A békéltető testület Telekom-ügyfelektől érkezett jelzéseket vizsgál

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 20. 10:35

A Pest Megyei Békéltető Testülethez több olyan fogyasztói jelzés érkezett, hogy a Magyar Telekom egyes csomagjainak árát megemelte, a korábbi árat csak az elektronikus fizetést választó ügyfelei számára biztosítja, a számlát csekken rendezőknek pedig többet kell fizetniük - közölte a testület.

A Magyar Telekom viszont azt közölte, hogy jogszabály adta lehetőség alapján a társaság számos díjcsomag esetében e-Pack havidíjkedvezményt nyújt azoknak, akik számláikat elektronikus úton rendezik. 
 

A békéltető testület elsődleges tájékozódás alapján aggályosnak tartja a Telekom eljárását, de várja további fogyasztók megkeresését, mert szeretne teljes képet kapni arról, hogy a szolgáltató pontosan milyen feltételekkel alkalmazza a megkülönböztetést. 
 

A testület közleménye idézi a fogyasztóvédelmi törvény vonatkozó előírását, amely szerint "a közszolgáltatási tevékenységet folytató vállalkozás a számla Posta Elszámoló Központon keresztüli készpénzbefizetéssel történő kiegyenlítését, valamint - ha jogszabály eltérően nem rendelkezik - a számla nyomtatott példányának egyszeri kiadását külön díj fizetéséhez nem kötheti."
 

A Magyar Telekom szintén jogszabályokra hivatkozva az MTI megkeresésére azt közölte: a szolgáltatónak lehetősége van arra, hogy díjkedvezményt adjon azon ügyfelei részére, akik számláikat elektronikus számla bemutatási rendszer útján kérik kézbesíteni, illetve a számlák összegét elektronikus úton fizetik.
 

A társaság azt írta: az e-Pack havidíjkedvezményt a jogszabályok figyelembe vételével nyújtja, egyúttal arra törekszik, hogy az online fizetési mód egyre elterjedtebbé váljon ügyfelei körében, összhangban Magyarország azon törekvésével, hogy az online szolgáltatásokat használók aránya dinamikus növekedésnek induljon.
 

Hozzátették, hogy a kedvezményt 2014. június 1-jétől az érintett díjcsomagokban, egy alkalommal, egy számla erejéig azok is igénybe vehetik, akik számlájukat még nem elektronikus úton kapják és fizetik. Ezzel is ösztönözni szeretnék az ügyfeleket a kényelmesebb, gyorsabb fizetési mód választására, amellyel kedvezményhez is juthatnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48