Új NetApp hibrid tárolórendszer: extrém teljesítmény a vállalati alkalmazások felgyorsításához

forrás: Prím Online, 2014. június 20. 13:21

Az új hibrid tárolórendszer – az FAS8080 EX - csökkenti a legnagyobb adathalmazok válaszidejét; az új belépő szintű FAS2500 növeli a szervezetek teljesítményét és hatékonyságát.

Ma a NetApp két új tárolóplatformot mutatott be: az extrém teljesítményű FAS8080 EX nevű, illetve a belépő szinthez beárazott FAS2500 modellt. Az FAS8080 EX felhasználásával a bővülő szervezetek és szolgáltatók magabiztosan vállalhatják be a nagy teljesítményt igénylő, legnagyobb SAN- és NAS-terheléseket is. Az új, belépő szintű, hibrid FAS2500 tárolók remekül illeszkednek, az IT rendszerekbe egyszerűbbé teszik az üzemeltetést, javítják a hatékonyságot, a rendszer élettartamának növelésével és a jövőbeli költségek minimálisra csökkentésével.



·    Extrém teljesítmény és méretezhetőség a NetApp FAS8080 EX-szel:
A NetApp valaha készült, legerősebb, szabadalmaztatott, bővíthető FAS8080 EX rendszere kifejezetten a legnagyobb kihívást jelentő, üzleti szempontból kritikus alkalmazásokhoz készült. A hibatűrő FAS8080 EX akár másodpercenként 4 millió ki-/bemeneti műveletes (IOPS) teljesítményig is bővíthető, és kiemelkedő szolgáltatásaival olyan kiszámítható teljesítményt tud kínálni, amely a rendkívül feszített szolgáltatásszint-célokhoz is megfelelő. A nagy sebességű, alacsony késleltetésű alkalmazások esetében az FAS8080 EX akár 4,6 petabájtos teljesen flash tárolótárolóként is konfigurálható, de közel fél petabájtos, iparágvezető flash gyorsítótárral felszerelt hibrid tárolóként is használható. A FAS8080 EX emellett dinamikus választ ad a változó adatmennyiségekkel kapcsolatos igényekre azzal, hogy zökkenőmentesen bővíthető közel 70 petabájtos kapacitásig és több mint 600 I/O-kapcsolatig – ez igen fontos tényező a szolgáltatók, illetve a terhelésüket konszolidáló nagy szervezetek számára.

·    Kiemelkedő ár-teljesítmény arány a NetApp FAS2500-al:
Az érték terén új mércét állító FAS2500 kibővített flash-támogatást kínál a munkafolyamatok akár 46%-os gyorsításához és a felhasználható kapacitás akár 48%-os növeléséhez. A nagyvállalati kategóriájú adatkezelési képességekkel rendelkező FAS2500 a szabadalmaztatott NetApp Data ONTAP® tároló-operációs rendszer előnyeit kihasználva egyszerűsíti az adatkezelést a teljes vállalati IT-környezetben – a helyi irodáktól az adatközpontokon át a felhőrendszerekig mindenütt. A szervezetek a saját fejlődésüket követve zökkenőmentesen bővíthetik tevékenységüket. Az ügyfelek emellett jobban kézben tarthatják a beszerzési költségeket és csökkenthetik az üzleti tevékenységet károsan befolyásoló események esélyét. Ráadásul csökkenthető az üzembe helyezéshez szükséges idő, és a feladatokat egyetlen gombnyomásra automatizáló szoftverfelügyeleti szolgáltatásokkal kiküszöbölhetők az ismétlődő műveletek.



·    A hardveres teljesítményt a szoftveres intelligenciával ötvöző csupa flash FAS konfigurációk:
Az iparág legszélesebb körű és legteljesebb flash-technológiás választékát kínáló NetApp a hatékonyság javításával és a kritikus üzleti alkalmazások felgyorsításával maximalizálja a flash-tárolók értékét a teljes számítástechnikai, hálózati és tárolókörnyezetben. Azoknak az ügyfeleknek, akiknek nagy teljesítményre, a flash tárolók alacsony késleltetésére, vállalati szintű megbízhatóságra és a Data ONTAP szoftver kiterjedt adatfelügyeleti lehetőségeire egyszerre van szükségük, a FAS8000 rendszer teljesen flash tárolós konfigurációban kínál megoldást. A FAS8080 EX és FAS8060 flash meghajtós kiépítésben ideális megoldást nyújt a kiemelkedő IOPS-értékeket és alacsony késleltetést igénylő VDI- (virtuális asztali infrastruktúra) - környezetek számára, illetve az üzleti szempontból különösen fontos alkalmazások adatbázisainak működtetéséhez. Már elérhető egy új, nagy teljesítményű és egy asztali rendszerre vetítve alacsony költségű új flash-tárolós NetApp VDI-rendszer: a NetApp All-Flash FAS Reference Architecture for VDI. A hibrid és csak flash tárolókat tartalmazó rendszerek széles választékával a NetApp lehetőséget teremt az IT-szervezetek számára a teljesítményszint, a hatékonyság és a méretezhetőség optimalizálására, saját speciális követelményeikhez illeszkedve. A NetApp a 2014-es pénzügyi év 4. negyedévében 18 petabájtnyi flash-tárolót adott el, eddig összesen 93 petabájtnyi.

·    Üzleti szempontból kritikus alkalmazások támogatása:
A teljes egyesített, bővíthető FAS tárolórendszer-portfólió úgy készült, hogy a legnagyobb kihívást jelentő nagyvállalati alkalmazások terheléseit is támogassa. A FAS bővíthető, egyesített architektúrájával a szervezetek jól alkalmazkodhatnak a változó üzleti követelményekhez, miközben teljesíthetik a legfontosabb informatikai követelményeket úgy az üzemidő, mint a méretezhetőség és a költséghatékonyság tekintetében. A nagyvállalati alkalmazások (pl. az Oracle, Microsoft, Citrix, SAP) gyorsan, hatékonyan és megbízhatóan futnak a NetApp rendszerén. Hibrid architektúránk a szabadalomvédett tároló klaszterezési technológiával együtt maximalizálja a működési időt és csökkenti a késleltetést, nagy teljesítményével kiszámíthatóvá teszi az alkalmazások teljesítményét.

·    NetApp Services for OnCommand Insight:
Az OnCommand Insight olyan szabadalmaztatott megoldást nyújt a virtuális és felhőkörnyezeteket felügyelő vállalatoknak és szolgáltatóknak, amely lehetőséget ad a tároló költségek kézben tartására, racionalizálására és a tárolási szolgáltatások optimalizálására. A NetApp Services for OnCommand Insight egy személyre szabott szolgáltatást kínál azon ügyfelek számára, akik heterogén adatközponti környezetben telepítenek csúcskategóriás FAS8000 rendszereket. Ez az átfogó, egyénre szabott szolgáltatás a NetApp erőforrásait, eszközeit és bevált gyakorlati megoldásait használja olyan informatikai elemzések előállítására, amelyek releváns kezelőfelületekkel és jelentéskészítési szolgáltatásokkal illeszkednek az ügyfél saját üzleti paramétereihez. A szolgáltatás használói gyorsan hozzájuthatnak mindazokhoz az üzleti értékekhez, amelyekre fizikai, virtuális és felhőkörnyezetük hatékonyabb és magabiztosabb felügyeletéhez szükségük van.
 

Kulcsszavak: NetApp tároló

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05