Európa legnépszerűbb befektetési célpontja az Egyesült Királyság

forrás: Prím Online, 2014. április 22. 09:29

22%-al nőtt a külföldi befektetések száma tavaly az Egyesült Királyságban, miközben világviszonylatban 18%-os csökkenés volt jellemző. A szigetországban úgy tűnik minden adott, ami egy sikeres vállalkozás elindításához szükséges.

Gyakran meglepődnek az Egyesült Királyságba érkező külföldi vállalkozók a cégalapítással járó adminisztráció egyszerűségén és gyorsaságán: a 32 napos európai átlaggal ellentétben itt ugyanis mindössze 13 napig tart az ügyintézés. A befektetők a versenyképes adórendszer miatt is előszeretettel választják a szigetországot - a jelenleg is alacsony, 21%-os társasági adó például 2015-re 20%-ra csökken.

Az üzletbarát környezethez hozzájárul a nagy és rugalmas munkaerőpiac. Az innováció hajtóerejét a világ élvonalába tartozó brit egyetemekről kikerülő kreatív, találékony és kritikus gondolkodású emberek adják, akik bármilyen vállalkozást képesek fellendíteni. Ráadásul az ország hivatalos nyelve egyben a globálisan használt üzleti nyelv is.

De nem csak a kiváló és szakképzett munkaerő miatt került a világ figyelmének középpontjába az Egyesült Királyság. Az ország globális viszonylatban az egyik legfejlettebb infrastruktúrával rendelkezik, különösen az infokommunikációs technológiák területén - ez a gyors, szélessávú internet elterjedtségének és a biztonságos szerverek kiemelkedően nagy számának is köszönhető. Annak ellenére, hogy egy szigetről beszélünk, a termékek importja és exportja egyszerű, hiszen az összekapcsolt közlekedési hálózattal, a kontinens legnagyobb légiközlekedés-rendszerével és 394 000 km úthálózattal rendelkező ország kapuként funkcionál, melyen keresztül nem csak Európa, de az egész világ elérhetővé válik.

Nagy számban érkeznek az országba a világ legjobb pénzügyi, kreatív és professzionális szolgáltatásait, a globális médiát és a nemzetközi tehetséget kereső külföldi vállalatok. Többek között olyan nemzetközi márkák sora helyezte központját az Egyesült Királyságba, mint a BAE Systems, Rolls-Royce, Airbus, JCB, Caterpillar, Ford, BMW, Toyota, Nissan, vagy a Honda.

Nehéz lenne megmondani, hogy mindezek mellett a nagyvilági életvitel, a sport és kulturális örökség találkozása, a politikai és társadalmi stabilitás, vagy a magas színvonalú egészségügyi rendszer az, ami igazán vonzóvá teszi az Egyesült Királyságot. Az mindenesetre előre látható, hogy a kormány támogató politikájának és a külföldi tőke bevonzására indított programjának köszönhetően a külföldi befektetések száma továbbra is emelkedni fog.

 

További információ: www.ukti.gov.uk
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évet értékelt és előrejelzést adott a magyarországi Bosch csoport

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai telephelyén az ipari tevékenységet átmenetileg csökkentette, sőt bizonyos esetekben felfüggesztette, a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készül. A termelés átmeneti mérséklésével a vállalat a gépjárművek iránti kereslet - különösen Európában tapasztalható – nagymértékű csökkenésére, valamint az autógyárakban folyó termelés ezzel összefüggő leállítására reagált. A gyártási kapacitás kiegyensúlyozottságának érdekében a vállalatcsoport számos intézkedést vezetett be, hogy gondoskodjon munkatársai egészségének védelméről a koronavírus-járvány időszakában is.

2020. május 28. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás