Az XAPT csoport a tavalyi 50 után idén is 40 százalékos növekedést tervez

MTI Sajtóadatbank, 2014. január 29. 17:33

Az üzleti szoftvermegoldásokat fejlesztő, budapesti székhelyű XAPT csoport eredményeit egy sajtóbeszélgetésen ismertették, ahol elhangzott, hogy tavaly 50 százalékkal, 30,4 millió euróra (9 milliárd forint) növelte konszolidált árbevételét, 2014-ben pedig 42 millió eurós árbevétellel számol.

Schvarcz Zoltán, a cégcsoport elnöke hangsúlyozta: a magyarországi egység árbevétele 2013-ban 3-ról 4,5 milliárd forintra emelkedett, az exportárbevétel pedig 2-ről 3,3 milliárd forintra nőtt. A hazai központ létszáma is bővült tavaly: év végén már csaknem 200 munkavállalót foglalkoztattak, így a rivális szoftverfejlesztő LLP Dynamics csoport felvásárlásával a csoportszintű összlétszám már meghaladja a 350-et. Az LLP-akvizíció értékét a cégcsoport nem közölte. Schvarcz Zoltán kiemelte: a magyarországi cégektől származó árbevétel - jóval meghaladva a tervezettet - 2013-ban 18 százalékkal nőtt, 2014-re pedig már 24 százalékos növekedést vár a cég.
 

Ambrus Zsolt, az XAPT regionális ügyvezető igazgatója elmondta: az XAPT öt újabb kelet-közép európai országban bővítette hálózatát, megerősítve ezzel piaci pozícióját. Az LLP Dynamics 90 munkatársat, több mint 200 ügyfelet és megközelítőleg további 4,5 millió eurós bevételt hoz az XAPT számára. Az akvizíciót várhatóan 2014 első negyedévében zárják.

 

Schvarcz Zoltán elmondta: több nemzetközi projektjük már élesben indul az idén. Az ausztráliai és amerikai projektek után jelenleg már a dél-amerikai bevezetésen dolgoznak munkatársaik.
 

A magyarországi piaccal kapcsolatban Ambrus Zsolt hozzáfűzte: 2013-ban jelentős növekedést értek el mind a nagyvállalatokkal foglalkozó Microsoft Dynamics AX,  mind a közepes méretű vállalatok számára megoldást nyújtó Microsoft Dynamics NAV üzletágakban. Emellett útjára indították a Business Applications üzletágukat, ahol folyamatosan új megoldásokat kínálnak a kiegészítő szolgáltatások területén.
 

Schvarcz Zoltán, akit tavaly az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) nagyvállalati tagozatáért felelős elnökségi tagjává választottak, kiemelte: a szoftverexport nyújtotta lehetőségek katalizálhatják az egész IKT szektor további fejlődését. Hozzáfűzte: a mintegy 235 milliárd forintos magyar szoftverexport növelésének feltétele a duális egyetemi képzés megvalósítása mellett a szakemberképzés minőségi és mennyiségi növelése mind a felsőoktatásban, mind a szakképzésben.
 

Az XAPT a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszerek  forgalmazója. A csoportot 2000-ben alapították, mára a világ minden kontinensén jelen van: Magyarország mellett Romániában, Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában is van irodája. Ügyfelei között megtalálhatók vezető bel- és külföldi  nagykereskedelmi, logisztikai, gyártó és szolgáltató vállalatok.

 

Kulcsszavak: +céginfo Xapt-hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az újonnan kinevezett HTC vezérigazgató az 5G-re, az AI-re, az XR-re fókuszál

 A HTC bejelentette, hogy a mai naptól, azonnali hatállyal Yves Maitre veszi át a HTC elnökvezérigazgatói feladatkörét. Yves Maitre az Orange-tól, a világ egyik legnagyobb piacvezető telekommunikációs cégétől igazolt át a HTC-hez, ahol a fogyasztói eszközökért és együttműködésért felelős üzletág ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, feladata pedig a kapcsolódó technológiai stratégia és üzleti ügymenetet felügyelete volt. 

2019. szeptember 17. 23:29

Egy ígéretes startup a fejlesztők kiválasztásának mestere

A Codesrank debreceni startup, amely a globális IT recruitment piac megreformálására készül, 365 millió forint befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től, amit a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítására fordít, ahol a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabbana találhatják meg a tech cégek a számukra legalkalmasabb jelentkezőket,.

2019. szeptember 17. 22:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás