Az Android vezet a nagy európai országokban

Czipperer Dia, 2014. június 10. 13:15

Az androidos eszközök uralják az Egyesült Királyság mobilpiacát. Tavaly március óta minimálisan csökkent a platform népszerűsége, de még mindig messze a többi operációs rendszer előtt áll. Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban viszont nőtt a népszerűsége.

Az eMarketer adatai alapján még mindig messze az Android a legnépszerűbb mobil operációs rendszer több nagy európai országban. A két nagy rivális mellett a Windows Phone is egyre nagyobb szeletet hasít ki magának a tortából: a vizsgált országok közül mindegyik esetében növekvő tendenciát mutat a platform elterjedtsége. Az iOS megosztottsága már vegyesebb képet mutat, Németországban és Olaszországban például veszített népszerűségéből.

 

A BlackBerry operációs rendszer keresettsége több helyen is zuhanórepülésbe kezdett, Franciaországban tapasztalható a legnagyobb visszaesés. Ott 4%-ról 1,1%-ra esett vissza elterjedtsége. Az Egyesült Királyságban is egyre kevesebben keresik a BB mobilokat: ott 2,8%-kal esett vissza a népszerűsége. Olaszországban szintén csökkenés tapasztalható (2,5-ről 1,2%), Spanyolországban pedig az idáig is csekélynek mondható érdeklődés (0,2%) nullára esett vissza. Egyedül Németországban mutat stagnáló képet a BlackBerry, ott egy éve stabilan őrzi 0,5%-os elterjedtségét.

 

Az Android esetén is vannak olyan országok (Egyesült Királyság, Spanyolország), ahol csökkent a platform népszerűsége, de még mindig messze vezet a többiek előtt. Mindkét országban az iOS és a Windows Phone javára nőttek a mutatók, ám Spanyolországban még mindig szinte egyeduralkodónak számít a Google operációs rendszere (88,6%), az Egyesült Királyságban pedig abszolút többséggel (56,2%) uralja a piacot.

 

 

 

Forrás: eMarketer.com; Nyitókép: techhim.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

2019. december 10. 19:03

Optimistább cégvezetők, erősödő beruházási szándék

A Rentasystem immár hatodikkal alkalommal volt kíváncsi a KKV-k és a nagyvállalatok IT és egyéb eszköz-beruházásaira és azok finanszírozási hátterére. A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is stagnálnak az IT beruházások, a tartós bérleti konstrukció azonban óriási növekedésnek indult.

2019. december 10. 18:22

Influencer Marketing Kisokost és Fogalomtárat adott ki az IAB Hungary

Az IAB Hungary honlapjáról ingyenesen letölthető kiadványokat a szakmai szervezet Influencer Munkacsoportja készítette. Az Influencer Fogalomtár abban segít a piaci szereplőknek, hogy fogalmi kérdésekben egy nyelvet beszéljenek. Az Influencer Marketing Kisokos pedig a teljesség igénye nélkül kitér az influencer marketing típusaira, formáira, bemutatja az ideális brief sablont és folyamatmenedzsmentet. Egy gyakorlatias tudásanyag, amely minden piaci szereplő munkáját segíti.

2019. december 10. 13:58

Így működik a gyakorlatban az agilis munkamódszer

Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél. Pedig óriási előnyökkel jár, ha így tesz. 

2019. december 10. 12:40

Mobilbank-projekt nyert a WirtschaftsWoche versenyén

A svájci Cler Banknál kialakított okostelefonbank-koncepció érdemelte ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap Best of Consulting díját „Stratégia” kategóriában. Ezzel a digitalizációs projekttel a Horváth & Partners - amely Magyarországon IFUA Horváth & Partners néven működik - immár kilencedik alkalommal került be a legjobb német tanácsadó cégek közé.

2019. december 10. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás