Mobile applikáció használatával van lehetőség: QR kód lefotózásával küldhetünk pénzt a kiválasztott szervezetnek. A Magyar Vöröskereszt mostani akciója azonban úttörőnek számít, eddig a közösségi médiumok használata nem volt jellemző hazánkban a mobil adományozási kampányokban. A világon elsőként a Japánban pusztító szökőár után indult hasonló, nagyobb szabású mobil donáción alapuló kampány, amellyel a reméltnél is több pénzt sikerült összegyűjteni a rászorulóknak.

A Magyar Vöröskereszt azt reméli, hogy a Facebookon keresztül olyan segíteni akaró embereket is képes lesz megmozgatni, akik eddig pusztán azért nem vettek részt ilyen karitatív akciókban, mert számukra nehézkes volt a pénz elküldése, a postai csekkek befizetése vagy a banki utalás esetén a számlaszámok keresése.
Link a Vöröskereszt Facebook oldalához:

www.facebook.com/photo.php?fbid=696639757014279&set=a.163355187009408.37667.137084602969800&type=1&theater
 

Hogyan küldhetsz pénzt a Facebookon a tájfun áldozatainak?
 

1.    Amennyibe még nem rendelkezel vele, töltsd le a MasterCard Mobile alkalmazást okostelefonodra és regisztráld kártyádat a rendszerben. A több körös regisztrációs mechanizmus a felhasználó biztonságát szolgálja. (Akik még nem használták az alkalmazást elég, ha lefotózzák a kódot és automatikusan lehetőséget kapnak az applikáció letöltésére)
2.    Adomány elküldésekor pusztán a Facebookon megosztott QR-kód szkennelésére van szükség, az oskotelefonon futó MasterCard Mobile alkalmazáson keresztül. A QR kódban található adatok megjelennek a telefonon, így a támogató ellenőrizni tudja, hogy a megfelelő célra fordítja-e a pénzt.
3.    A QR kód tartalmaz egy minimum támogatási összeget, amely növelhető.
4.    A támogatási összeg rögzítésével, a küldés gomb megnyomása után az alkalmazás összefoglalja a fizetés adatait, amit meg kell erősíteni.
5.    Ezután az alkalmazás kezdeményezi a fizetési tranzakció indítását, melynek engedélyezéséhez meg kell adjuk a fizetéshez szükséges mPin-t.
6.    Az alkalmazás visszajelez a Támogatónak a fizetési tranzakció sikerességéről, ami később megtekinthető az alkalmazás „Tranzakciók” menüpontjában is.


A Támogatást gyűjtő Vöröskereszt a Cellum rendszerén keresztül hozzájut a támogatáshoz, amely így a lehető leggyorsabban a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak megsegítésére létrehozott számlára érkezik.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05