EMMA 2.0 medikai alkalmazás – új távlatok az egészségügyi informatikában

forrás: Prím Online, 2014. április 17. 15:34

Az Enterprise Group az április elején megrendezett Magyar Kórházszövetség (MKSZ) Kongresszusán mutatta be az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás 2.0 verzióját. A rendszer előremutató technológiai megoldásai új távlatokat nyitnak az egészségügyi informatikában. 

Az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás (EMMA) több mint két éves múltra tekint vissza. Az azóta eltelt időszakban hat hazai intézmény állt át a magyar fejlesztésű rendszerre, melynek precíz kialakításáért és széleskörű funkcionalitásáért egy több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező, hazai szakemberekből álló csapat felel. 

 
Az egészségügyi intézményekkel történő rendszeres konzultáció eredményeként, illetve a gyakorlati tapasztalatok és a vezetői információs elvárások mentén készült el 2014-re az EMMA 2.0, mely választ ad a jövőbeli kihívásokra is. 

 
A 9 millió soros forráskódból álló EMMA 2.0 fejlesztése során az iparág legnagyobb amerikai gyártójának licenszét választotta az Enterprise Group, és e komponens csere lehetővé tette azt, hogy minden eddiginél professzionálisabb szintre emeljék a szolgáltatások színvonalát. A 2.0 képes az arcfelismerésen alapuló páciensazonosításra, így lehetővé válik többek között az eszméletlen betegek azonosítása is a kamerából beolvasott kép alapján.
 
A fejlesztési folyamatban, illetve a rendszer funkcionális bővítése során különös figyelmet kapott az egyszerű kezelhetőség, a finanszírozási és betegellátási folyamatok összehangolása, az adminisztrációs terhek csökkentése, valamint az egyszerű integrálhatóság. A piacon egyedülálló, valódi háromrétegű technológia alkalmazásának köszönhetően költséghatékonyabbá, gyorsabbá és kényelmesebbé válik a gyógyító tevékenység IT alapú folyamat- és adatkezelése, mind az egészségügyi dolgozók, mind a páciensek számára.  
 
A vállalat ügyvezető igazgatója (Orbán Előd) kiemelte, hogy az új verzió egy letisztultabb, elegánsabb és lényegesen gyorsabb vizuális felületet kapott, mely megjelenésében az MS-Office 2013-as stílusát idézi. E megjelenítési forma a későbbiek során újabb felületi átalakítások nélkül tartható lesz, így egy átláthatóbb, következetes felülettel találkoznak majd a felhasználók is. A formai átalakítással párhuzamosan olyan technológiai módosítások is történtek, melyek tovább csökkentik az EMMA kliens adatforgalmi igényét, ezzel gyorsítva az alkalmazást és emelve a felhasználói élményt. 
 
Az EMMA új távlatokat nyit hazánkban a gyógyítás IT oldali támogatásában és az egészségmenedzsmentben: feloldja a földrajzi kötöttséget, és megteremti a lehetőséget a távdiagnosztikának és távfelügyeletnek is. A rendszerrel folyamatos együttműködés épülhet ki az egymástól távol dolgozó szakemberek között, miközben biztosított a megfelelő adatvédelem és a jogosultságra épülő információmegosztás. A távdiagnosztikus megoldásokat is alkalmazó egészségügyi ellátórendszer alacsonyabb ráfordítás mellett korszerű, magasabb ellátási színvonalú intézményi működést eredményez.
  
Az alkalmazás a gyógyító tevékenység teljes vertikumát lefedi, teljes körű járóbeteg-, gondozói- és fekvőbeteg szakellátást és műtéti adatkezelést tesz lehetővé, valamint megoldást jelent az ellátáshoz kötött adatok dinamikus, rugalmas és egységes tárolására – akár felhőalapú informatikai rendszerekben is. Végigköveti a gyógyítás-ápolás folyamatát, ezzel pedig hatékony betegirányítást tesz lehetővé.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05