NetIQ PlateSpin Recon 4: a tökéletes felderítő

forrás: Prím Online, 2014. február 14. 10:03

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhető a PlateSpin Recon 4, tervezési és elemzési megoldásának legújabb verziója. Az eszköz minden szükséges információt összegyűjt és rendelkezésre bocsát ahhoz, hogy a vállalatok egyértelmű képet kapjanak az alkalmazások és erőforrások kihasználtságáról, és optimalizálni tudják virtualizációs környezetüket.

Az eszköz segítségével pontosan áttekinthető és felbecsülhető a virtuális és fizikai kiszolgálókon futó informatikai szolgáltatások megóvásához szükséges infrastruktúra. A PlateSpin Recon leltárt készít a fizikai és virtuális gépekről, valamint összegyűjti az eszközök és szolgáltatások használati statisztikáit, így átfogó képet nyújt az adatközpontban futó alkalmazások és erőforrások felhasználási módjáról, illetve kihasználtságáról. Ezen információk megfelelő alapot biztosítanak a további tervezéshez, legyen szó akár szerverkonszolidációról, katasztrófa utáni helyreállításról, kapacitástervezésről vagy az adatközpont energiahatékonyságának optimalizálásáról.

 

Habár a legtöbb szervezet az optimális konszolidációhoz és teljesítményhez méretezi virtuális környezeteit, a biztonsági mentési és katasztrófa utáni helyreállítás területéről sokáig hiányzott ez az opció. A disaster recovery termékekhez kötődően az egyik nagy kihívást korábban az jelentette, hogy a vállalatok csak a legalapvetőbb jellemzőket tudták elemezni az informatikai szolgáltatásokkal és a tárhelyek kihasználtságával kapcsolatban, ezért nem rendelkeztek kellően részletes adatokkal, amelyek segítettek volna a biztonsági mentési folyamatok optimalizálásában, az adatvesztések minimalizálásában és a meglévő infrastruktúra hatékonyabb kihasználásában.

 

Mindez komoly dilemmát okozott az informatikus szakembereknek, mivel kénytelenek voltak költséges fizikai és virtuális biztonsági mentési infrastruktúrákat kiépíteni, hogy így védekezzenek az esetlegesen végleges biztonsági mentési hibák ellen, ugyanakkor a biztonsági mentési stratégia hatékonyságát nem tudták növelni.

 

A PlateSpin Recon 4 úgy oldja meg ezeket a problémákat, hogy részletes áttekintést biztosít a meglévő informatikai szolgáltatásokról, így lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy előre felmérjék és ellenőrizzék biztonsági mentési és helyreállítási terveiket. A termék tényszerű adatokat szolgáltat, és különféle forgatókönyveket modellez, amelyek révén pontosan megállapítható, hogy milyen specifikációkkal kell rendelkeznie egy új disaster recovery környezetnek. Használatával csökkenthetők a biztonsági mentési infrastruktúra fenntartásának költségei, és minimalizálhatók az esetleges üzleti veszteségek és leállások.

 

 

A tervezési és elemzési eszköz által szolgáltatott adatok a PlateSpin termékcsalád kiváló szerverkonszolidációs képességeivel kombinálva teljes, a korábbiaknál sokkal hatékonyabb biztonsági mentési stratégiák kialakítását és megvalósítását teszik lehetővé. A PlateSpin Recon segítségével felderített igények pontosan kiszolgálhatók a NetIQ PlateSpin Forge katasztrófavédelmi megoldással, amellyel egyszerűen tükrözhetők és védhetők teljes informatikai szolgáltatások, beleértve az adatokat, alkalmazásokat és operációs rendszereket. 

 

A NetIQ PlateSpin Recon 4 már elérhető. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Virtuális és fizikai használatra is alkalmas a Vodafone okostanterem-megoldása

A Vodafone Magyarország kínálatában már elérhető a Digitális Tanterem szolgáltatás, amely segítségével a piacon egyedülálló módon a tanórákat offline és online módon is le lehet bonyolítani. Az okostanterem keretszoftverét a SEOS adja, a hardveres megvalósításért, az üzembe helyezésért és az üzemeltetésért rendszerintegrátorként a Delta Csoport felel. A komplett, mindenre kiterjedő Digitális Tanterem szolgáltatás koncepcióját a Vodafone Magyarország alakította ki, az azokhoz szükséges eszközök szállítására és üzemeltetésére a Delta Csoporttal kötött együttműködési szerződést. 

2020. május 29. 13:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás