Egy szerkezet, amely jelzi a drónok érkezését

Czipperer Dia, 2014. január 29. 12:05

Furcsa elképzelni, hogy a postás vagy a futár helyett drónok szállíthatják a csomagokat. Ám azt még furcsább, hogy felettünk is elrepülhetnek, még ha nem is mi vagyunk a címzettek.

A drónok egyre több vállalat figyelmét keltik fel, többek között az Amazonét is, aki könnyebb csomagjai szállítását pilóta nélküli oktokopterekkel oldaná meg. Bár koncepciójuk még csak tesztfázisban jár, hamar eljön majd az idő, amikor az USA-ban Amazon-drónok százai repkednek majd a kertek felett.

 

Most is számos bogár, madár repül az emberek felett saját kertjében, ha éppen kinn napozik, a medencében hűsöl, vagy például kertészkedik, deegy drón azért mégiscsak egy ember alkotta gépezet. A jövőben akár (lásd Amzon) ilyenek is, mindenféle birtokháborítás nélkül repkedhetnek a kertek felett, amelyek nagy felbontású kamerákkal vannak felszerelve az irányítás miatt.

 

De hogyan lehet elkerülni a nem kívánt tekinteteket? Az Übergizmón olvashatunk egy megoldásról, amely időben jelzi a drónok közeledését, így van idő felkészülni az adott helyzetre.
 

 

A Drone Shield névre keresztelt szerkezet belső mikrofonja kiszűri a különfél környezeti zajokat, csak a drónok jellemző akusztikus jegyeit érzékeli. A szerkezet többféle módon is képes jelezni, e-mailben, SMS-ben vagy villanó fénnyel is.

 

Forrás: Übergizmo.com

Kulcsszavak: megoldás Amazon drón

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztésű elektromos buszokat mutattak be

Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. Elkészült emellett Magyarország első hidrogén üzemanyagcellás drónja is, amely 4.5 órát tud repülni folyamatosan akár 5000 méteres magasságban is.

2021. szeptember 25. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46