Betiltották a BlackBerry megoldását másoló Typo billentyűzetet

Farkas Norman, 2014. április 1. 16:12

A bíróság döntése a kanadai gyártó állítását igazolja, miszerint a Typo Keyboard nevű iPhone kiegészítő a BlackBerry szellemi tulajdonát képező mobil billentyűzet koppintása. A Typo csupán annyival tudott érvelni, hogy a BlackBerry jövője már egyébként is kilátástalan – ez nyilván nem hangzott túl meggyőzően a bíró számára.

Talán még emlékszel a Typo Keyboard nevű iPhone kiegészítőre, amelyről mi is beszámoltunk születésekor. Ez lényegében egy billentyűzetes tok, amely BlackBerryt csinál az iPhone-ból egy fizikai billentyűzet révén, amelynek kialakítása rendkívül hasonlít a BlackBerry Q10 klaviatúrájára. A CrackBerry CES-en készített videója remekül szemlélteti a hasonlóságot.

 

 

Már egy előző cikkben, a Kütyü Magazinon utaltunk rá, hogy a kiegészítő megjelenése szemet szúrhat a QWERTY gombsoros mobiljairól híres kanadai gyártónak. Igazunk volt.

 

Most érkezett a hír, hogy a BlackBerry beperelte a Typo készítőit, s már meg is született a William Orrick bíró döntése, melynek értelmében a másolatnak tekinthető tok forgalmazását ideiglenesen korlátozzák, míg a per le nem zárul. Ezután valószínűleg véglegessé válik a korlátozás, hiszen a Typo tarsolyában nem sok érv rejtőzik, míg a BlackBerry láthatóan meggyőzte a bírót arról, hogy a kiegészítő piacra kerülése nagy és kijavíthatatlan károkat okozhat neki, illetve a vásárlókat is összezavarhatja.

 

A Typo érvelése eddig sem volt igazán szimpatikus, hiszen abból indult ki, hogy a BlackBerry számára hamarosan itt a vég, s kilátástalan helyzetében már úgysincs sok vesztenivalója.

 

 

[Forrás: The Sydney Morning Herald]

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyesül a Mobile Industrial Robots és az AutoGuide Mobil Robots

Egyesült a Mobile Industrial Robots (MiR) és az AutoGuide Mobile Robots, hogy ezentúl együtt, egy vállalatként szállítsanak autonóm mobil robotokat (AMR-eket), amelyek jelenleg az automatizálás egyik leggyorsabban növekvő szegmensét képviselik. Szeptember végétől az integrált vállalat hivatalosan Mobile Industrial Robots (MiR) néven folytatja, az elnöki pozíciót pedig a hosszú ideje a Teradyne-t erősítő igazgató, Walter Vahey tölti be. A vállalat központja a dániai Odensében lesz, ahol az eredeti MiR 2013-as alapítása óta irányítja globális tevékenységeit.

2022. október 7. 11:28

Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként a norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény a norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

2022. október 6. 20:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00