10 éves a Gmail

Czipperer Dia, 2014. április 1. 13:01

A Google levelezőrendszere tíz éves születésnapját ünnepli. 2004. április 1-je óta érhető el hivatalosan a szolgáltatás, amely azóta hosszú utat tett meg.

Tavaly már áttekintettük a Gmail kilenc éves pályafutását, melyből öt év a béta fázisban telt (2009-ig). 2006-ban már gyors ütemben elkezdett nőni a szolgáltatás népszerűsége, februárban pedig a chat szolgáltatás is elérhetővé vált. Ezt követte áprilisban a Google Calender.

 

2008-ben jelent meg az első Android alkalmazása a szolgáltatásnak a T-Mobile G1 telefonjára, amely azóta számos frissítésen esett át, és eddig több mint egymilliárd alaklommal töltötték le a Google Play Store-ból. A levelezőrendszer iOS appja később, 2011 novemberében jelent meg, és azóta rendszeresen frissítik, és akár már öt különböző felhasználói fiók között is lehetővé teszi a váltást.

 

2010-ben egy fontos változást eszközölt a Google „Priority Inbox” néven, amelynek köszönhetően a bejövő levelek három mappába kerültek: „fontos és olvasatlan”, „csillagozott” valamint a „minden más” kategória szerint oszlottak meg.

 

Ahogy már korábban is írtunk róla (lásd a lenti infografikát is), minden év tartogatott valamilyen újdonságot a felhasználók számára. 2011-ben volt az oldal nagy dizájnátalakítása, amikor a profilképek is megjelentek már a beszélgetéseknél, és a postaláda megjelenítésére is többféle lehetőséget kínált a Google (kényelmes, barátságos és kisméretű).

 

A tavalyi szintén jelentősnek mondható átalakításra pedig biztosan sokan emlékeznek, amikor a bejövő levelek különböző fülek alá kerültek attól függően, hogy normál, közösségi média értesítésekről illetve promóciók levelekről van szó.

 

Már az idei év újítása, hogy a Google alapbeállítássá tette a levelek titkosítását, és továbbfejlesztette, ami azt jelenti, hogy a Google szervereire érkező levelek szintén titkosak. Szintén ebben az évben jelentették be azt a megoldást is, hogy leiratkozhatnak a felhasználók a promóciós levelekről egy mozdulattal.

 

Íme a tavalyi infografika, amely a Gmail kilenc évét mutatja be: 

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: Gmail Google szülinap

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felpörgeti a víztechnológiai fejlesztéseket a Xylem

Új, innovatív finanszírozási mechanizmus támogatásáról döntött a globális víztechnológiai piac meghatározó szereplője, a Xylem. Az Isle Utilities vízügyi tanácsadó céggel közösen elindított „Trial Reservoir” nevű kezdeményezés egy új megközelítés a forradalmi vízügyi technológiák anyagi támogatására és elterjesztésére. A két cég együttműködésével megvalósuló program hozzáférést biztosít a víztechnológiai innovátorok számára a kísérleti projektekhez szükséges tőkéhez, kezdetben főként a vízkezelő rendszerek széndioxid-kibocsátását csökkentő technológiákra összpontosítva. 

2022. január 23. 16:35

Romlott a helyzet, a magyar szinglik magányosabbak

Eltelt egy újabb év a világjárvány árnyékában, de 2021 második felétől az oltásnak köszönhető újranyitás miatt kicsit fellélegezhettek az egyedülállók is és újra merészebben vághattak bele a társkeresésbe. De vajon az, hogy több esélyük volt a személyes kapcsolatépítésre, enyhítette a magány érzését? Elégedettebbek a magyar szinglik az életükkel a párkapcsolati státuszuktól függetlenül? A Randivonal.hu társkereső oldal ismét elkészítette kérdőíves felmérését, hogy kiderüljön, 2021-ben hogyan érezték magukat a párjukat kereső egyedülállók. A közel 2200 beérkezett válasz alapján úgy tűnik az időszakos bezárkózás nem okozott teljesen maradandó károkat.

2022. január 23. 14:42

Az LG fejlett autós infotainment-rendszere került a Mercedes új, elektromos luxusszedánjába

A 2022-es Mercedes-Benz EQS elektromos szedánjának központi eleme lesz az LG Electronics (LG) legújabb, prémium kategóriás autós infotainment-rendszere (in-vehicle infotainment, IVI), az MBUX Hyperscreen, amely egy olyan kijelzőcsoport, amely az A-oszloptól az A-oszlopig elfoglalja szinte a műszerfal teljes szélességét. A Mercedes-Benz AG első elektromos luxusautója — egyedülálló belső koncepciójának és forradalmian új ember-gép interfészének köszönhetően — megmutatja az elektromos járművek tervezésének futurisztikus trendjeit, és egy izgalmas jövőképet rajzol fel a jövő mobilitásáról. 

2022. január 23. 12:18

Új digitális alkotóműhely a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban

Újabb attrakciókkal bővült a Széchenyi István Egyetem győri kampuszán működő Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A Mobileum digitális alkotóműhely lehetőséget ad a látogatóknak, hogy maguk hozzanak létre működő alkotásokat. Az eszközparkban megtalálható többek között a 3D nyomtató, lézervágó, de a digitális hímző- és varrógépek is. A Mobilisben mostantól két professzionális versenyautó-szimulátor is kipróbálható.

2022. január 23. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58