A Comcast felvásárolná a Time Warner Cable-t

MTI Sajtóadatbank, 2014. február 14. 08:40

A Comcast közölte, hogy 45,2 milliárd dollárért hajlandó megvásárolni a Time Warner Cable-t (TWC), így az Egyesült Államok két legnagyobb kábeltelevízió- és szélessávúinternet-szolgáltatója egyesülhet.

A Comcast saját részvényeivel fizetne a Time Warner Cable-ért. A két cég úgy tervezi, hogy a fúzió még az év végéig végbemegy, de ahhoz még a verseny szabadságát szavatoló hatóságok hozzájárulása is szükséges. A Comcast, elébe menve az aggályoknak, az egyesült vállalat 34 millió előfizetője közül kész 3 millióról lemondani, hogy 30 százalék alatt tartsa a piaci részesedését. A philadelphiai központú és Washington térségében igen sikeres Comcastnak jelenleg 23 millió, a TWC-nek pedig 11 millió előfizetője van, zömmel olyan nagyvárosokban, mint New York és Los Angeles. Az egyesült céget a tervek szerint Neil Smit, a Comcast Cable vezérigazgatója fogja irányítani.
 

A Time Warner Cable felvásárlásával korábban egy kisebb rivális, a Charter is megpróbálkozott, sőt sajtóértesülések szerint a potenciális vevő a Comcasttal is tárgyalt a TWC piacainak felosztásáról.
 

A TWC 2009-ben vált ki a Time Warnerből, amely jelenleg is a CNN, az HBO és a Warner Bros tulajdonosa. A Comcast saját, új szoftverének átadásával a várakozások szerint jelentősen javíthat a TWC sokat bírált szolgáltatásának minőségén.
 

A Comcast 2011 és 2013 között összesen 30 milliárd dollárért vásárolta fel az NBC anyavállalatát, az NBCUniversalt, és már akkor erős monopóliumellenes aggályok hangzottak el. A Comcast, miután a tartalomszolgáltatásba is bevásárolta magát, egy olyan helyzetben igyekszik kiterjeszteni pozícióit a média- és a szélessávúinternet-piacon, amikor a klasszikus kábeltévé-előfizetések száma csökken az Egyesült Államokban.
 

Az alacsony árakkal operáló Netflix filmszolgáltató a tendenciát meglovagolva már több mint 31 millió amerikai előfizetőre tett szert, és Európában is terjeszkedik, harmadakkora sávszélességen, mint a kábeltévék.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Változások a Bosch Rexroth igazgatóságában

A Bosch Rexroth igazgatóságának feladatait átszervezik. 2022. november 1-jén Thomas Donato (50) igazgatósági tag, aki korábban a mobil hidraulika üzletágért volt felelős, átveszi a globális értékesítési és gyárautomatizálási üzletág irányítását Dr. Marc Wucherertől (52), aki október végén saját kérésére távozik a vállalattól. Holger von Hebel, aki a kereskedelmi tevékenységekért, a beszerzésért, a logisztikáért, az informatikáért és a humán erőforrásokért felelős, átveszi Donatótól a mobil hidraulika üzletág vezetését. Így novembertől a Bosch Rexroth AG igazgatósága négy tagból áll: Dr. Steffen Haack, Thomas Donato, Holger von Hebel és Reinhard Schäfer.

2022. október 6. 16:55

Függetlenedik az Ingenico

Az Apollo Funds által történt felvásárlás sikeres befejezését követően az Ingenico, a fizetési- és kártyaelfogadási megoldások globális piacvezetője bejelentette, hogy független vállalatként folytatja működését, és új felügyelőbizottságot nevezett ki. A bizottság feladata, hogy segítse a menedzsmentet az Ingenico ambiciózus üzleti stratégiájának megvalósításában.

2022. október 6. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00