Négykártyás grafikát is kiszolgáló Z97-WS alaplap az Asustól

forrás: Prím Online, 2014. június 23. 14:49

Az ASUS bejelentette a munkaállomásokhoz szánt Z97-WS alaplapot. Az Intel Z97 lapkakészletre épülő alaplap igény szerinti használható NVIDIA GeForce SLI és AMD CrossFireX technológiával és kiemelkedő tápmegoldásokkal. 

Az Intel Z97 lapkakészletére épülő Z97-WS az extrém grafikus teljesítményt igénylő feladatokhoz, a tervezési iparág és a játékok megszállottai számára készült. Az alaplap négykártyás, 3. generációs PCIe grafika használatát teszi lehetővé, igény szerint akár NVIDIA GeForce SLI , akár AMD CrossFireX technológiával; emellett fejlett és hatékony tápmegoldással, integrált Dr MOS MOSFET alkatrészekkel és rendkívül strapabíró 12K szilárdtest-kondenzátorokkal van felszerelve, illetve exkluzív ASUS ProCool tápcsatlakozókat és Beat Thermal tekercseket kapott.

 

Komoly grafikus feladatokhoz is

 

A Z97-WS alaplap négykártyás, 3. generációs PCIe grafikát kínál, igény szerint akár NVIDIA GeForce  SLI, akár AMD CrossFireX technológiával – rugalmas, több GPU-s megoldást biztosítva az erősebb grafikát igénylő feldolgozási feladatokhoz.

 

A Z97-WS ideális megoldás lehet a 3D-s tervezéssel és modellezéssel foglalkozó professzionális felhasználók számára, de minden más erős grafikát igénylő szimulációs és látványszámítási (renderelési) feladathoz is. Ugyanez a grafikus teljesítmény teszi praktikus választássá a Z97-WS-t azon játékrajongók számára, akik a legújabb PC-s játékokat szeretnék maximális vizuális beállításokkal élvezni. Emellett a a Z97-WS remek bővítési lehetőségeket kínál a RAID-vezérlők, PCI Express alapú SSD-meghajtók, videorögzítő kártyák és egyéb alkatrészek használatához.

 

 

Kiemelkedő tápmegoldások

 

Az ASUS Z97-WS-nél az iparágvezető energiahatékonyságot válogatott alkatrészek és innovatív tervezés biztosítja. Az aranyozott Beat Thermal tekercsek hatékonyan, minimális veszteséggel vezetik az áramot, az integrált Driver-MOSFET (Dr MOS) pedig helytakarékos és csökkenti az üzemi hőmérsékletet.

 

Az ASUS a világ első olyan alaplapgyártója, amely 12K szilárdtest-kondenzátorokat használ. A strapabíró japán gyártmányú kondenzátorokkal a Z97-WS akár 12 ezer órát is kibír akár 105°C-os hőmérsékleten – messze meghaladva a napi számítástechnikai feladatok igényszintjét. Ezek a 12K kondenzátorok alacsonyabb ESR-értékkel (Equivalent Series Resistance, egyenértékű soros ellenállás v. „jósági tényező”) gondoskodnak a jobb hatékonyságról és a kisebb hőtermelésről.

 

A Z97-WS ASUS ProCool tápcsatlakozói szoros, biztonságos csatlakozást nyújtanak az alaplap számára. A csatlakozókkal elérhető szintkülönbség nélküli kapcsolat alacsonyabb impedanciát és jobb hőleadást eredményez, és ezáltal szintén csökkenti a működési hőmérsékletet.

 

Erőfeszítés nélküli hibaelhárítás

 

A Z97-WS alaplaphoz Q-Code Logger egyérintéses hibakereső – tartozik, ami lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy bármikor könnyedén ellenőrizzék a rendszer állapotát. A Q-Code naplók USB flash meghajtóra is menthetők a rendszer kikapcsolásakor. Az alaplap szolgáltatásai közé tartozik az ASUS Dr. Power, egy exkluzív ASUS segédprogram, amely a háttérben figyelemmel kíséri a tápellátást és értesíti a felhasználókat, ha valami tápellátási probléma fenyeget. 

 

Elérhetőség

 

Az ASUS Z97-WS hamarosan hazánkban is megvásárolható lesz 92 900 forintos ajánlott bruttó végfelhasználói áron.

Kulcsszavak: Asus alaplap grafika

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips monitors új gaming monitorokkal jelentkezik

Az elmúlt év során sok felhasználó fedezte fel újra a PC gaming örömét és élményét, miközben megértették, hogy szükségük van egy jó, teljes értékű monitorra, amely mind az újonnan felfedezett hobbijuk, mind a konzol játékok terén megfelel az elvárásaiknak. 

2021. október 28. 18:10

Új Kingston SSD asztali gépekhez és laptopokhoz

Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta asztali PC-khez és laptopokhoz szánt, újgenerációs PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD meghajtóját, a KC3000-et. A Kingston az SSD-t a legújabb Gen 4x4 NVMe vezérlővel és a piacon elérhető legnagyobb sebességet igénylő, nagy teljesítményigényű felhasználóknak szánt 3D TLC NAND technológiával látta el.

2021. október 28. 10:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20