Rekordot döntött a CES

Czipperer Dia, 2014. január 14. 09:36

Az eddigi legnagyobb CES-en vagyunk túl, legalábbis a számok ezt igazolják. A szupershow vagy megashow-ként is emlegetett Consumer Electronic Show saját rekordját döntötte meg Las Vegasban.

Az idei CES-nek Las Vegas adott otthont. A CEA (Consumer Electronics Association), a szervezet, amelyik évre évről megrendezi az eseményt, a pénteki  zárás után úgy nyilatkozott, hogy ez volt az eddigi legnagyobb esemény a show történelme során. A vegasi show-n összesen 3200 kiállító volt jelen valamilyen formában, a több mint 2 millió négyzetkilométernyi területen.

 

Idén a hordható eszközök, a 4K, 3D technológia voltak a legkiemelkedőbb trendek. Ma már nem csak a fejlődés fontos technológiai téren, hanem ennek összeházasítása a felhasználók életmódjával, szokásaival, igényeivel. A verseny egyre kiélezettebb, nem könnyű a piacon maradni. Ezt az is alátámasztja, hogy a CES-en még egyik évben sem voltak ilyen sokan.

 

Az idei adatok szerint a látogatók 23%-a az USA-n kívülről érkezett: a 150 ezer résztvevő közül nagyjából 35 ezer. Természetesen sokan virtuálisan is jelen voltak. Gary Shapiro, a CEA elnöke szerint a Föld népességének nagyjából egyharmada kapcsolatba került a CES-sel valamilyen formában ez alatt a néhány nap alatt.

 

Mindez csak azt bizonyítja, hogy a CES nem csak fontos, hanem egyre fontosabb is. Korábbi cikkünkben már boncolgattuk, hogy idén nagyobb közönségre számítottak, mint korábbi években. Nos, ez be is jött. És idén valóban nincs ok a fanyalgásra, hiszen a felhozatal egyáltalán nem volt gyengének mondható.

 

Persze, az egyéni várakozások, és a felhasználói trendek, kollektív értékelés mindig különböző irányokba mutat, de összességében az előzetes várakozások beigazolódtak. Shapiro nyilatkozatában elmondta, hogy volt minden, mi szem szájnak ingere – az ívelt Ultra HD TV és a következő generációs okostelefonoktól kezdve  a drónoktól, robotoktól, érzékelőkön át, egészen a Hi- Res audióig, a csatlakoztatott autókig és 3D-s nyomtatókig –  talán csak az időgép hiányzott a sorból.

 

 

Forrás: Mashable.com

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kihirdették az idei Vodafone Digitális Díj nyerteseit

Kéz-ortézis, nyelvtanulást segítő szoftver és idősek számára készített videóhívó gomb is található az idei díjazottak között. A Vodafone Magyarország Alapítvány által kiírt, 15 millió forint összdíjazású pályázatra olyan projektekkel lehetett nevezni, melyek a digitalizáció segítségével kínálnak megoldást napjaink legégetőbb kihívásaira. Ebben az évben összesen 118 pályázat érkezett három kategóriában (Digitális Társadalom, Digitális Esélyegyenlőség, Környezetvédelem és Fenntarthatóság), továbbá egy Inkubációs Különdíjat is kiosztottak. 

2022. június 24. 09:44

Kiválóan szerepeltek a magyar csapatok az európai RoboCupJunioron

A vártnál is több éremmel, számos magas szakmai elismeréssel tértek haza a magyar diákcsapatok az Európai RoboCupJunior bajnokságról, amelyet idén Portugáliában rendeztek meg június 1. és 4. között. A nemzetközi robotikai versenyre az idén 15 éves Magyar Ifjúsági Robot Kupa válogatóversenyről kerültek be a budapesti és a nyíregyházi versenyeken tartott ligákon legjobban szereplő magyar diákok.

2022. június 7. 18:05

Zseniális ifjú innovátorok

Nyolcvankettő fiatal versenyző dolgozta ki kiemelkedő természet-tudományos, ill. műszaki projektjét a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre. A zsűri kiválasztotta a legjobb projekteket, a hivatalos eredményhirdetésre és a díjak átadására június 13-án a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor.

2022. május 31. 12:40

27. Év Menedzsere Díjátadó Gála

A Menedzserszövetség május 21-én, immáron 27. alkalommal rendezte meg legfontosabb és legkülönlegesebb eseményét, az Év Menedzsere Díjátadó Gálát, a magyar vállalatvezetők Oscar-ját, ahol a 2021-es év legkiválóbb vezetőit díjazták 8 kategóriában. 

2022. május 23. 14:59

Magyarországon nyílt a világ első pénztármentes kávézója

A Kende Gastro Zrt. a világ első pénztármentes kávézóját hozta létre Magyarországon. A TAKE IT EASY! 100 négyzetméteres bemutató üzletében 21 kamerát kapcsoltak össze a mesterséges intelligenciával, amely nyomon követi a vásárlást. Az automatizált kiskereskedelmi egységgel 2022-ben a Trade Magazin és a Hungexpo innovációs termékversenyén első helyezést értek el Technológiai Kategóriában. A technológiával a pandémia sújtotta kereskedelmi ágazatot szeretnék támogatni.

2022. május 13. 14:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24