Új Toshiba TUM-32PRO1 Ultra HD monitor

A kreatív szakembereknek tervezve

forrás: Prím Online, 2014. február 6. 14:28

A Toshiba bejelentette stílusos, 32 hüvelykes képátlójú, TUM-32PRO1 típusjelű Ultra HD monitorát, melyet kifejezetten kreatív szakemberek számára fejlesztettek ki. Az Adobe színskála 99%-át támogatja, ez kristálytiszta, kiváló minőségű megjelenítést eredményez. A többféle megjelenítési üzemmód és a nagy betekintési szögű 4K-s panel révén a monitor fényképek és videók szerkesztéséhez, tervezési feladatokhoz kiváló.

 

A TUM-32PRO1-es típusú monitor olyan professzionális felhasználók számára készült, akiknek mindennapi munkájuk során a legjobb képminőségre van szükségük. Mindemellett a rendkívüli színreprodukálás és a többféle megjelenítési mód révén a monitor a dizájnerek kedvence lesz, ugyanakkor a Toshiba új megjelenítője számos más területen is kiválóan használható, például az egészségügyben, a tévéstúdiókban és a filmiparban.

 

Élethű színek

 

A TUM-32PRO1 az ipari szabványnak tekinthető Adobe RGB színskála 99%-val kompatibilis. A széles, legfőképp kék és zöld sávban megnövelt színtartomány segítségével a nyomtatott anyagoknak szinte teljesen megfelelő színvisszaadás lehetséges, így a monitor kiadók számára is kiváló megoldást nyújt. A monitor 10-bites megjelenítésre, így akár 1 073 740 000 különböző szín visszaadására is képes. A beépített képjavító eljárásokkal kiegészítve a megjelenített kép rendkívül élethű, tűéles és kristálytiszta.

 

Fotósok, nyomdászok és kiadóknál dolgozó szakemberek fotókat készíthetnek Adobe RGB színkezelést támogató kamerájukkal, melyeket a monitor továbbfejlesztett színvisszaadása révén kiválóan tudnak szerkeszteni, majd az eredeti színeknek megfelelően kinyomtatni. Ráadásul a Toshiba TUM-32PRO1 monitor a BT-709, SMPTE-C és EBU ipari szabványokkal is kompatibilis. A mozi- és tévé üzemmódoknak köszönhetően a monitoron úgy is megjeleníthetünk videókat, ahogy azok egy hagyományos tévékészüléken is láthatók.

 

Látható különbség

 

A Toshiba új monitora tükröződésmentesítő bevonata csökkenti a külső fényforrások okozta csillogást, így azok a felhasználó tevékenységét nem befolyásolják. Ezen felül a kijelzőpanel egyedileg szabályozható zónákkal rendelkező, Direct LED-es technológiájú háttérvilágítása magasabb kontrasztarányt tesz lehetővé, valamint a gyors képfrissítésnek köszönhetően a lendületes mozgások okozta elmosódás hatásai is csökkennek. A Toshiba vezérlőáramköre pedig a színvisszaadást és a fényerősséget a teljes kijelzőn automatikusan állítja be a megfelelő értékre. 

 

A beépített, egyedi technológia vívmányait azok is élvezhetik, akik nem Ultra HD felbontású alapanyagokkal dolgoznak. A TUM-32PRO1 lehetővé teszi, hogy az ilyen tartalmakat 4K felbontáson jelenítsük meg, ezzel javítva prezentációink, bemutatóink képminőségét.

 

Könnyen kezelhető masina

 

A TUM-32PRO1 sokrétű funkcionalitása ellenére rendkívül egyszerűen használható. A monitor egy X-Rite színkalibráló eszközt is tartalmaz, ez kiváló színvisszaadást, és valósághű árnyalatokat tesz lehetővé. A monitor beállítását a LAN port segítségével egy számítógépről vagy tabletről is elvégezhetjük, így a képernyőmenü nem zavarja a finomhangolást.

 

A kijelzőket Japánban fejlesztették, tervezték és gyártották, így a legendás precizitás az eszköz minden elemén szembetűnő. Az állítható talp fekvő és álló használatot egyaránt lehetővé tesz. Az árnyékoló keret csökkenti a monitor tükröződését, így különösen erős háttérfény esetén tesz igazán jó szolgálatot.

 

A monitor 2014 első negyedévében kerül az európai boltokba.

