Drónokkal küzdenének a légszennyezettség ellen Kínában

Czipperer Dia, 2014. március 6. 15:18

Kínában az elmúlt időben a légszennyezettség mértéke elérte az emberi egészségre is káros kritikus szintet. A kormány azonban megtalálta a módját, hogy küzdjön ellene. Drónok segítségével javítanának a helyzeten.

Képeken is jól látszik, hogy egyre aggasztóbb a légszennyezettség a kínai városokban. Olyan, mintha az ország felhőbe burkolózott volna. Úgy tűnik, a kormány megtalálta a megoldást. A The South China Mornig Post ír arról, hogy drónokat küldenének a légtérbe, ahol ezek olyan vegyszert permeteznének szét, amely megfagyasztaná a szennyező anyagokat, így azok a földre esnének, ahol azután eltakarítanák őket.

 

 

Állítólag ezek a drónok több mint 700 kilogramm vegyszert tudnak magukkal vinni, ami azt jelenti, hogy körülbelül 5 kilométeres hatósugarú körben képesek megfagyasztani a szennyező anyagokat. 

 

A drónok bevetését azután jelentették be, miután Li Keqiang, Kína miniszterelnöke tegnap elmondta,hogy hadat üzennek a légszennyezésnek, amely már az emberi egészségre káros méreteket öltött.

 

Nem ez az első alkalom, hogy Kína drónokat vet be ilyen célra, viszont a korábbi modellekhez képest ezek az eszközök sokkal könnyebben kezelhetők, olcsóbb a fenntartásuk, és több terhet képesek magukkal vinni.

 

Ma Yongsheng, a drónok gyártásáért felelős vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy ezek a szerkezetek hosszabb távon nem csak a légszennyezés ellen, de a katasztrófa elhárításnál illetve vetőmag elszórásánál is használhatók, mivel képesek nehéz rakományokkal magukkal vinni.

 

Forrás: TheVerge.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09