Egy szerkezet, amely jelzi a drónok érkezését

Czipperer Dia, 2014. január 29. 12:05

Furcsa elképzelni, hogy a postás vagy a futár helyett drónok szállíthatják a csomagokat. Ám azt még furcsább, hogy felettünk is elrepülhetnek, még ha nem is mi vagyunk a címzettek.

A drónok egyre több vállalat figyelmét keltik fel, többek között az Amazonét is, aki könnyebb csomagjai szállítását pilóta nélküli oktokopterekkel oldaná meg. Bár koncepciójuk még csak tesztfázisban jár, hamar eljön majd az idő, amikor az USA-ban Amazon-drónok százai repkednek majd a kertek felett.

 

Most is számos bogár, madár repül az emberek felett saját kertjében, ha éppen kinn napozik, a medencében hűsöl, vagy például kertészkedik, deegy drón azért mégiscsak egy ember alkotta gépezet. A jövőben akár (lásd Amzon) ilyenek is, mindenféle birtokháborítás nélkül repkedhetnek a kertek felett, amelyek nagy felbontású kamerákkal vannak felszerelve az irányítás miatt.

 

De hogyan lehet elkerülni a nem kívánt tekinteteket? Az Übergizmón olvashatunk egy megoldásról, amely időben jelzi a drónok közeledését, így van idő felkészülni az adott helyzetre.
 

 

A Drone Shield névre keresztelt szerkezet belső mikrofonja kiszűri a különfél környezeti zajokat, csak a drónok jellemző akusztikus jegyeit érzékeli. A szerkezet többféle módon is képes jelezni, e-mailben, SMS-ben vagy villanó fénnyel is.

 

Forrás: Übergizmo.com

Kulcsszavak: megoldás Amazon drón

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hibaanalízis mesterséges intelligenciával

Evidenciának tűnik, hogy kifizetődőbb elvégezni a megelőző karbantartásokat, mint megvárni, amíg beüt a baj és le kell állítani az egész gyártósort. De honnan tudjuk, hogy pontosan hol és milyen karbantartásra van szükség? A választ a mesterséges intelligencia adhatja meg. A karbantartási és szerviztevékenységek valódi igényeknek megfelelő ütemezését célzó Siemens Predictive Service Analyzer megoldással akár 30 százalékkal is növelhető egy gyártóüzem rendelkezésre állása.

2022. május 22. 16:18

5,4 billió dollárt is elérhetik idén a globális e-kereskedelemből származó bevételek

Amíg a nemzetközi kereskedelem 19 százaléka zajlik jelenleg elektronikus csatornákon, addig ez az arány hazánkban csak 10% körül van, így a piaci szereplők számára jelentős potenciál van a fejlődésre. - hangsúlyozta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország vezérigazgatója a hazai webshopok számára könnyedén elérhető határon túli piacok nyújtotta lehetőségekről tartott nyitó előadásában az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Future Trade konferencián. 

2022. május 22. 14:59

Ezentúl a KKV-k is beléphetnek a podcast hirdetési piacra

A DisplayNOW hirdetési webshop egy éve jelent meg a hazai piacon, hogy a KKV-k számára kínáljon hazai hír- és tematikus weboldalakon egyszerűen megvásárolható márkamegjelenést, mely számukra korábban nehezen volt elérhető. A trendekre reagálva a DisplayNOW segítségével a tudatos KKV-k mostantól a podcast hallgatók egyre növekvő táborát is elérhetik, könnyen, akár médiavásárlási tapasztalat nélkül.

2022. május 22. 11:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24