IDC: az új technológiák teljesen átalakítják a vállalati informatikát

MTI Sajtóadatbank, 2014. március 24. 15:34

A mobil és a felhő technológia, az adatok ugrásszerű növekedése, a big data, valamint a közösségi média, vagyis együttesen a harmadik platform az elkövetkező néhány év alatt gyökeresen átalakítja a vállalati informatikát - állapítja meg az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és számítástechnikai vállalat tanulmánya.

A tanulmány szerint az elkövetkező négy-öt évben informatikai fejlesztési forrásaikat a harmadik platform technológia meghonosítására és az ehhez szükséges informatikai szaktudás elsajátítására csoportosítják majd át a vállalatok. A vállalati informatikai rendszerek gerincét a legújabb generációs mobil alkalmazások és a felhő alapú szolgáltatások adják majd, ami jóval rugalmasabb feladatmegoldást tesz majd lehetővé.
 

Az egyre mobilabb ügyfélkörre való tekintettel a vállalatok a közösségi médiát is igyekeznek majd meglévő rendszereikbe integrálni.
 

Az elemzés ugyanakkor kiemeli, hogy a praktikus használati és költségcsökkentési okokból elengedhetetlenné váló felhő technológia alkalmazása egyúttal reális biztonsági kockázatot is jelent majd a vállalatok számára. Az IDC úgy látja, hogy az informatikai támadások kivédésére szánt csökkenő vállalati költségkeret nem feltétlenül lesz majd elegendő a hatékony védelemre.

 

A harmadik platform alkalmazása növelni fogja az informatikai vezetők szerepét is a vállalati döntéshozatalban és stratégiai tervezésben, mivel a big data elemzések nélkül már elképzelhetetlen lesz megfelelő üzleti döntéseket hozni - állapítja meg a tanulmány.

Kulcsszavak: ITC informatika trend IDC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46