Egyre több alkalmazást töltünk le

Czipperer Dia, 2014. február 4. 10:31

Az okoseszközök elterjedésével az alkalmazások száma is egyre nő. Az eMarketer előrejelzései szerint a következő négy évben megduplázódik a letöltött applikációk száma.

A két nagy alkalmazás-áruházban, az App Store-ban és a Google Play áruházban egyre több applikáció található. A Google Play 2013 májusában jelentett be, hogy több mint 1 millió app érhető el náluk, amely 43%-os növekedést jelent a 2012. októberi 700 ezerhez képest. Az Apple tavaly októberben érte el az 1 milliós határt, amely szintén 43%-os növekedést mutat 2012 októberéhez képest, bár lassabb a növekedési ütem, mint a Google esetében.

 

Az okostelefonok és táblagépek egyre népszerűbbek, tavaly például közel 1milliárd telefon talált gazdára, így a letöltött alkalmazások száma is egyre nő. A Juniper Research előrejelzései szerint a letöltések száma négy év múlva megduplázódhat, 80 milliárdról 160 milliárdra kúszhat fel. A Portio Research becslései két és félszeres növekedéssel számolnak, szerintük a 2013. évi 82 milliárdról 200 milliárdra nőhet ez a szám.

 

 

Az új applikációkat az InMobi kutatása szerint a legtöbben a különféle alkalmazásboltokban találják (55%), 35%-uk pedig barátok és a család hatására töltik le az újdonságokat. A közösségi média is szerepet játszik egy-egy új app felfedezésében (18%). A reklámoknak viszonylag kisebb szerep jut, nagyjából a felhasználók 10%-a tölt le valamilyen alkalmazást hirdetés hatására, 8%-uk pedig valamilyen oldalon találkozik velük. A nyomtatott média kis szerepet játszik ezen a téren, nagyjából 5%-uk tölt le ezek hatására valamilyen alkalmazást.

 

 

Forrás: eMarketer.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hetvenmillió forint műszaki támogatás közösségi tévéknek, rádióknak

Tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió közel 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium nyertest hirdetett egy székesfehérvári és egy kiskőrösi helyi frekvenciapályázaton. 

2021. szeptember 25. 18:55

Új microSD kártyákat mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja az új PRO Plus microSD és az újratervezett EVO Plus microSD kártyákat. A 2021-es kártyákkal a vállalat a felhasználók széles körének nyújt ideális megoldást, legyen szó otthoni vagy professzionális körülményekről. Az új microSD kártyák számos különböző kapacitású kivitelben, kiemelkedő olvasási és írási sebességgel , valamint időtálló kialakítással érkeznek.   

2021. szeptember 25. 15:59

Apple dokkoló, óvodai fejlesztőprogram és vegán smartfood az iPonNovation győztesei között

Közel száz izgalmas startup mérette meg magát a regionális szinten is különlegesnek számító iPonNovation versenyén, melynek eredményhirdetésére szerda este került sor. A hagyományteremtő program döntőjébe hat vállalkozást válogatott be a szakmai zsűri, a végső döntést pedig közösen hozta meg velük az iPon és a HRP. A program szakmai irányítását Kovács Péter vezetésével az XO.company vállalta.

2021. szeptember 25. 14:07

Magyar fejlesztésű elektromos buszokat mutattak be

Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. Elkészült emellett Magyarország első hidrogén üzemanyagcellás drónja is, amely 4.5 órát tud repülni folyamatosan akár 5000 méteres magasságban is.

2021. szeptember 25. 11:50

A MENTA konferencián hirdették ki a 2021-es Gyurós Tibor-díj nyerteseit

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is a MENTA konferencián jelentette be az év menedzsere, az év digitalizációs projektje, az év innovációja díjak nyerteseit, és nevezte meg 2021 digitálisoktatás-nagykövetét.

2021. szeptember 25. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46