Barracuda: költséghatékony, KKV-kra szabott adattárolás

forrás: Prím Online, 2014. május 26. 17:03

A Barracuda kis- és középvállalatok adatvesztési problémáira hívja fel a figyelmet. Az adatmentéshez kapcsolódó kihívások komoly kockázatok elé állítják a szervezeteket, a Barracuda azonban kiemelt figyelmet fordít a költségérzékeny és rugalmas adatvédelmi megoldásokat igénylő kkv-kra. A vállalatok a biztonsági és backup megoldások alkalmazásával nem csak optimalizálhatják infrastruktúrájukat, de az adatvédelmi előírásoknak megfelelő, egyszerűen kezelhető, felhőalapú technológiák elegendő és megbízható védelmet kínálnak az adatvesztések és támadások minden formája ellen.

Nagy kockázat, kis pénztárca


A Barracuda tapasztalatai alapján a kis- és középvállalkozásoknak ugyanolyan veszélyekkel és kihívásokkal kell szembenézniük, mint a nagyvállalatoknak, azonban jóval szűkösebb IT-erőforrásokkal rendelkeznek mindezek leküzdésére. Költséghatékony módon kell megoldást találniuk számos különféle problémára és feladatra, melyek között az élen jár az adatok biztonságos tárolása és archiválása, illetve a biztonsági mentések készítése.

Egyes kutatások szerint egy adatvesztési incidens átlagosan 50 ezer dollárnyi kárt vagy pluszköltséget okoz egy kis- vagy középvállalat számára, míg egy másik statisztika szerint a komoly adatvesztést elszenvedő kkv-k 72 százaléka két éven belül tönkremegy. A kockázat tehát jelentős, ugyanakkor saját bevallásuk szerint a kis- és középvállalatok mintegy 60 százaléka nem készít biztonsági mentést az adatairól.

Archiválás ≠ Backup


A vállalati adatok megfelelő biztonsága érdekében azonban fontos tisztában lenni a mentési típusok közötti különbségekkel. Az archiválás a fontos fájlok, dokumentumok és üzenetek biztonságos tárolását jelenti. Egyes adatbiztonsági szabályozások vagy jogi eljárások a levelek archiválását és hosszú távú megőrzését írják elő, ami ezek mellett az emberi erőforrások kezeléséhez kapcsolódó problémák vizsgálata során is hasznos lehet. Ez a módszer azonban nem gyűjt olyan egyéb hálózati adatokat, amelyek a gyors helyreállításhoz szükségesek egy esetleges katasztrófa, például váratlan meghibásodás, hosszabb áramszünet vagy természeti csapás után. Ezzel szemben egy backup megoldás fontos része az adatvédelemnek: a napi munkamenet hatékonysága mellett a biztonsági mentéssel folyamatosan pillanatképek készíthetők a teljes hálózat adatairól, így részleges vagy akár teljes helyreállítást tesz lehetővé egy katasztrófahelyzet után. Nem csak IT meghibásodás után garantál gyors visszaállítást, de az esetleges adatlopási vagy adatvesztési incidensek esetén is biztonsági hálóként funkcionál. A backup viszont nem őrzi meg az egyes mentési pontok között törölt e-maileket.

Barracuda: minden egyben


A Barracuda mindenre kiterjedő megoldást kínál erre a kérdéskörre. A gyártó backup és üzenetarchiváló megoldásai integrálhatók, így egymást kiegészítve nyújtanak teljes körű szolgáltatást a hosszú távú és a pillanatnyi mentés terén egyaránt. Ráadásul mindeközben az adattárolást, és ezzel együtt az üzemeltetési költségeket is optimalizálják.

A Barracuda Backup teljes mentési és visszaállítási szolgáltatást nyújt, ugyanakkor a kezelése és működtetése rendkívül egyszerű és költséghatékony. Maximálisan kihasználja a felhő technológia előnyeit, hiszen felhőalapú központi felügyeletet, illetve felhőalapú tárolást tesz lehetővé, emellett telephelyek közötti replikációt is biztosít. A megoldás a fizikai és virtuális környezetek védelmére is alkalmas, emellett deduplikált adattárolást és gyors replikációt kínál.

A Barracuda Message Archiver nem csupán az üzenetek megfelelő archiválásáról gondoskodik, de a levelezőrendszerek tárhelyigényét is csökkenti, és a Barracuda Backup-hoz hasonlóan felhőalapú központi felügyeletet biztosít. A felhasználók indexelt hozzáféréssel érhetik el összes fogadott és küldött üzeneteiket iOS vagy Android rendszerű készülékeken is, így a legtöbb natív mobil e-mail alkalmazásnál jobb funkcionalitást és teljesítményt nyújt.

A termékek további előnye, hogy használatukhoz nem szükséges tárolókat cserélni, és egymással együttműködve, beépített szabályokkal automatizálják a mentési folyamatot, ezáltal csökkentik a tárolásra fordított időt és erőforrásokat.
 

Kulcsszavak: kkv adattárolás Barracuda

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung új hőszivattyúval forradalmasítja az otthoni fűtést

A Samsung hivatalosan is bejelentette úttörő kültéri egysége, az EHS Mono R290 hőszivattyú európai piaci bevezetését. Az idei frankfurti ISH szakkiállításon bemutatott, új Eco Heating System (EHS) rendszer újraírja az otthoni fűtés fogalmát a komfortérzetet növelő, alacsony globális felmelegedési potenciálú (GWP) megoldásával. Az eszköz a különböző energiakövetelményeknek való megfelelés érdekében többféle teljesítményváltozatban – 5, 8, 12 és 16 kW-os kivitelben – kapható. Az 5 és a 8 kW-os kültéri egységek magassága mindössze 85 cm, míg a 12 és a 16 kW-os egységeké hozzávetőlegesen 1 méter.

2023. december 9. 15:33

Összefog a Schneider Electric és az acélóriás

A hagyományos acél alapanyagokhoz képest 70 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátásával előállított acélt vásárol a Schneider Electric elektromos szekrényeihez és burkolataihoz az ArcelorMittaltól. A 2025-ig tartó fenntarthatósági programja keretében a Schneider Electric 50 százalékra növeli a környezetkímélőbb alapanyagok arányát termékeiben. 

2023. december 9. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27