A Fehér Ház lecserélné a BlackBerryket? [Frissítve]

Czipperer Dia, 2014. március 21. 14:35

A BlackBerry kormányzati szegmensben elfoglalt helye az egyetlen biztos pont a vállalat életében jelenleg. Ám lehet, hogy innen is kiszorítja a konkurencia.

Akadnak új modellek a BlackBerry háza táján mostanában. Legutóbb az MWC-n debütált az új modell is, a Z3-as készülék, melyet nemsokára egy új, QWERTY gombsoros modell követ majd. A BlackBerry tehát nem csak a kormányzati szervek hivatalos telefongyártója kíván lenni, és ezt úgy tűniki, jól is teszi.

 

Bár sokan kritizálták már a kanadai gyártót azért, amiért elkezdett konzumer telefonokat is piacra dobni, és, hogy érintőképernyő felé vette az irányt. Most viszont úgy tűnik, jól tette, hogy így döntött, mert a konkurencia a kormányzati szegmensbe is kezd beférkőzni, így lehet, hogy Barack Obama elnöknek hamarosan meg kell válnia szeretett BlackBerry készülékétől.

 

Az Übergizmón egy jelentésre hivatkozva írnak arról, hogy a Fehér Házban Samsung és LG telefonokat tesztelnek, mely egy lehetséges útja a BlackBerry modellek leváltásának. Sajnos azt egyelőre nem tudni, pontosan milyen modellek kerültek a kalapba, de a Védelmi Minisztérium egy képviselője megerősítette, hogy sokféle készüléket tesztelnek összhangban a Fehér Ház Kommunikációs Ügynökségével.

 

Maga a Samsung is megerősítette az állításokat, és elmondta, hogy jelenleg is tárgyalnak a kormányzati szervekkel, hogy elindulhasson egy tesztprogram Washington D.C.-ben. A jelentés viszont nem volt teljesen helytálló, az LG ugyanis nem erősítette meg, hogy valóban tesztelnék a vállalat készülékeit a Fehér Házban.

 

UPDATE: A Washington Post cikke szerint az elnök nem vesz részt semmilyen tesztben, ami nem BlackBerry gyártmányú okostelefonokkal kapcsolatos. Emellett a BlackBerry is kiadott egy közleményt az ügyben, s kifejtette, hogy nagy multú kapcsolata van a Fehér Házzal, mely jelenleg is él. Továbbá a Védelmi Minisztérium folyamatosan tesztel különböző megoldásokat, de az olyan gyártóknak, mint az LG vagy a Samsung, még hosszú utat kell megtenniük, hogy megfeleljenek a kormány szigorú biztonsági követelményeinek.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eltűnhet 2040-re a rák és a cukorbetegség?

A világszerte zajló digitális transzformáció minden szektorra, így az egészségügyre is jelentős hatással lesz, amelynek hagyományos szereplői nem biztos, hogy készen állnak a változtatásra, azonban az új belépők és a fogyasztók által használt technológia kikényszeríti azt – derül ki a Deloitte tanulmányából

2019. július 21. 11:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás