Robotok teszik ki a webes forgalom 61,5%-át

Czipperer Dia, 2014. február 14. 14:21

Az Incapsula jelentése szerint a webes forgalom nagy részét robotok generálják. Meglepően hangzik, de a valódi emberi forgalom kevesebb, mint 40 százalék. A tavalyihoz képest romlott a helyzet.

Az Incapsula adatai szerint a weboldalát forgalmát jelentős részben robotok generálják. Ennek aránya meglepően magas, 61,5%. Ebből a keresőmotorok aránya 31%i, a maradékot rosszindulatú robotok teszik ki (pl. hekkelési eszközök, spam robotok). Az emberi forgalom mindössze 38,5%.

 

Már tavaly márciusban közzétettek egy tanulmányt, amely azt mutatta, hogy a honlapok jelentős részén nem emberek generálják a forgalmat (51%)., amelynek egy része egyértelműen rosszindulatú forrásokat takart.

 

 

2012-es adatok

 

Azóta számos kérést kaptak arra vonatkozóan, hogy amint tudják, frissítsék ezeket az adatokat, ám el kellett telni egy bizonyos időnek ahhoz, hogy megfelelő eredményekkel tudjanak szolgálni. Ez decemberben sikerült, és saját blogjukon közzé is tették az eredményeket. A 2012-es jelentéshez képest nem túl kecsegtetőek az eredméyek, miközben csökkent az emberi forgalom 10,5%-kal, a robotok aránya ugyanennyivel nőtt.

 

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világcsúcs és két arany: tarolt a Széchenyi-egyetem csapata

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

2023. május 29. 13:38

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01