Győrben is sikeres a Citypass

forrás: Prím Online, 2014. február 4. 13:15

A NetLock Kft. által kifejlesztett megoldás, a CityPass kártyarendszer a Széchenyi István Egyetemen is sikeres. A kártyát másfél éve használják, és már a hallgatók 80%-a rendelkezik vele.

Korábban már részletesen bemutattuk a CityPass intelligens kártyarendszert, amelyet egy sajtótájékoztató keretében a sajtó munkatársai is kipróbálhattak. Akkor már számos nagyvárosban sikerrel használták a megoldást, amelyről most a győriek is pozitívan nyilatkoztak.

 

A Széchenyi István Egyetemen még az előző tanévben vezették be a díjnyertes CityPass kártyarendszert. Az első hullámban, 2012 szeptemberében több száz oktató, vendégoktató és egyetemi munkatárs kapta meg a számos funkciót ötvöző, névre szóló kártyát, a következő, tavaszi szemeszterben pedig 3500 diák vehette használatba saját példányát. Mára mintegy 7000 hallgató, 650 alkalmazott és 800 „külső személy”, azaz kollégiumi vendég, öregdiák, könyvtári tag és VIP látogató szerepel a regisztrált kártyabirtokosok között.

 

 

A hallgatók az intelligens kártya segítségével léphetnek be az egyetemi könyvtárba és egyes tantermekbe, laborokba, valamint fizethetnek vele a fénymásolásért, szkennelésért vagy nyomtatásért az intézmény területén belül, emellett igénybe vehetik vele az egyetemi könyvtár szolgáltatásait is, beleértve a kölcsönzést, illetve az ingyenes médiatár, a berendezett kutatószobák és médiaboxok használatát. A közel 1400 kollégista szintén a kártyájával azonosíthatja magát a kollégium beléptető rendszerében.

 

A visszajelzések alapján használata egyszerű, és a Kártyamenedzsment program könnyen átlátható. A felhasználók egy külön erre a célra létrehozott weboldalon tájékozódhatnak a kártyahasználattal kapcsolatos, általános és aktuális információkról.

 

Kiváltása is gyorsan, zökkenőmentesen zajlik. A regisztrálási és kiadási folyamatot megújították, hogy a tanévkezdéskor rövid idő alatt elláthassanak kártyával minden elsőévest. A felvételi értesítővel együtt a kártyarendszerről is tájékoztatták a felvételt nyert diákokat, akik egyszerűen, egy webes felületen leadhatták igénylésüket. Így a beiratkozáskor a hallgatók egy adategyeztetést követően azonnal megkapták és használatba vehették a kártyát. A kiadással kapcsolatos adminisztrációt gyakornoki feladatként az intézmény hallgatói végzik.

 

 

Almási János, a NetLock Kft. fejlesztési vezetője elmondta, hogy a CityPass kártyarendszer egyre több helyen van jelen a felsőoktatásban. Debrecenben is egyetemi kártyaként használják már évek óta, az Óbudai Egyetemen pedig a CityPass kártyarendszerhez kapcsolódóan mutatják be az NFC technológia legújabb trendjeit és felhasználási területeit a mérnök informatikus hallgatóknak a gyakorlati órákon. 

 

Kép: wikitech.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ausztriában útmutató segíti a közösségi e-rollerek bevezetését

Mivel az osztrák városokban is egyre több közösségi e-roller szolgáltató lép be a piacra, az Osztrák Városok Szövetsége és az AustriaTech útmutatót dolgozott ki a települések számára, hogy mire figyeljenek a szolgáltatás engedélyezésekor. 

2019. szeptember 17. 09:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás