Bill Gates bármire válaszol a Redditen

Czipperer Dia, 2014. február 11. 15:35

A Microsoft társalapítója, Bill Gates tegnap létrehozott egy „kérdezz bármit” szekciót Redditen. Azóta záporoznak a hozzászólások, vannak komolyabb és viccesebb témák is.

Bill Gates a Redditen hozott létre egy "kérdezz bátran" szekciót, amelynek arra buzdítja az embereket, szabadon kérdezzenek tőle, legyen szó bármiről. Az egyik hozzászóló a „bármit” jeligét komolyan véve rákérdezett Billnél, hogy halad a második generációs óvszer fejlesztése.

 

 

A kérdés egyáltalán nem vicc, teljesen komoly, ugyanis a hajdani vállalatvezető a Bill és Melinda Gates Foundation egyik projektje keretében olyan óvszerek kifejlesztésén dolgozik, melyek nagyobb védelmet nyújtanak a HIV-fertőzésekkel szemben.

 

Gates reagált a korántsem szokványosnak tűnő kérdése, melyet úgy kezdett: „ez egy érzékeny téma”. Természetesen Gatesnek is van humora. Elmondta, hogy még nem jutottak eredményre ezen a téren, jelenleg olyan technológián dolgoznak, mellyel az anyag vastagságát tudják csökkenteni a kényelmesebb viselet érdekében.

 

A szakembernek egy olyan kérdést is feltettek, hogy szerinte mi a különbség a jelenlegi és a húsz évvel ezelőtti önmaga között. Erre azt válaszolta, hogy akkor szinte egész nap az irodában ült, és sok energiája volt. Remélhetőleg most már azonban kicsivel érettebb lett, és egy kis extra bölcsességet is magára szedett.

 

A Redditen bárki kérdezhet Bill Gatestől, és akár el is olvashatja mind a 20244 hozzászólást, ami eddig érkezett.

 

Forrás: Businessinsider.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes 100 perc a kiemelten veszélyeztetett korosztály számára a Vodafone-tól

A Vodafone Magyarország szeretné ügyfeleit támogatni a koronavírus miatt kialakult helyzetben, ennek részeként a leginkább veszélyeztetett korosztály számára, a 65 éves és annál idősebb, feltöltőkártyás ügyfeleinek plusz 100 perc díjmentes lebeszélhetőséget biztosít. A szolgáltató április 6-án éjféltől minden érintett ügyfele számára automatikusan aktiválja a kedvezményt. Kifejezetten ennek a korosztálynak segít a feltöltőkártyás adategyeztetési kötelezettség felfüggesztése is, amit már márciustól megszüntetett a Vodafone Magyarország.

2020. április 5. 12:36

Hogyan védekezzünk adatvédelmi visszaélések ellen otthoni munkavégzés idején?

A vállalkozások jelentős része az elmúlt hetekben kénytelen volt otthoni munkavégzésre átállni. Az ezzel együttjáró kommunikációs problémákat ráadásul sok esetben eddig nem használt új technológia alkalmazásával tudták csak megoldani. A home office és az új megoldások használata azonban olyan információbiztonsági és adatvédelmi kockázatokkal járnak, amelyekre a cégek nem biztos, hogy felkészültek. A Deloitte szakértői segítségként összegyűjtötték, melyik a tíz legfenyegetőbb sérülékenység és hogyan lehet elkerülni a bajt?

2020. április 5. 12:35

Az új egyensúlymutatvány: távmunka kiberbiztonsági kockázatok nélkül

A koronavírus-világjárvány soha nem látott mértékben teszi próbára, milyen mértékben képesek a modern és rugalmas munkavégzési módszerek biztosítani a felhasználók számára a tér- és időbeli korlátoktól mentes, tetszőleges eszközön történő, produktív hozzáférést. Napjaink nagyvállalati mobiltechnológiáival a dolgozók távolról csatlakozhatnak a munkájukhoz szükséges adatokhoz és erőforrásokhoz – amikor és amilyen eszközön éppen szeretnének.

2020. április 5. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás