Nemzetközi együttműködés az UNICEF és a Telenor között

forrás: Prím Online, 2014. április 28. 08:56

Nemzetközi partnerségi megállapodást kötött a Telenor Csoport és az UNICEF. Az öt évre szóló együttműködés keretében a mobiltársaság elsősorban mobiltechnológiai megoldásokkal segít a világ legnagyobb gyermekvédelmi szervezetének a gyermekjogok érvényesítésében.

A globális partnerség keretében a Telenor Csoport a következő öt évben pénzügyi, valamint technológiai támogatást nyújt világszinten az UNICEF azon programjaihoz, amelyek a gyermekek életének megóvását, egészséges fejlődését és védelmét szolgálják. Az együttműködés elsősorban azokban az ázsiai országokban segíti az UNICEF elkötelezett gyermekvédelmi munkáját, ahol a Telenor is jelen van.

 

Magyarországon a helyi Telenor és az UNICEF Magyar Bizottsága tavaly elkezdte a közös munkát a magyar gyermekek helyzetének javítása érdekében. Ennek részeként a Telenor támogatásával és az UNICEF szakmai vezetésével elindulhatott az „Ébresztő-Óra” program. Az általános és középiskolásokat célzó oktató programsorozat célja, hogy növelje a gyermekjogok ismertségét a gyerekek között.

 

 

A két szervezet hazai kooperációjának további területe az UNICEF által kifejlesztett HelpAPP okostelefon-alkalmazás fokozott népszerűsítésére irányul. A Telenorkiemelt csatornáin elérhetővé tette és ajánlja a zaklatás vagy bántalmazás áldozatául esett gyermekek számára készített innovatív mobilapplikációt, melynek továbbfejlesztésében tanácsadó szerepet is vállalt. A világon egyedülálló, magyar fejlesztésű HelpAPP alkalmazás a kiemelt láthatóságnak köszönhetően igen széles körhöz tudott eljutni.  Az UNICEF és a Telenoregyüttműködésének kezdete óta megötszöröződött a felhasználók száma, több ezer okostelefonra töltötték már le az alkalmazást.

 

További infók itt találhatók az UNICEF és a Telenor együttműködéséről.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

20 éves Magyarország legnagyobb boltszámú kereskedelmi rendszere

2002-ben írt alá szerződést egységes, integrált kereskedelmi rendszerének kialakításáról és bevezetéséről a CO-OP Hungary Zrt. a KFKI-Laurel konzorciummal. A projekt a maga 10 milliárd forintos becsült költségével akkoriban nemcsak idehaza, hanem a kelet-közép-európai régióban is óriási volumenűnek számított. A legkiterjedtebb magyar kiskereskedelmi lánc, a Coop mintegy 1500 boltjába vezette be a Laurel a megoldást, amely így méretében és komplexitásában is vetekszik a világ vezető integrált rendszereivel.

2022. december 8. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55