A SUSE privát felhőben is állja a sarat

Bővült a SUSE Cloud

forrás: Prím Online, 2014. május 29. 09:49

A SUSE új komponensekkel bővítette SUSE Cloud rendszerét, amely a biztonságos és támogatott privátfelhő-környezetek kiépítésében segíti a vállalatokat. A Havana kiadásra épülő SUSE Cloud az első vállalati OpenStack-disztribúció, amely magas rendelkezésre állású konfigurációt kínál.

A privát felhők alkalmazásával a szervezetek többek között csökkenthetik költségeiket, javíthatják szervereik kihasználtságát, gyorsabban reagálhatnak az új üzleti igényekre, és nagyobb ellenőrzést gyakorolhatnak adataik felett. A SUSE Cloud 3 az első olyan vállalati OpenStack-disztribúció, amely magas rendelkezésre állású konfigurációt és automatizált telepítést kínál, így biztosítva a privátfelhő-rendszerek gyors üzembe helyezését és zavartalan működtetését.

 

Felhőalapú infrastruktúrák kiépítéséhez már számos különféle eszköz közül válogathatnak a vállalatok, a legerősebb iparági háttér és a legszélesebb közösségi támogatás azonban a nyílt forráskódú OpenStack megoldás mögött áll. A SUSE platina fokozatú tagként vesz részt az OpenStack projektben, és saját privátfelhő-platformját a közösségi fejlesztésű szoftverre alapozva vállalati használatra kész megoldást kínál ügyfeleinek.

 

A SUSE Cloud mostantól magában foglalja a legátfogóbb, nyílt forráskódú fürtözött megoldás, a SUSE Linux Enterprise High Availability Extension összetevőit, amely segít biztosítani a szolgáltatások rendelkezésre állását, és egyúttal a költségvetés betartását is. A megoldás fenntartja a munka folyamatosságát, védi az adatok integritását, és csökkenti a kritikus üzleti szolgáltatások nem tervezett állásidejét.

 

„A magas rendelkezésre állású infrastruktúrának köszönhetően az ügyfelek zökkenőmentesen használhatják privát felhőiket, függetlenül attól, hogy fejlesztéshez, teszteléshez, bonyolult adatfeldolgozási folyamatokhoz vagy éppen egy új promóciós kampány támogatására veszik igénybe azokat. A privát felhőkön keresztül a rendszergazdák folyamatos hozzáférést biztosíthatnak a felhasználók számára az erőforrásokhoz, hiszen a váratlan leállások száma minimális” – mondta el Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

Al Sadowski, a 451 Research elemző vállalat internetes infrastruktúra-szolgáltatásokat vizsgáló kutatási igazgatója szerint a telepítés egyszerűsítése az egyik várt fejlesztés az OpenStack-disztribúcióval kapcsolatban. „A vállalati piacon komoly igény mutatkozik az összetett telepítési feladatokat, köztük a nagy rendelkezésre állású OpenStack vezérlők konfigurálását automatizáló termékek iránt” – foglalta össze a szakember.

 

„A magas rendelkezésre állás fontos előnyt jelent azon vállalatok számára, ahol az infrastruktúra egyik alapvető összetevője az OpenStack-megoldás. A SUSE nagy rendelkezésre állású konfigurációi újabb alternatívát jelentenek OpenStack-alapú rendszerek zökkenőmentes működtetéséhez, ezáltal támogatást nyújtanak a kulcsfontosságú informatikai szolgáltatásokhoz” – fogalmazott Jonathan Bryce, az OpenStack Foundation ügyvezető igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05