Drónokkal küzdenének a légszennyezettség ellen Kínában

Czipperer Dia, 2014. március 6. 15:18

Kínában az elmúlt időben a légszennyezettség mértéke elérte az emberi egészségre is káros kritikus szintet. A kormány azonban megtalálta a módját, hogy küzdjön ellene. Drónok segítségével javítanának a helyzeten.

Képeken is jól látszik, hogy egyre aggasztóbb a légszennyezettség a kínai városokban. Olyan, mintha az ország felhőbe burkolózott volna. Úgy tűnik, a kormány megtalálta a megoldást. A The South China Mornig Post ír arról, hogy drónokat küldenének a légtérbe, ahol ezek olyan vegyszert permeteznének szét, amely megfagyasztaná a szennyező anyagokat, így azok a földre esnének, ahol azután eltakarítanák őket.

 

 

Állítólag ezek a drónok több mint 700 kilogramm vegyszert tudnak magukkal vinni, ami azt jelenti, hogy körülbelül 5 kilométeres hatósugarú körben képesek megfagyasztani a szennyező anyagokat. 

 

A drónok bevetését azután jelentették be, miután Li Keqiang, Kína miniszterelnöke tegnap elmondta,hogy hadat üzennek a légszennyezésnek, amely már az emberi egészségre káros méreteket öltött.

 

Nem ez az első alkalom, hogy Kína drónokat vet be ilyen célra, viszont a korábbi modellekhez képest ezek az eszközök sokkal könnyebben kezelhetők, olcsóbb a fenntartásuk, és több terhet képesek magukkal vinni.

 

Ma Yongsheng, a drónok gyártásáért felelős vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy ezek a szerkezetek hosszabb távon nem csak a légszennyezés ellen, de a katasztrófa elhárításnál illetve vetőmag elszórásánál is használhatók, mivel képesek nehéz rakományokkal magukkal vinni.

 

Forrás: TheVerge.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Virtuális és fizikai használatra is alkalmas a Vodafone okostanterem-megoldása

A Vodafone Magyarország kínálatában már elérhető a Digitális Tanterem szolgáltatás, amely segítségével a piacon egyedülálló módon a tanórákat offline és online módon is le lehet bonyolítani. Az okostanterem keretszoftverét a SEOS adja, a hardveres megvalósításért, az üzembe helyezésért és az üzemeltetésért rendszerintegrátorként a Delta Csoport felel. A komplett, mindenre kiterjedő Digitális Tanterem szolgáltatás koncepcióját a Vodafone Magyarország alakította ki, az azokhoz szükséges eszközök szállítására és üzemeltetésére a Delta Csoporttal kötött együttműködési szerződést. 

2020. május 29. 13:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás