A CES-en debütált a PMD gesztusvezérlési megoldása

Czipperer Dia, 2014. január 9. 10:17

A PMD Las Vegasban, a CES-en mutatta be új gesztusvezérlési megoldását. A vállalat a 3Gear Systemssel közösen fejlesztette a technológiát.

A gesztusvezérlés továbbfejlesztése elengedhetetlen az érintés nélküli vezérlés terén, a PMD saját megoldása (nimble UX) is ennek tökéletesítése irányába mutat. A fejlesztést már decemberben bemutatták. A Leap Motionhez nagyon hasonló irány ez, ám sokkal inkább alkalmazkodik mindennapi navigációs szokásainkhoz.

Jochen Penne, a pmdtechnologies üzletfejlesztési vezetője elmondta, hogy örülnek annak, hogy a 3Gear algoritmusokat használhatják a gesztusfelismerésnél, valamint az ő CamBoard pico és más 3D-s kamera moduljaikban a jövőben. Ez, véleménye szerint kezdete egy hosszú és gyümölcsöző együttműködésnek.

 

3Gear Systems egy San Franciscó-i székhelyű cég, amely kategóriájában a legjobb, a számítógépes "látás" technológia terén. A vállalat olyan megoldásokat fejleszt, amelyek a folyamatba az egész kézügyességet bevonják. A 3Gear a technológia nagy pontosságú nyomon követést tesz lehető, mind a tíz ujjat tekintve, hogy biztosítsa a természetes, finom és kényelmes felhasználói élményt.

 

Ahogy az alábbi videón is látszik, a géphez csatlakoztatott eszköz a kéz mozgásait automatikusan kódolja a számítógép felé, így a gesztusvezérléses élményt ugyanolyan lesz reakcióidőt tekintve, mint, amikor a felhasználók egeret használnak. És a kezüket nem kell feltétlenül a levegőben tartani, csuklónkat a gépen is megtámaszhatjuk.

 

Robert Wang, a 3Gear társalapítója is hasonlóan üdvözölte a közös munkát. Ahogy fogalmazott, örülnek annak, hogy együtt dolgozhatnak a PMD-vel, a vállalattal, amely a legerősebb fejlesztési platformmal és a lenyűgöző alkalmazásokkal rendelkezik a gesztus interakció terén.

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mindent kézben tartunk

A tesztcsövet a centrifugába kell helyezni, a komponenst a korrekciós pozícióba, a csomagot a szállítószalagra: a legtöbb munkafolyamatban szükség van rá, hogy megfogjuk, majd valahová áthelyezzük a tárgyakat. A modern rendszerekben ezeket a pick-and-place műveleteket automatizált megfogók végzik. Ezeknek több millió egymást követő mozdulat során ugyanolyan erőteljesen és finoman, precízen és megbízhatóan kell működniük. Az ehhez szükséges erőt egyre inkább villanymotorok biztosítják: amilyen például a FAULHABER BX4 egysége. A Zimmer Group többek között a laboratóriumi folyamatok automatizálására is gyakran használt új GEP2000 sorozatú megfogóinál is ezt a megoldást választotta.

2022. május 19. 18:41

Hogyan hozhat változást az energiatárolás egy decentralizált energiarendszerben?

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével egyre fontosabbá válik az energiatárolás szerepe az egyes országok hálózati villamosenergia-ellátásában, valamint a kereslet és a kínálat ideális arányának megteremtésében. Európa-szerte már számos város vizsgálja, hogy miként válhatnak a középületek – például iskolák és kórházak – hatékony termelő-fogyasztókká, ezzel is segítve a hálózat egyensúlyának fenntartását.

2022. május 19. 11:20

Ruhaápolási megoldások mesterséges intelligenciával

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a továbbfejleszthető ruhaápolási megoldásaiban (upgradeable appliance) alkalmazott mesterséges intelligencia-technológia megkapta a biztonságtudomány globális vezetője, az Underwriter Laboratories AI-algoritmusokra vonatkozó reprodukálhatósági tanúsítványát.* A háztartási gépek piacán most első ízben kiadott hitelesítés bizonyítja az LG mesterséges intelligencia alapú, közvetlen meghajtást alkalmazó AI DD technológiájának fejlett képességeit. A gépi mélytanulást alkalmazó technológia azonosítja a mosásra vagy szárításra váró szövetek típusát, majd az alapján minden egyes töltetnél az ideális ciklust és beállításokat alkalmazza.

2022. május 19. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24