YouTube: nem tökéletes az új kommentrendszer

Czipperer Dia, 2013. november 29. 14:42

A YouTube hétfőn ismerte be hivatalos blogjában, hogy az új Google+-on alapuló hozzászólási rendszer nemcsak javított a minőségen, hanem sajnos hibákat is rejt.

Nemrég beszámoltunk róla, és sokan azóta már biztosan tapasztalták is, hogy megújult a népszerű videómegosztó, a YouTube kommentrendszere. A hozzászólásokat összekötötték ugyanis a Google+ közösségi oldallal.

 

 

Sajnos a dolognak hátulütői is akadtak. Igaz, hogy ezzel sikerült megvalósítani az eredetileg is tervezett minőségjavulás, és ezzel a megoldással kiszűrhetők a durva kommentek is. Igen ám, csakhogy a dolognak hátulütője is akadt, méghozzá az, hogy növekedett a spamek aránya.

 

Bár még csak két hete vezették be az új megoldást, már számos visszajelzés érkezett a kéretlen levelekkel kapcsolatban.

 

A blogon egyúttal azt is bejelentették, hogy a javításon már dolgoznak, amelynek része, hogy a nem oda illő linkeket jobban felismeri már a rendszer, és a túl hosszú kommenteket is letiltja majd a rendszer. Meg lesz határozva, maximum milyen hosszú hozzászólást írhatnak a felhasználók.

 

Ami még a javítások részeként már észlelhető, hogy az úgynevezett ASCII-képeket is jobb hatásfokkal azonosítják ezentúl. Ezeket szöveges karakterekből készítik, és a többsörös szövegen keresztül rajzolódik ki egy adott minta.

 

Természetesen ezzel még nincs lezárva a kérdés, egyelőre még dolgoznak azon, hogyan lehetne véglegesen kivédeni az ilyen jellegű problémákat.

 

Forrás: YouTube Blog

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Január 31-ig jelentkezhetnek az informatikushiánnyal küzdő cégek

2020 szeptemberében megkezdik céges gyakorlati évüket azok az informatikus hallgatók, akik elsőként szerezhetik meg diplomájukat a BME új, 6 szemeszteres alapképzésén. A szakot a bő tízezres informatikushiány hívta életre két évvel ezelőtt, a végzős diákokra pedig már most kiemelkedő érdeklődés mutatkozik. Az informatikushiányban szenvedő, vagy éppen utánpótlást kereső cégek 2020 január végéig jelezhetik foglalkoztatási szándékukat.

2020. január 17. 15:37

50 millió eurós kockázati hitel eszközt kap a Bolt

Az Európai Befektetési Bank (EBB) megállapodást írt alá az észt Bolt utazásszervező alkalmazás fejlesztőjével 50 millió euró értékű kockázati hiteleszköz (úgynevezett “venture debt facility”) rendelkezésre bocsátásáról. A finanszírozási megállapodás az Európai Stratégiai Beruházási Alap támogatásával jött létre az Európai Beruházási Terv részeként.

2020. január 17. 13:42

Itt az összekapcsolt jövő: ez várható idén az IoT-eszközök terén

Már minden és mindenki csatlakozik az internethez a babamonitortól kezdve az autókon át az ipari berendezésekig. Mi jöhet még ezután? A SUSE szakértői azt látják jósgömbükben, hogy egyre okosabbá válnak a peremen található eszközök, és új lehetőségeket teremt az 5G, de mindezt akkor tudjuk maradéktalanul kihasználni, ha egységesítjük a rendszereket. 

2020. január 17. 10:51

Harcos kedvében a Dell és az Alienware

2002-ben a Dell még a multimédiás otthoni szórakoztató termékekkel kísérletezett, az Alienware pedig az iparág első gamer laptopját mutatta be, a hordozható játékeszközök mérföldkövének számító Area-51m-et. Meghatározó pillanat volt ez a gamerek számára, akik innentől bárhol játszhattak kedvenc játékaikkal, akkoriban például a Grand Theft Auto: Vice Cityvel.

2020. január 17. 09:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás