Jövőre kezdik meghódítani az angol utakat a vezető nélküli autók

Czipperer Dia, 2014. július 30. 15:30

Az Egyesült Királyság kormánya megerősítette a hírt, miszerint a jövő évtől engedélyezik majd az utakon a vezető nélküli autókat. A tesztelés már januárban elkezdődhet.

Jelenleg a vezető nélküli járművek csupán magánutakon használhatók, ám az Egyesült Királyságban a tervek szerint már jövőre megjelennek a nyílt utakon. A kormány tervei alapján 2015 januárjától tesztelnék a járműveket. Az angol Közlekedési Minisztérium elkezdi majd felülvizsgálni a közúti törvénykezéseket, hogy alkalmassá tegyék őket az ilyen típusú járművek befogadására.

 

A Google okosautója ismert széles körben, ám a keresőóriás mellett számos más gyártó is dolgozik vezető nélküli technológia kifejlesztésé: többek között a Ford, Toyota, Audi, BMW és Hyundai is.

 

Az okosautók koncepciója a biztonságos és környezetvédő vezetés elve köré épül, a cél az, hogy csökkenjen a balesetek száma. A Volvo célja is ez – ők szintén rendelkeznek ilyen járművel –, akik szintén folytatnak tárgyalásokat ez ügyben, jelenleg a svéd hatóságokkal, hogy a DriveMe programjukat útjára indíthassák Göteborgban.

 

Szerintük a nemzeti és a helyi önkormányzatok támogatása elengedhetetlen ahhoz, ha meg akarják mutatni az embereknek a technológiában rejlő potenciált és elérni, hogy szélesebb körben elfogadják.

 

Forrás: Techradar.com

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elektromos autós portál indult

Elektromos-hibrid-autok.hu néven indult új internetes autós portál. Az oldal üzemeltetőjének célja, hogy az olvasók használható tanácsokat kapjanak a manapság egyre divatosabb, és gyorsan terjedő elektromos és hibrid autókról. Az Elektromos-hibrid-autok.hu - szakmaisága ellenére - az átlagember nyelvén ír a témáról. Tehát nem szükséges mérnöki végzettség a cikkek megértéséhez.

2020. május 16. 11:27

Így lehet még biztonságosabb az e-autózás

Milyen teljesítményű töltőállomást válasszanak, melyik a megfelelő csatlakozótípus, szükség van-e egyeztetésre az áramszolgáltatóval – számos kérdés merül fel, ha valaki úgy dönt, hogy otthonában is szeretne megoldást elektromos autója töltéséhez. Minden esetben megéri szakember segítségét kérni, a Schneider Electric pedig összegyűjtött néhány szempontot, amit már a konzultáció előtt is érdemes mérlegelni.

2020. május 11. 16:56

Fedélzeti kamera extrákkal

Mostanában mindannyian kevesebbet élvezhetjük az autózás élményét és kényelmét, mint megszokhattuk. Akár pihenteted, akár alkalmanként használod a kocsid, a Mio MiVue fedélzeti kamerákra most is számíthatsz! Szuper funkciók segítenek az autód épségének megőrzésében, öko iránymutatást kapsz, és különleges felvételeket készíthetsz kiváló minőségben! Tedd egyedülállóvá az autózás ritka élményét, óvd a környezetet vezetés közben is és fedezd fel remek lehetőségek tárházát a legfrissebb Mio fedélzeti kamerákkal!

2020. május 8. 15:51

Nyolc meglepő tény az elektromos autókról

Tavaly már közel 2,3 millió, tisztán elektromos meghajtású autót adtak el világszerte és csak Európában 160 ezernél is több töltőállomás szolgálja ezeket a járműveket illetve tulajdonosaikat. A Schneider Electric összegyűjtötte az e-autózás történetének és jelenének 8 legizgalmasabb sztoriját.

2020. március 31. 19:35

Itt az ABB elektromos hajtású autókhoz kifejlesztett töltőmegoldása

Az ABB Electrification üzletág okos városokat szolgáló „Mission to Zero” (zéró kibocsátásért) küldetésének kulcsfontosságú elemét képező fenntartható közlekedési megoldások jegyében a digitális technológiák úttörője most e-mobilitási portfóliójának legújabb kiegészítőjét mutatja be. 

2020. március 31. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás