Sikeres volt Ben Saunders sarkköri expedíciója – Ultrabook kísérte útján

forrás: Prím Online, 2014. február 13. 11:42

Péntek hajnalban, közép-európai idő szerint 2:15-kor Ben Saunders és Tarka L’Herpiniere sarkkutatók befejezték világrekord kísérletet jelentő útjukat az Antarktiszon, és sikeresen megismételték Robert Falcon Scott kapitány emblematikus és szerencsétlenül végződő 1910-12-es Terra Nova expedícióját. A sarkkutatók útját a nagyvilág is követhette, hála egy Intel Ultrabooknak.

A két sarkkutató 1795 mérföldet tett meg: az Antarktisz széléről egészen a sarkkör legdélibb pontjáig utaztak, majd pedig onnan vissza. A 105 napos út során mentális és fizikai határaikat is átlépték a sarkkutatók: fejenként mintegy 200 kg-os szánt maguk után húzva napi átlagos 17 km-t tettek meg a -46 °C-ban.

 

Ben Saunders elmondta: „Szinte felfoghatatlan, mit értünk el. Scott kapitány legendás útjának megkísérlése világéletemben álmom volt, és most sikeresen véghez is vittem. A kísérlet testileg és szellemileg is nap mint nap nagy próba elé állított minket. Sokszor álltunk fizikailag és mentálisan is a teljesítőképességünk határán az intenzív hidegben, szélben. Mindezt átélve még nagyobb áhítattal és tisztelettel adózunk Scott kapitány és csapata előtt, akik 100 évvel ezelőtt élték át ezt, és végül az életükkel fizettek.”

 

 

A terveknek megfelelően Ben sok milliós közönséggel osztotta meg az utazás minden részletét a 4. generációs Intel Core processzorra épülő Ultrabook segítségével, mely lehetővé tette számára, hogy képeket és videoriportokat közöljön online. Ben egy Intel technológiára épülő Sony VAIO Pro Ultrabookot és egy strapabíró Panasonic Toughbook AX2 2 az 1-ben készüléket vitt magával a világ egyik legkietlenebb pusztaságába.

 

 

Patrick Bliemer, az Intel észak-európai regionális menedzsere büszkén nyilatkozott arról, hogy a vállalat számára nagy megtiszteltetés, hogy szerepet játszhattak Ben és Tarka világrekordot jelentő expedíciójában, s az Ultrabook révén lehetővé tették, hogy a világ követhesse útjukat a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is.

 

Az expedíció védnökei Falcon Scott (Robert Falcon Scott kapitány unokája) és Robert Swan OBE (az első ember, aki bejárta az Északi- és a Déli-sarkot is) voltak.

 

Az út részletei az alábbi csatornákon élhetők át újra:

 

- YouTube-on itt és itt

- Twitteren

- Facebookon itt és itt

- Instagramon

- és Google +-on

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24