 

Toshiba TUM-32PRO1:

 

  Kijelző: 3840 x 2160 Ultra HD kijelző Direct LED háttérvilágítású panel

  Adobe RGB színskála 99%-os támogatása, sRGB, BT-709, EBU, SMPTE-C és TV/Mozi megjelenítési módok

  X- Rite színkalibráló eszköz mellékelve

  Tükröződésmentesítő bevonat

  Csatlakozók: 2 x HDMI, DisplayPort (Multi-stream), 1 x USB (kalibráló eszköz csatlakoztatására és karbantartási feladatokhoz), 1 x LAN és 1 x fejhallgató-csatlakozó

  Mellékelt kiegészítők: árnyékoló keret, kijelzőtisztító szett, HDMI® kábel, LAN kábel, DisplayPort kábel

  Kijelzőméret: 32 hüvelyk (80 cm)

  Megjelenítési terület (Sz x M): 697,92 x 392,58 mm

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC tíz új P2 sorozatú monitorral bővíti ki üzleti monitorkínálatát

A nagyobb méretű, fejlett csatlakoztathatósággal és képminőséggel rendelkező monitorok iránti növekvő igények korában a kijelzőkre szakosodott AOC bejelenti a professzionális felhasználóknak szánt új, P2 sorozatú monitorait. A kijelzőméretek a 21,5 hüvelykes képátlótól a (54,7 cm), 23,8 (60,4 cm) és 27 hüvelykes kápátlón (68,6 cm) át az ultraszéles 34” (86 cm) képátlóig terjedő széles skála lefedésével az AOC elismeri a felhasználók igényei és egyéni beállításai eltérőek.

2020. május 28. 13:26

A T1 hivatalos kijelzőpartnere lett a Samsung

A Samsung, a gaming monitorok piacának egyik vezető szereplője* , bejelentette együttműködését a T1 Entertainment & Sports (T1) nemzetközi e-sport szervezettel. A megállapodás részeként a T1 szöuli edzőközpontjában minden csapat és játékos a Samsung legújabb ívelt gaming monitorait, az Odyssey G9 és G7 modelleket használja majd. Az Odyssey portfólió kiemelkedő termékekben egyesíti az 1000R-es ívelt kijelző, a QLED képminőség, az 1 ms válaszidő és a lenyűgöző 240 Hz-es frissítési ráta előnyeit az újgenerációs játékélményért.

2020. május 27. 19:47

Új üzleti számítógépeivel a Dell hatékonyabbá teszi a szakemberek munkáját

A Dell Technologies bemutatta a világ legintelligensebb és legbiztonságosabb üzleti számítógépeit, amelyek hatékonyabbá és biztonságosabbá teszik a munkát – a munkavégzés helyszínétől függetlenül. A díjnyertes Latitude, Precision és OptiPlex portfóliók új tagjaival a Dell ismét elkötelezi magát a fenntarthatóság mellett: az újrahasznosított anyagok, fenntartható csomagolás, energiahatékony kialakítás és EPEAT Gold minősítés jellemzi mindegyik terméket.

2020. május 25. 13:11

3D nyomtatás és 3D szkennelés témájú ingyenes webinárok

Ahogy egyre nagyobb sebességgel terjed a magyar iparban az additív gyártás, úgy nő a tudásszomj és az igény a 3D technológiákkal kapcsolatos, szakmai képzések felé. Ilyen tematikájú online képzéseket eddig jellemzően angol nyelven lehetett csak találni, azonban a 3D Akadémiát is üzemeltető FreeDee Printing Solutions nemrég magyar nyelvű webinár sorozatot indított főként az ipari felhasználókat érdeklő, a 3D nyomtatás és 3D szkennelés felhasználási területeit érintő témákban.

2020. május 11. 14:11

Az MMD bemutatja az új Philips B1 Line terméksorozatot

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bemutatja a 24 hüvelykes (23,8 hüvelyk / 60,5 cm) Philips 245B1 LCD monitort. Ez az új modell Quad HD felbontással (2560 x 1440), akár 70% energiatakarékosságra képes PowerSensor funkcióval és HDMI csatlakoztathatósággal rendelkezik. A funkciók és technológiák gazdag tárházával tetőtől talpig felvértezett modell optimális kényelmet és termelékenységet kínál mindazoknak, akik a sokoldalúság mellett nagy teljesítményt is igényelnek.

2020. május 2. 17:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás