Rekordot döntött a CES

Czipperer Dia, 2014. január 14. 09:36

Az eddigi legnagyobb CES-en vagyunk túl, legalábbis a számok ezt igazolják. A szupershow vagy megashow-ként is emlegetett Consumer Electronic Show saját rekordját döntötte meg Las Vegasban.

Az idei CES-nek Las Vegas adott otthont. A CEA (Consumer Electronics Association), a szervezet, amelyik évre évről megrendezi az eseményt, a pénteki  zárás után úgy nyilatkozott, hogy ez volt az eddigi legnagyobb esemény a show történelme során. A vegasi show-n összesen 3200 kiállító volt jelen valamilyen formában, a több mint 2 millió négyzetkilométernyi területen.

 

Idén a hordható eszközök, a 4K, 3D technológia voltak a legkiemelkedőbb trendek. Ma már nem csak a fejlődés fontos technológiai téren, hanem ennek összeházasítása a felhasználók életmódjával, szokásaival, igényeivel. A verseny egyre kiélezettebb, nem könnyű a piacon maradni. Ezt az is alátámasztja, hogy a CES-en még egyik évben sem voltak ilyen sokan.

 

Az idei adatok szerint a látogatók 23%-a az USA-n kívülről érkezett: a 150 ezer résztvevő közül nagyjából 35 ezer. Természetesen sokan virtuálisan is jelen voltak. Gary Shapiro, a CEA elnöke szerint a Föld népességének nagyjából egyharmada kapcsolatba került a CES-sel valamilyen formában ez alatt a néhány nap alatt.

 

Mindez csak azt bizonyítja, hogy a CES nem csak fontos, hanem egyre fontosabb is. Korábbi cikkünkben már boncolgattuk, hogy idén nagyobb közönségre számítottak, mint korábbi években. Nos, ez be is jött. És idén valóban nincs ok a fanyalgásra, hiszen a felhozatal egyáltalán nem volt gyengének mondható.

 

Persze, az egyéni várakozások, és a felhasználói trendek, kollektív értékelés mindig különböző irányokba mutat, de összességében az előzetes várakozások beigazolódtak. Shapiro nyilatkozatában elmondta, hogy volt minden, mi szem szájnak ingere – az ívelt Ultra HD TV és a következő generációs okostelefonoktól kezdve  a drónoktól, robotoktól, érzékelőkön át, egészen a Hi- Res audióig, a csatlakoztatott autókig és 3D-s nyomtatókig –  talán csak az időgép hiányzott a sorból.

 

 

Forrás: Mashable.com

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon nyílt a világ első pénztármentes kávézója

A Kende Gastro Zrt. a világ első pénztármentes kávézóját hozta létre Magyarországon. A TAKE IT EASY! 100 négyzetméteres bemutató üzletében 21 kamerát kapcsoltak össze a mesterséges intelligenciával, amely nyomon követi a vásárlást. Az automatizált kiskereskedelmi egységgel 2022-ben a Trade Magazin és a Hungexpo innovációs termékversenyén első helyezést értek el Technológiai Kategóriában. A technológiával a pandémia sújtotta kereskedelmi ágazatot szeretnék támogatni.

2022. május 13. 14:00

A Schneider Electric lett a Jövő vállalata!

Újabb elismeréssel gazdagodott szombaton este a Schneider Electric a Joint Venture Szövetség (JVSZ) Companies for the Future Award 2022 díjátadó ünnepségén. Az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalatot tavaly a világ legfenntarthatóbb vállalatának választották, most hazánkban lett a Jövő Vállalata nagyvállalati kategóriában. 

2022. május 2. 18:45

Megvan a legjobb szakdolgozat a digitális marketingről

Megszületett az IAB Hungary Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről 2021 pályázatának eredménye. A most harmadik alkalommal meghirdetett versenyre számos érdekes, színvonalas szakdolgozat érkezett be a szervezőkhöz. A pályázatot szponzoráló Google, Group M és OMD munkatársaiból, az IAB Hungary tagjaiból és további két szakértőből álló zsűri döntése alapján az alábbi szakdolgozatok kerültek díjazásra.

2022. április 22. 11:19

A Magyar Telekom megtartotta Éves Rendes Közgyűlését

A Közgyűlés elején a részvényesek meghallgatták az Igazgatóság jelentését a Társaság ügyvezetéséről, a Társaság és a Magyar Telekom Csoport 2021. évi üzleti tevékenységéről, üzletpolitikájáról, vagyoni helyzetéről. Ismertetésre kerültek továbbá a Felügyelőbizottság, az Auditbizottság és a könyvvizsgáló vonatkozó jelentései.

2022. április 13. 12:44

Elsők között teszi országosan elérhetővé a CAT-M hálózatot a Vodafone

A Vodafone hazánkban elsők között vezet be országos szinten egy forradalmian új adatátviteli technológiát, a CAT-M hálózatot. A CAT-M hálózat a NarrowBand IoT-hez hasonlóan egy új, modern, alacsony fogyasztású mobil hálózat, melynek előnye, hogy képes a bázisállomások közötti mozgást megszakítás nélkül kezelni. 

2022. április 4. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24