Nyelvvizsgára felkészítő mobilalkalmazást készített a Pannon Egyetem

Czipperer Dia, 2014. június 16. 17:02

Lystra névre hallgat a Pannon Egyetemen által fejlesztett oktatóprogram, amely segít a nyelvvizsgára való felkészülésben. Az alkalmazás Android és iOS rendszerű okostelefonokra és iPadre érhető el.

A nyelvvizsgára készülők számára hasznos segítség lehet a Pannon Mobil Nyelvoktató Központ által fejlesztett oktatócsomag, a Lystra, amelynek kidolgozásában az egyetem nyelvtanárai is részt vettek. Az app egyedülállónak számít abban a tekintetben, hogy a nyelvvizsga feladattípusainak mindegyikére felkészít. Készségeként 225 leckével (900 készült el idáig) lehet gyakorolni az írás-, beszédkészséget, szövegértést, valamint a hallás utáni értést.

 

 

A leckék a Pannon nyelvvizsga követelményeire készítik fel a vizsgázókat. Mindegyikben 7 feladattal kell megbirkózni, de mindezt játékos formában. A tanuló maga választhatja meg, mit szeretne gyakorolni.

 

Előnye, hogy a teljesítményről visszacsatolást készít, így lehet tudni, mik a hiányosságok még, illetve mennyit fejlődött a nyelvtudás. További hasznos dolog még, hogy tanári javítást is lehet kérni, így közvetlenül egy hozzáértő személytől érkezik majd kiértékelés.

 

A hallás utáni értéshez autentikus, anyanyelvi beszélők által készített hanganyagot biztosítanak, a beszédkészségnél pedig hangrögzítést kínál a program, ezáltal arra is lehetőség nyílik, hogy az önálló, összefüggő beszédet is el lehet küldeni értékelésre.

 

A leckéket is különböző csoportokba szedték. Vannak B1-es szintű feladatok, valamint a nyelvvizsgaszintnek megfelelő B2-es szintűek is. Három kategóriába csoportosították ezeket: könnyű, közepes, nehéz, melyek közül a közepes típusú feladatok vannak a legnagyobb számban, hiszen ezek biztosítják az igazi tanulást.

 

A Pannon Egyetem közleményében arról ír, hogy eredetileg a cél az volt, hogy a Pannon nyelvvizsgára diákoknak nyújtsanak segítséget a programmal, ám „az elkészült anyag azonban alkalmas bármilyen nyelvvizsgára vagy érettségire való felkészülésre. Előnye, hogy egynyelvű, tehát nem csak a magyar felhasználók számára alkalmas”. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás