QualysmArt kiállítás – Tudomány, technológia, művészet

forrás: Prím Online, 2014. június 16. 15:48

Közép-Európa különböző országaiból érkező művészek különleges alkotásait sorakoztatta fel bécsi székházában a Qualysoft, hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő informatikai vállalkozása. A hazai és nemzetközi művészek képei mellett a látogatók síkképernyős kijelzőkön és táblagépeken tekinthettek meg különböző műalkotásokat. Ezúton valósult meg a bekeretezett, festőállványokon és falakon elhelyezett, fizikailag jelenlévő festmények és a virtuális művészet találkozása. A kiállításon Molnár Gergely, a fiatal festőművész is bemutatkozott.

A Qualysoft QualysmArt névre keresztelt kiállítása ifjú művészek alkotásait ötvözi a legmodernebb technológiával. A több mint 10 éve megfogant elképzelés célja eleinte a fiatal, feltörekvő képzőművészek támogatása volt, mára azonban kiforrottabb és jóval átfogóbb küldetéssel bír. A vállalkozás egy olyan – szintén QualysmArt elnevezésű – vizualizációs megoldást dolgozott ki, mely elsősorban múzeumok, galériák és kiállítás-szervezők számára érdekes, hiszen segítségével bármilyen művészeti alkotás megjeleníthető digitális formában. Az alkalmazás segítségével minden kompatibilis Samsung Smart TV egy okos kijelzővé alakítható át. A kijelzőn nemcsak önálló képek, hanem – mivel egy csoport összes tévéje ismeri egymás helyzetét – nagy fotók és videók különálló részletei is megjeleníthetők. Az érdeklődők megismerhették a Qualysoft saját fejlesztésű QualysmArt Digital Signage nevű rendszerét is, amely tetszőleges számú készülék felhő alapú vezérlését, képek, videók és webtartalmak továbbítását és kívánság szerinti rendezését teszi lehetővé.

 A felhőalapú QualysmArt nemcsak PC-ről, hanem táblagépről vagy okostelefonról is vezérelhető, a vetített képek, montázsok és kollázsok a lehető legegyszerűbb módon, drag & drop módszerrel szerkeszthetők. Mivel az alkalmazás külső adatbázisokhoz is képes kapcsolódni, ezért üzleti célú vizualizációs megoldásként is használható.

„A művészet és a technológia párosítását célzó QualysmArt elképzelés megvalósítása igazi kihívás volt számunkra, amelyhez mindenekelőtt informatikai szaktudásra volt szükség. Ezzel egy olyan koncepció jött létre, amely a technológiát művészetté alakítja. Meggyőződésünk, hogy a műalkotások bemutatásának ez az innovatív módja a jövőben galériák, irodák és akár lakóhelyiségek számára is elfogadott lesz.“ - mondja Oros Péter, a Qualysoft csoport elnöke.

 


A kiállításra ez évben meghívott művészek:


·    Michael Amarata
·    Yvonne Deyzac
·    Michael Hoch
·    Gergely Molnár
·    Ekkehard Tischendorf
·    Reiner Tischendorf
·    Christoph Überhuber 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újragondolt klasszikus műalkotások az Insta-generáció számára

Hey Reilly olyan festők klasszikus műveit gondolta és alkotta újra a digitális generáció számára, mint Van Gogh, Botticelli és Da Vinci. A divattervezőként és illusztrátorként is kiemelkedő művész Samsung Galaxy Note10+ okostelefon segítségével hozta létre a kizárólag digitális technikával készült „Mobile Masterpieces” (Mesterművek mobillal) sorozatát, amely a huszonegyedik századi közönség számára értelmez újra olyan ikonikus európai műalkotásokat, mint például Vermeer „Leány gyöngy fülbevalóval” című képe.

2019. október 9. 10:08

Újabb rejtélyeket fejtettek meg a piramisokról

A technológiai fejlődésnek köszönhetően mára az ókori rejtélyek megfejtése is egyszerűbb feladatnak bizonyul. A Viasat History csatorna legújabb sorozatának szakemberei drónok bevetésével és 3D tervezéssel fejtettek meg titkokat. Kilenc piramist – köztük a híres gízaiakat – vizsgáltak meg új szemszögből, hogy végre választ kapjanak a nagy kérdésre: az ókori egyiptomiak a sivatag közepén hogy voltak képesek megépíteni ezeket az épületóriásokat?

2019. szeptember 29. 10:30

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás