Linuxra válthatnak az ATM-ek

Czipperer Dia, 2014. március 25. 14:21

Április 8-án megszűnik a Windows Xp támogatottsága. Még sok idő telhet el addig, míg végleg eltűnik a színről, sokan még évekig használják majd a rendszert. Ám nem minden szektor engedheti meg ezt magának. Az ATM-ek esetén (95%) minél hamarabb megoldást kell találni erre a kérdésre.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy jelenleg a világ ATM-einek 95%-án jelenleg Windows XP rendszer teljesít szolgálatot annak dacára, hogy április 8-án megszűnik a támogatottsága. Sajnos az iparág lassan reagál a felmerülő problémákra.

 

A Computerworld cikkéből úgy tűnik, Indiában és az Egyesült Államokban is felmerült annak a lehetősége, hogy az automaták a jövőben a nyílt forráskódú Linuxszal működnének tovább. Ennek előnye az lehet, hogy a hardver és szoftverüzemeltetők jobban beleszólhatnának a frissítési ciklusokba, és nem a microsoft diktálná az iramot.

 

 

Persze az átállás nem az egyik napról a másikra történne, hiszen jelenleg szinte minden automata még a régi Microsoft rendszerrel üzemel. A határidő lejártáig az USA-ban az ATM-ek 60%-án még mindig XP fut majd. Többen gondolkoznak a Windows 7 frissítésen is (ami hardverfrissítéssel is jár), ám sokak szerint a Linux tűnik igazán jó alternatívának.

 

Januárban arról is írtunk, hogy bár a Microsoft időben szólt a leállásról, a döntéshozók nem sietik el a dolgot. Az ATM-ek esetében nem javult sokat a helyzet, de miért? A legvalószínűbb, hogy szeretnének megszabadulni az XP-től és a meglévő hardvertől. Az ATM-eket és a POS terminálokat hamarosan frissíteni kell, hogy támogassák az új PIN-kódos mikrochippel működő kártyákat, és így akár egyidőben két frissítést is végrehajthatnak.

 

Forrás: Techspot.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló zöld dobásra készül a MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Ezzel az ott keletkező összes biohulladék esetében sikerrel zárul a biológiai körforgás, amire még egyetlen hazai fesztiválon sem volt példa.

2022. július 6. 15:43

Európa legjobbjai között a Growww Digital

Elnyerte a Google CSS Premium Partner minősítését a hazai fejlesztésű ROIshopper, a Growww Digital árösszehasonlító szolgáltatása.

2022. július 6. 14:06

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Az E.ON lesz a BakerStreet irodák első bérlője

Az E.ON Hungária Csoport az ATENOR által fejlesztett BakerStreet-be helyezi át budapesti központját. Az E.ON 2024 második negyedévében költözik majd be új, összesen 16 200 m²-es székházába, mely a BakerStreet iroda campus első fázisában valósul meg. 

2022. július 6. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24