A netezők több mint egyharmada használ időjárás- és híralkalmazásokat

A magyarok jobbak a nemzetközi aránynál

Czipperer Dia, 2013. november 26. 16:26

Az Ipsos legfrissebb nemzetközi felmérése mutat rá, hogy a netezők előszeretettel használják az időjárással vagy a hírekkel kapcsolatos alkalmazásokat.

A felmérés szerint a netezők 39%-a használja rendszeresen az időjárás- illetve híralkalmazásokat. A kutatás a magyar viszonyokra is kiterjedt, amely megállapította, hogy a magyarok még aktívabbak ezen a téren. Nálunk ez az arány jóval feljebb kúszik: 53% követi applikáción keresztül az időjárást, 45% pedig a híreket.

 

 

Az Ipsos összesen nyolc kategóriát vizsgált, amelyből a zeneletöltő és a pénzügyi megbízásokat közvetítő/teljesítő oldalak emelkednek ki. Ezek nemzetközi szinten nagyjából hasonló népszerűségnek örvendenek: az előbbit a felhasználók 32%-a, utóbbit pedig 32% használ. Magyar viszonylatban is nagyjából hasonló a kép.

 

Érdekes, hogy a nők kevésbé töltenek le receptekkel és főzéssel (21%) kapcsolatos alkalmazásokat, és a moziműsorokat feltérképező appok sem szerepelnek az lista élén a maguk 23%-ával. Ez n a téren a magyarok jobban. Nálunk jóval többen használnak moziműsor alkalmazásokat (31%), és főzés terén is többször fordulnak appokhoz (27%).

 

Az élvonalban foglalnak helyet nemzetközi szinten még az orvosi-egészségügyi-életmóddal kapcsolatos (17%), valamint az utazáshoz kötődő alkalmazások.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Erőszakos mese miatt bírságolta meg a közrádiót a Médiatanács

A Kossuth rádióban sugárzott tibeti népmese erőszakos jelenetei szorongást válthatnak ki a gyermekekből, ezért a testület kétszázezer forintra bírságolta a rádió médiaszolgáltatóját. A Médiatanács csekély súlyú jogsértések miatt figyelmeztetésben részesítette a Hír TV és az FM 103.9 – A ROCK rádió szolgáltatóit.

2022. július 1. 19:56

Megérkezett a Huawei csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatója

Július 4-től hazánkban is megvásárolható az Isztambulban pár napja bemutatott Huawei Freebuds Pro 2. A gyártó legújabb, csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatója prémium technológiai megoldásokkal, személyre szabott hangzással, továbbfejlesztett aktív zajszűréssel érkezik. 

2022. július 1. 18:31

TOP3-ban a Vodafone a legnyitottabb hazai vállalatok listáján

A nemzetközi Pride hónap alkalmából közzétett új kampánya keretében végzett országos felmérést*  a Nyitottak vagyunk társadalmi vállalkozás, amely eredményeként a Vodafone ezüst minősítéssel bekerült a három legnyitottabb hazai vállalkozás közé. A kérdőíves felmérés a hazai nagyvállalatok körében a munkavállalók munkahelyi biztonságérzetét és elkötelezettségét kutatta. Az Open Survey független szakértők bevonásával nem csak az LMBTQ közösségek, de számos kisebbség munkahelyi jólétét is vizsgálta. 

2022. július 1. 16:50

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24