Egy szerkezet, amely jelzi a drónok érkezését

Czipperer Dia, 2014. január 29. 12:05

Furcsa elképzelni, hogy a postás vagy a futár helyett drónok szállíthatják a csomagokat. Ám azt még furcsább, hogy felettünk is elrepülhetnek, még ha nem is mi vagyunk a címzettek.

A drónok egyre több vállalat figyelmét keltik fel, többek között az Amazonét is, aki könnyebb csomagjai szállítását pilóta nélküli oktokopterekkel oldaná meg. Bár koncepciójuk még csak tesztfázisban jár, hamar eljön majd az idő, amikor az USA-ban Amazon-drónok százai repkednek majd a kertek felett.

 

Most is számos bogár, madár repül az emberek felett saját kertjében, ha éppen kinn napozik, a medencében hűsöl, vagy például kertészkedik, deegy drón azért mégiscsak egy ember alkotta gépezet. A jövőben akár (lásd Amzon) ilyenek is, mindenféle birtokháborítás nélkül repkedhetnek a kertek felett, amelyek nagy felbontású kamerákkal vannak felszerelve az irányítás miatt.

 

De hogyan lehet elkerülni a nem kívánt tekinteteket? Az Übergizmón olvashatunk egy megoldásról, amely időben jelzi a drónok közeledését, így van idő felkészülni az adott helyzetre.
 

 

A Drone Shield névre keresztelt szerkezet belső mikrofonja kiszűri a különfél környezeti zajokat, csak a drónok jellemző akusztikus jegyeit érzékeli. A szerkezet többféle módon is képes jelezni, e-mailben, SMS-ben vagy villanó fénnyel is.

 

Forrás: Übergizmo.com

Kulcsszavak: megoldás Amazon drón

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09