Az LG legújabb OLED TV kínálata a CES-en

forrás: Prím Online, 2014. január 6. 18:03

Az LG a 2014-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai kiállításon (CES) Las Vegasban mutatja be átfogó OLED TV-kínálatát. A cég standjára ellátogató érdeklődők a világ legnagyobb ívelt ULTRA HD OLED TV-je és az LG 139 és 165 centiméteres (55” és 65”) OLED TV-modelljei mellett az elegáns GALLERY OLED TV-t  és a környezetbarát, CURVED OLED TV-t is megtekinthetik.

Páratlan képminőség


A 139, 165 és 195 centiméteres (55”, 65” és 77”) ULTRA HD CURVED OLED TV-k az LG saját fejlesztésű WRGB OLED technológiáját 4K Ultra HD (3840 x 2160 képpontos) képernyőfelbontással ötvözve kínálnak korábban nem tapasztalt képminőséget és egyedülálló felhasználói élményt. A szemet gyönyörködtető, magas kontrasztarányú képi világgal kényeztető 77EC9800 optimálisan ívelt képernyője egyedi, kecses állványon helyezkedik el. Ez a gigászi, 195 centi képátlójú (77”) modell a 2014-es CES innovációs díjai közül a „Best of Innovations” (Legjobb innováció) díját nyerte el.

 



Az LG „Color Refiner” színfinomító funkciója a hatalmas, 195 centis képernyő minden egyes képpontjának színhőmérsékletét automatikusan vezérli, amely kivételes színkonzisztenciát és -egyensúlyt eredményez. A készülék végtelen kontrasztarányának megfelelő kezeléséről az LG Electronics által alkalmazott széles dinamikatartomány (High Dynamic Range, HDR) algoritmus gondoskodik. Az ULTRA HD CURVED OLED TV ezen kívül az ULTRA CINEMA 3D szemet gyönyörködtető látványvilágával is büszkélkedhet. A polarizált technológiának, illetve az ULTRA HD felbontásnak köszönhetően a nézők tévéképernyőn korábban sohasem tapasztalt térhatású effekteket élvezhetnek mindenféle zavaró villódzás vagy úgynevezett „crosstalk” hatás („áthallás”) nélkül.

A 77EC9800-es modellt az LG saját fejlesztésű Tru-ULTRA HD Engine Pro technológiájával vértezték fel, amely közel 4K képminőségre képes felkonvertálni az SD, a HD, illetve a Full HD felbontást. A képernyőn megjelenő képet még tökéletesebbé teszi a továbbfejlesztett algoritmus hibakorrigáló képessége, amely a felbontás felkonvertálásából eredő elmosódást hivatott kiküszöbölni. A készülékben emellett a mozgalmas jelenetek gördülékenyebb, tisztább, valósághűbb megjelenítését elősegítő mozgásbecslés/mozgáskiegyenlítés (MEMC) technológia is megtalálható.

A vásárlók számára külön előnyt jelent, hogy az LG ULTRA HD CURVED OLED TV-készülékek H.265 (HEVC) formátumban sugárzott jelet is képesek dekódolni, így eredményezve Ultra HD-s jelet  60p képfrissítéssel. Kényelmesen használható, beépített dekóderével a készülék HDMI-, USB- vagy LAN-portján keresztül csatlakoztatott, külső eszközökön tárolt Ultra HD felbontású tartalmak is lejátszhatók. A 77EC9800-es modell emellett az LG vadonatúj, üdítően egyszerű és intuitív felhasználói élményt nyújtó Smart TV platformját is tartalmazza.



Kreatív koncepciók, díjnyertes termékek


A GALLERY OLED TV-k elegáns kerete mögé rejtett, nagy teljesítményű, 2.2 csatornás, 100 wattos, előrefelé sugárzó hangszórók kimagasló hangzást kínálnak. A CES 2014 innovációs díjával elismert, művészi értéket is képviselő EA8800 egyedi eGallery funkciója számos megjelenítési módot kínál, amelyek révén meghatározott hangulatok teremthetők. A Gallery (Képtár) móddal a televízió képkeretté alakítható, melyben igény szerint a világ leghíresebb festményeinek valamelyikét jelenítheti meg a felhasználó. A „Healing & Remembering” mód hangulatkeltő képek és hangok révén teremt meleg, hívogató atmoszférát.

 

Az 55EB9600, az LG legújabb CURVED OLED TV-modellje, igen hatékony és környezetbarát tévé, újabb kitűnő bizonyítéka annak, hogy az LG Electronics elkötelezte magát a felelősségteljes gyártás mellett. A korábbi típusokhoz képest ez a készülék több újrahasznosított alapanyagot és jóval kevesebb alkatrészt tartalmaz. A könnyű és energiahatékony 55EB9600 környezetbarát működésével és csúcsminőségű kialakításával érdemelte ki a CES 2014 innovációs díját.

 

Az OLED jövőjébe tett befektetés


Az OLED TV-k iránt világszerte várható keresletnövekedésre számítva az LG számos gyár létesítésébe kezdett Koreán kívül. Már elkészültek brazíliai, lengyelországi, kínai és thaiföldi gyárai, fejlett mexikói gyártóüzemében pedig idén indul meg az észak-amerikai piacra szánt OLED TV-készülékek gyártása. Kiterjedt, globális OLED TV-ket gyártó hálózatának révén az LG már a verseny igen korai szakaszában előnyt szerezhet magának a következő generációs TV-technológia piacán. A helyi és a környező országok piacait ellátó gyártelepek stratégiai pozícionálásával az LG nem csupán az exportköltségeket tarthatja féken, de az árak versenyképességének tekintetében is kedvezőbb helyzetbe kerülhet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05