Múzeumokban selfie-ztek a Street View kamerái

Czipperer Dia, 2014. július 7. 15:38

A Google 2011-ben indította útjára Street View múzeum projektjét, melynek célja, hogy minél több kulturálisan jelentős alkotást örökítsenek meg az érdeklődők és az utókor számára. Ám a múzeumokban lévő tükrök, ha nem is direkt, de egy kis mókázásnak is teret engednek.

Mostanában divatos őrület a „selfie”, vagyis az önarckép. Számos okostelefon egyre jobb minőségre képes előlapi kamerával is rendelkezik, és van már kimondott selfie készítéshez pozícionált fényképezőgép is.

 

A selfie láz tehát tombol, melyet most a Google szakemberei is megtapasztalhatnak. Sikerült a Street View képekbe egy kis humort is csempészni, ugyanis a múzeum projekt keretében az egyes intézményekben lévő tükrüknek köszönhetően néhány selfie-vel is találkozhatunk.

 

A kamerák eddig összesen 250 kulturális intézményben jártak világszerte, melyek tükrökben is bővelkednek. Így fordulhatott elő az, hogy a kamerák nem csak az alkotásokat örökítették meg, hanem néhány „önarckép” is becsúszott a repertoárba.

 

Egy spanyol művész , Mario Santamaria  gyűjteményt is összeállított a készült képekből. Az alkotásokat Tumblrön is közzétette The Camera in the Mirror, vagyis kamera a tükörben címmel, melyeket bárki megtekinthet. Íme néhány Street View selfie ízelítőnek.

 

 

 

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VCC Live díjmentesen ajánlja fel felhőalapú contact center szoftverét

A koronavírus által kialakult krízishelyzet hatására a bejövő hívásokat fogadó szervezetek sorra zárják be telephelyeiket, így ügyfélszolgálati munkatársaik nem tudják ellátni azt a feladatot, amire most a legnagyobb szükség van – a lakosság megfelelő informálását és támogatását. 

2020. április 7. 18:16

Az informatikusok 30%-a egyáltalán nem fél attól, hogy elveszíti munkáját

Az IThon.info információs platform felmérésében közel 1000 informatikus vett részt, és mondta el véleményét a  koronavírus munkában tapasztalt hatásáról.

2020. április 7. 15:24

Miért jó az e-learning?

A koronavírus terjedésének megállítása miatt egyre megszokottabbá válik a távoktatás 2020-ban. De a vírus terjedése előtt is egyre nagyobb szerepet kapott a technika az oktatásban. Szerencsére ma már nem kell feltétlenül az iskolapadot koptatni az ismereteink bővítéséhez, az e-learning tanfolyamok segítségével bárki tanulhat helytől és időtől függetlenül. 

2020. április 7. 14:03

Koronavírus, információbiztonság, GDPR!

A kialakult helyzetben sok szervezet otthoni munkavégzést javasol vagy ír elő a munkatársai számára. A vis major helyzet miatt a működés fenntarthatósága érdekében kénytelenek vagyunk a biztonsági elveinket félretéve megengedi az otthoni munkavégzést.

2020. április 7. 12:57

Nonprofit szervezeteket is támogat a Microsoft a hatékony távmunkában

A hatékony távoli munkavégzésnek most mindennél fontosabb szerepe van. A Microsoft olyan nemzetközi és nonprofit szervezetek partnere, amelyek a frontvonalban teljesítenek szolgálatot. A vállalat számos lehetőséget tett elérhetővé számukra, hogy segíthesse őket létfontosságú küldetésük megvalósításában, alkalmazottjaik és önkénteseik támogatásában.

2020. április 7. 10:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55
online sportfogadás