Ügyfeleik és munkatársaik idejét is pazarolják a vállalatok?

Forgalomoptimalizálás útmutató vállalatoknak

forrás: Prím Online, 2013. december 4. 14:38

Tízből kilenc vállalat küzd hálózati problémákkal, pedig a belső használatú és ügyfélalkalmazások fennakadásainak jó része könnyedén megoldható lenne forgalomoptimalizálással – derült ki a NET’54 Üzleti Kommunikáció Kft. nemrég kiadott tanulmányából. Az ingyenesen letölthető elemzésből azt is megtudhatjuk, kiknek érdemes beruházni a forgalomoptimalizálásba, és mekkora ráfordítást jelent mindez egy cégnek.

A felhő alapú megoldások és vállalatirányítási rendszerek terjedéséből adódóan egyre több belső használatú és ügyfélalkalmazás működése függ a meglévő sávszélességtől és annak megfelelő elosztásától. „Tapasztalataink szerint tízből kilenc vállalat esetében jelentkeznek a nem megfelelő hálózati beállítások miatt teljesítményingadozások, de sok esetben nem fektetnek kellő hangsúlyt a problémára, vagy rögtön nagyobb sávszélesség vásárlása mellett döntenek, pedig valójában forgalomoptimalizálásra lenne szükségük” – magyarázta ifj. Karászi József, a NET’54 Üzleti Kommunikáció Kft. ügyvezetője. Azoknál a nagyvállalatoknál pedig, ahol az egymástól földrajzilag távol eső telephelyek közti hatékony kommunikációt is meg kell oldani, csak a forgalomoptimalizálás segíthet. Elsősorban a bankszektor az, ahol a fiókok közti kommunikáció és az ügyfelek zavartalan online ügyintézése érdekében szinte minden esetben szükség van ilyen megoldásra. Emellett jellemzően érintettek azok a cégek is, akik ügyfélkapcsolati rendszereket – például call és kontakt centert – használnak, és biztosítaniuk kell az ezeken zajló forgalom zavartalan működését. „Ezért is készítettük el ezt a tanulmányt, hogy segítsünk felismerni a hálózatoptimalizálási problémák tüneteit, szemügyre véve a jelenlegi megoldások erősségeit és hiányosságait” – tette hozzá ifj. Karászi József.

Az alkalmazottak közérzetét is javítja a forgalomoptimalizálás

„Az olyan vállalatok esetében, ahol az ügyfélkezelés komoly sávszélességet igényel, és a rossz beállítások miatt nem megfelelő az ügyfélkiszolgálás minősége, a forgalomoptimalizálás elsősorban nem pénzbeli, hanem belső hangulati és ügyfél-elégedettségi előnyökkel jár – emelte ki a NET’54 ügyvezetője. – A hálózatoptimalizálás által ugyanis növeljük a felhasználói élményt, mind az alkalmazottak, mind az ügyfelek részéről. Ezáltal megszűnnek a szervezeten belül a túl nagy forgalom okozta torlódások, így ugyanannyi idő alatt sokkal több feladatot tudnak ellátni a munkatársak. Tehát egy egyszeri beruházásért cserébe hosszú távon sokkal költséghatékonyabban tud működni a szervezet.”
Ezen túl a beépített jelző funkciónak köszönhetően a forgalomoptimalizálás segít kivédeni a jövőbeni vírustámadásokat is, mivel a meglévő forgalomtérképnek köszönhetően minden szokatlan eltérés jelzésértékű az IT munkatársak számára.

Sosem ront, csak javít

„A bevezetés során fel szokott merülni a kérdés, hogy mi történik, ha a forgalom optimalizálását végző eszköz nem kap áramot, esetleg elromlik. Bár ez utóbbira még nem volt példa, az általunk alkalmazott Allot megoldásban egy különleges fejlesztés biztosítja a rendszer kiiktatását abban az esetben, ha a hardveres megoldás nem képes ellátni a feladatát” – mondta ifj. Karászi József.
A beépített „pass through” funkcionalitás garantálja, hogy a legkomolyabb meghibásodás esetén is akadálytalanul átfolyhasson a forgalom a berendezésen – mint egy egyszerű kábelen. A hiba persze senki számára nem marad észrevétlen, hiszen újra megjelennek az optimalizálást megelőző teljesítményingadozások.

Az ingyenes tanulmány az alábbi linkről tölthető le:
http://www.net54.hu
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38