A többképernyős tévézés élménye – elindult a Telekom TVGO

Czipperer Dia, 2014. május 7. 14:19

Ma indul hivatalosan a Telekom TVGO szolgáltatása, amely egészen új szintre emeli a tévézés élményét. Az új megoldással akár laptopon, táblagépen és okostelefonon is egyszerűen követhetjük 16 csatorna adásait, és filmeket nézhetünk, akár ingyen is.

A Telekom mai sajtóeseményén mutatta be új, interaktív tévészolgáltatását, a TVGO-t. A megoldás a maga nemében egyedülálló a hazai piacon, és Dobó Mátyás, a Magyar Telekom termékfejlesztési osztályvezetőjének elmondása szerint nyugaton sem sok hasonló szolgáltatással találkozhatunk, így hazánk e tekintetben az élvonalban foglal helyet.

 

Miért most?

 

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a bejelentéssel kapcsolatban kiemelte, hogy már régóta nem csak a távközlés az alaptevékenységük, és mostanra már több fronton is elérték az érettséget. Úgy véli, az igazán dinamikus növekedés az applikációkból jön, és ma már TV-n is egyre többen használják a különféle alkalmazásokat. A TVGO pedig a különféle mobileszközöket vonja be a tévénézés világába.

 

Christopher Mattheisen, a magyar Telekom vezérigazgatója és Keszég Attila, a lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese

 

A szabad tévézés élménye

 

A TVGO szolgáltatás egészen új magasságokba emeli a tévézés élményét. Akár több képernyőn is nézhetjük a műsorokat, videókat, ami azt jelenti, hogy ezentúl akár táblagépen, telefonon is követhetjük a műsorokat, filmeket, melyekhez friss cikkeket is olvashatunk.

 

A TVGO Christopher Mattheisen szerint egészen egyedülálló a magyar piacon, hiszen TV-készüléken, weben és mobilon is elérhető 16 csatorna élő tartalma és a Videótéka-szolgáltatás is. Előnye, hogy nagyon könnyen használható, és működése is nagyon gyors.

 

A vezérigazgató szerint az idősek számára sem nehéz megtanulni a kezelését, nincsen több oldalas bonyolult leírás, ami szintén azt bizonyítja, hogy könnyen elsajátítható a működése. A Telekom számára permanens célkitűzés, hogy a digitális írástudást időről időre fokozzák, melynek részeként a kormányzattal is együttműködnek.

 

A TV GO oldalán élő és archív tévéadásokat is találnak a felhasználók, valamint videótéka is van. A főoldalon láthatjuk, hogy az éppen futó műsorok még hány percig tartanak. Az egyes tartalmakhoz EPG (elektronikus programújság) is tartozik, és az Origo szakújságírói által egyes filmekről cikkeket is olvashatnak a nézők.

 

A szolgáltatás minden előfizető számára elérhető (legyen szó interaktív vagy analóg előfizetésről), ráadásul ingyenes. Azok is hozzáférhetnek, akik nem ügyfelei a Telekomnak, nekik van lehetőségük a filmek kölcsönzésére, miután regisztráltak az oldalon. Viszont ők is válthatnak, ráadásul most elég kedvező csomagot biztosít számukra a Telekom (1990 forintos havidíj az első két hónapban, két év hűségidővel).

 

Az eszközök számát illetően egyszerre kettővel csatlakozhatunk, ám ha az egyikkel kilépünk, vagy megszakítjuk a kapcsolatot, azonnal válthatunk másik eszközre, és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

 

Lesz-e rá kereslet?

 

Felmerül a kérdés, hogy vajon egy ilyen szolgáltatásnak van-e létjogosultsága, tekintve, hogy különböző, nem legális módokon is hozzá lehet jutni tartalmakhoz. A Telekom azonban úgy véli, lesz kereslet egy ilyen megoldásra a piacon, hiszen nincs szükség technológiai háttérre, mint említett esetben például erős gépekre, különféle kódokra, jelszavakra egy-egy tartalom eléréséhez. Néhány egyszerű lépés után az azonnali tévézés élményét élheti át a fogyasztó. Ráadásul a csatornák kínálata mellett (ATV, HírTV, M1, M2, Duna, Duna World, MTV Europe, LifeNetwork, Ozone Network, Sport1, Story4, Story5, TV2, RTL Klub, Viasat3, Viasat6) további ingyenes tartalmak állnak rendelkezésére.

 

 

Mi a helyzet az adatforgalommal?

 

Ez egy jogos kérdés annak fényében, hogy ezentúl mobileszközön is tévézhetünk. Ez mind szép és jó, csak sajnos a mobilnet nem biztosít korlátlan adatforgalmat. Természetesen Wifivel is kapcsolódhatunk, és streamelhetjük az egyes tartalmakat, ám ha erre nincs lehetőség, akkor viszont az adatforgalmat „zabálja” a szolgáltatás.

 

Sajnos a Telekom egyelőre nem igazította a mobilnetes csomagjait új szolgáltatásához, ennek fényében érdemes végiggondolni, milyen tartalmakat töltünk le, ha éppen nem vagyunk Wifi közelben, hiszen akár egy focimeccs is kimerítheti a havi forgalmi keretünket.

 

Elérhetőség

 

TVGO elsőként PC-n és Android operációs rendszeren érhető el, a következő napokban pedig iOS-re is megérkezik. Bár a szolgáltatás hivatalosan ma indult útjára, de működése még korántsem zökkenőmentes. A hivatalos oldal egyelőre még nehezen töltődik, nem is jelenít meg minden tartalmat, az Android appot sem publikálták még, és iOS-re is csak néhány nappal később érkezik meg az alkalmazás.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

A SZTAKI vezetésével 21 tagú EU-s projekt indul, melynek célja az európai gyártórendszerek és beszállítói láncok rugalmasabbá tétele, illetve az átállás megkönnyítése orvosi eszközökre, ha ezt egy világjárvány vagy akár a COVID-19 további hullámai szükségessé teszik.

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Ha háztartási gép vásárlását tervezzük, ne lepődjünk meg az újfajta címkék és akár a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb kategóriabesorolások láttán. Lecserélik ugyanis az eddigi energiafogyasztási címkéket, amelyek alapvető segítséget nyújtanak a vásárlók döntéshozatalában.

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

A sportfogadás világa átalakult: a 21. században már az interneten keresztül teszik meg tétjeiket a fogadni vágyók. A kínálati paletta széles, nehéz azonban megtalálni az igazán minőségi oldalakat. Vannak azonban gyűjtősite-ok, amelyek segítenek eligazodni a bukméker oldalak dzsungelében.

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

A kiberbűnözők gyorsan kihasználták az emberek félelmét és bizonytalanságát, amely a járványhelyzet kezdeti időszakában jelentkezett: 2020 első felében közel egyharmadával nőtt a  támadások száma a G DATA adatai szerint. 

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

2020. július 3. 18:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás